Teknik Komiteler İngiltere'de üç günlük toplantı çerçevesinde bir araya geldi

Voice Kıbrıs Haber
BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin, iki toplumlu Teknik Komiteler'in başkanlarıyla İngiltere’de bir araya geldi.
Politis gazetesi “İki Toplumlu Teknik Komitelerin Performansını İyileştirmeye Yönelik Egzersizler” başlıklı haberinde Holguin’in iki toplum arasından yakınlaşmayı ileriye götürme çabası çerçevesinde, Teknik Komitelerin, İngiltere’nin Sussex bölgesinde bulunan Wilton Park’ta üç günlük bir etkinlik çerçevesinde bir araya geldiğini yazdı.
Görüşmenin amacının, teknik komitelere (en iyi uygulamaların paylaşımı yoluyla) ivme kazandırmak ve gelecekte daha etkili olmaları için onları güçlendirmek olduğunu yazan gazete 13 teknik komite bulunduğunu da anımsattı.
İngiltere’de üç gün süren toplantıya, Teknik Komitelerin etkinliğinin güçlendirilmesi, daha derin iş birliğinin ve katkısının sağlanması için hem yabancı hem de yerel barış savunucularının öncülük ettiğini yazan gazete katılımcıların; uluslararası tecrübelerininin yanı sıra siyasi, yapısal ve kaynak engellerinin nasıl ele alınacağı yöntemlerini aktardığını belirtti.
Habere göre etkinlik çerçevesinde Teknik Komitelerin, etkilerini nasıl artırılabileceği de ele alındı.
Bu oturumlarda ayrıca güven oluşturmaya yönelik yenilikçi uygulamalar ve araçları; toplumsal cinsiyet, gençler, çevre ve kültürel miras gibi konuların daha geniş kapsamlı çalışmalara nasıl entegre edileceği de görüşüldü.
Benzer haberler
Featured
Dünyanın en büyük baklavasını yaptı
Hopa'da deniz yüzeyinde roket alarmı
Erhürman “Genel Sekreter’in çabalarına katkı koymaya devam edeceğiz"
Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü
Trump'tan İran'ın 7 günlük teklifine yanıt "Kabul edilemez"
Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
Erdoğan “Savaş suçlularının yeri BM kürsüsü değil, mahkeme salonlarıdır”
Erhürman-Guterres görüşmesi başladı
Breaking Bad'den etkilenip evine laboratuvar kurdu



