Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Savaşan "Güçlü ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi için çalışmalar kararlılıkla sürdürülecek" Döviz piyasalarında günün son rakamları (26 Haziran 2026) Pekin'in en yüksek gökdelenine küçük uçak çarptı TDP "Böbrek nakli hastalarının ilaç temininde risk oluşmamalı" “Yarım Kalan Bir Tuvalden – II” sergisinden elde edilen gelir Çocuk Onkoloji Servisi’ne bağışlandı Çavuşoğlu "İnsanlık, tarihin en hızlı teknolojik dönüşüm süreçlerinden birini yaşıyor" Erenköy-Karpaz Belediyesinden plajda “Yaz’a Enerji Kat”etkinlikleri… Sağlık Hizmetleri Dairesi Yasa Tasarısı Genel Kurul’un gündemine sevk edildi Taçoy, AKPA’da göçmen ve mültecilerin sağlık hizmetlerine erişimi konusunu gündeme taşıdı Borsa günü yüzde 0,10 değer kazanarak tamamladı KIB-TEK Lefke Hizmet Binası için yapım sözleşmesi imzalandı Alas "Hükümet ülkeyi alanda çökertti" ECB "Euro Bölgesi'nde tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentileri geriledi" Atandan UBP ve CTP'ye "Aday bulmakta sıkıntı mı yaşadınız?" Kadir İnanır hayatını kaybetti Kıbrıslı Yazar Fulya Adalıer Canbolat'tan iki kitap… İncirli “Naci Talat’ın mirası akılla, örgütle ve kesintisiz mücadeleyle ilerleyecek” Meteoroloji Dairesi en son hava durumu tahminlerini açıkladı! Ataoğlu ve Arıklı Ankara'da Uraloğlu'yla bir araya geldi Kamacıoğlu "Sanayi, hükümet programlarında somut hedeflerle yer almalı" Savaşan "Güçlü ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi için çalışmalar kararlılıkla sürdürülecek" Döviz piyasalarında günün son rakamları (26 Haziran 2026) Pekin'in en yüksek gökdelenine küçük uçak çarptı TDP "Böbrek nakli hastalarının ilaç temininde risk oluşmamalı" “Yarım Kalan Bir Tuvalden – II” sergisinden elde edilen gelir Çocuk Onkoloji Servisi’ne bağışlandı Çavuşoğlu "İnsanlık, tarihin en hızlı teknolojik dönüşüm süreçlerinden birini yaşıyor" Erenköy-Karpaz Belediyesinden plajda “Yaz’a Enerji Kat”etkinlikleri… Sağlık Hizmetleri Dairesi Yasa Tasarısı Genel Kurul’un gündemine sevk edildi Taçoy, AKPA’da göçmen ve mültecilerin sağlık hizmetlerine erişimi konusunu gündeme taşıdı Borsa günü yüzde 0,10 değer kazanarak tamamladı KIB-TEK Lefke Hizmet Binası için yapım sözleşmesi imzalandı Alas "Hükümet ülkeyi alanda çökertti" ECB "Euro Bölgesi'nde tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentileri geriledi" Atandan UBP ve CTP'ye "Aday bulmakta sıkıntı mı yaşadınız?" Kadir İnanır hayatını kaybetti Kıbrıslı Yazar Fulya Adalıer Canbolat'tan iki kitap… İncirli “Naci Talat’ın mirası akılla, örgütle ve kesintisiz mücadeleyle ilerleyecek” Meteoroloji Dairesi en son hava durumu tahminlerini açıkladı! Ataoğlu ve Arıklı Ankara'da Uraloğlu'yla bir araya geldi Kamacıoğlu "Sanayi, hükümet programlarında somut hedeflerle yer almalı"
Dolar
Euro
Sterlin

"Teknecik'ten ülkenin dört bir yanına zehir saçılıyor"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

"Teknecik'ten ülkenin dört bir yanına zehir saçılıyor"

Kuzey Kıbrıs Genç İş İnsanları Derneği (KKGİAD), "Teknecik Elektrik Santrali’nden ülkenin dört bir yanına zehir saçıldığı, bu trajediyi görmemenin artık imkansız olduğu" görüşünü belirtti.

Dernek’ten yapılan açıklamada, halk sağlığını yok eden zehirli dumanların, ülkede çok fazla görülen kanser ve diğer solunum yolu hastalıklarını artırdığı ve ülkenin “bir başka kangreni olan” sağlık sistemini daha da zora soktuğu belirtildi.

Ülkenin önemli gelir kapılarından olan turizmin de bu kirlilik nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadığı, Santral’in çevreyi ve etrafındaki doğal yaşamı tahrip ettiği ifade edilen açıklamada, “toplumumuzun sağlıklı bir çevre hakkı bu kara dumanlar altında gasp edilmektedir” denildi.

- “Sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bir vatandaşın devletinden beklediği en temel güvencelerden biridir”

“Tıpkı eğitim, sağlık, sanat, hukuk ve trafik gibi sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bir vatandaşın devletinden beklediği en temel güvencelerden biridir” ifadelerine yer verilen açıklamada, söz konusu çevre felaketinin toplumun devlete olan güvenini zedelediği, bu toprağa ve geleceğe olan ümitleri azaltarak, başka ülkelere göçü akıllara getirdiği dile getirildi.

Çağdaş dünya ülkelerinin radarlarına çevre koruma ve sürdürülebilirliğin yıllar öncesinden girdiğine dikkat çekilen açıklamaya şöyle devam edildi:

“Kıbrıs Türk toplumu her alanda çağdaş değerleri olan bir ülkede yaşamayı hak eden bir toplumdur. Tüm karar alıcılar ve uygulayıcılar vatandaşlarımızı çağdaş değerlerden uzaklaştıracak adımlardan bir an önce vazgeçmeli ülke olarak birlik olup tüm gücümüzü hızla değişen dünyaya ayak uydurmak için kullanmalıyız.

Hükümetimizi ve ilgili kurumları bu felaketi durdurmak ve bir daha yaşanmamasını sağlamak için acil bir eylem planı oluşturmaya, daha sağlıklı enerji kaynakları için gerekli yatırım planlarını yapmaya, tüm halkımızı ve sivil toplum örgütlerimizi ise enerjiden sağlığa, eğitimden trafiğe her tarafımızı saran kara dumandan kurtulana kadar aktif rol almaya davet ediyoruz.”

Benzer haberler

Featured
Savaşan "Güçlü ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi için çalışmalar kararlılıkla sürdürülecek" 2026-06-26 21:21:45 Döviz piyasalarında günün son rakamları (26 Haziran 2026) 2026-06-26 21:18:56 Pekin'in en yüksek gökdelenine küçük uçak çarptı 2026-06-26 20:50:30 TDP "Böbrek nakli hastalarının ilaç temininde risk oluşmamalı" 2026-06-26 20:46:10 “Yarım Kalan Bir Tuvalden – II” sergisinden elde edilen gelir Çocuk Onkoloji Servisi’ne bağışlandı 2026-06-26 20:38:32 Çavuşoğlu "İnsanlık, tarihin en hızlı teknolojik dönüşüm süreçlerinden birini yaşıyor" 2026-06-26 20:25:26 Erenköy-Karpaz Belediyesinden plajda “Yaz’a Enerji Kat”etkinlikleri… 2026-06-26 19:56:38 Sağlık Hizmetleri Dairesi Yasa Tasarısı Genel Kurul’un gündemine sevk edildi 2026-06-26 19:42:11 Taçoy, AKPA’da göçmen ve mültecilerin sağlık hizmetlerine erişimi konusunu gündeme taşıdı 2026-06-26 19:38:20