Televizyonlar için yasa gücünde kararname

Voice Kıbrıs Haber
Kamu ve özel radyo ve televizyon kuruluşlarının bu yıl ödemekle mükellef oldukları yayın izin ücretleri ile lisans ücretlerinin belirli şartlarla ertelenerek taksitlendirilmesi ve reklam payı ödemesine ilişkin mükellefiyetlerin belirli şartlarla muafiyet kapsamına alınması amacıyla yasa gücünde kararname çıkarıldı.
Bakanlar Kurulu’nun onayladığı “Kamu ve Özel Radyo ve Televizyon Kuruluşlarının Yayın İzin Ücretleri ile Lisans Ücretleri ve Reklam Payı Ödemelerinin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname”, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yasa gücünde kararname, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ile 28 Şubat 2021 tarihinde Kamu ve Özel Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Yasası tahtında lisanslı olup yayınlarına devam eden tüm özel radyo ve televizyon kuruluşlarını kapsıyor.
Ancak, Kamu ve Özel Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Yasası tahtında yeniden iletim yoluyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yayınlarını ileten radyo ve televizyon kuruluşları yasa gücünde kararname kapsamında değil.
Kararname uyarınca yayın izin ve varsa lisans ücretlerinin ilk taksidi 20 Nisan 2021, ikinci taksidi 20 Mayıs 2021, üçüncü taksidi 20 Haziran 2021, dördüncü taksidi 20 Temmuz 2021, beşinci taksitli 20 Ağustos 2021 ve altıncı taksidi de 20 Eylül 2021 olacak şekilde altı eşit taksitte ödenecek.
Geçici madde ile 2020 yılı ödemelerini peşin yapan özel radyo ve televizyon kuruluşlarına muafiyet sağlanacak.
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Featured
Nepal'deki selin ardından tünelde 9 gün mahsur kalan 2 işçi kurtarıldı
İngiltere'den halka acil durum uyarısı: "El Nino nedeniyle evinizde erzak depolayın"
İçişleri Bakanlığı müzik yasağının uzatıldığını duyurdu
Başbakan Üstel, bugün bulunan 2 kadına ait naaşın kimliklerini açıkladı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (4 Eylül 2026)
LDH’den Filo Jet faciasıyla ilgili çağrı “Dosya baştan sona açılmalıdır”
KKTC Adanalılar Dayanışma Derneği’nden, thalassaemia hastaları için kan bağışı kampanyası
Balcı “Kadınlar ve çocuklar ikinci kez mağdur edilmemeli”
Motul 2026 ROK Cup Karting Şampiyonası tamamlanıyor


