Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz” Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

"Tek amacımız çocukları bu iletten kurtarmak"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Tek amacımız çocukları bu iletten kurtarmak"
Reklam

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu tarafından  LTB personeline yönelik “Bağımlılıklarda Farkındalık” eğitimi verildi.

LTB açıklamasına göre, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu eğitim sorumlusu Dr. Gülcem Sala Razı, Madde Bağımlılığı Danışmanı Teyfide Tecel Tremeşeli ve Tranformasyon, Yaratıcılık Başarı Stratejisti Derviş Yaşar Baha tarafından 3 gün boyunca verilen eğitimlerde; bağımlılığın ne olduğu, bağımlılık konusunda farkındalığın önemi, bağımlılık sürecinin gelişimi ve motivasyon gibi konularda LTB personeline bilgi verildi. Eğitimin ardından LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu tarafından katılımcılara sertifika verildi. Karaokçu: “Bağımlılık konusunda hep birlikte mücadele etmeliyiz" Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, “Bağımlılıklarda Farkındalık” eğitimini kurumlarla işbirliği halinde yürüttüklerini belirterek, “tek amaçlarının; çocukları bu illetten kurtarmak olduğunu” ifade etti. Çocukları cezaevine atmanın, onları topluma kazandırmadığına işaret eden Karaokçu, denetimli serbestlik yasasının bu anlamda önem taşıdığını, bunun yasallaşması sürecinde birçok dirençle karşılaştıklarını, ancak sonunda yasanın geçtiğini vurguladı. Karaokçu, komisyon olarak sigara, alkol ve madde kullanımına yönelik toplumsal ve bireysel bilinç düzeyini yükseltmeyi amaçladıklarını söylerken, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya duyarlılığı nedeni ile teşekkür etti ve bağamlılık konusunda hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Harmancı: "Yerel yönetimlere daha fazla yetki verilmelidir" LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun ülkedeki en entegre mücadeleyi verdiğini belirtti. Yerel yönetimler olarak sahayı, insanı, doğayı bilen belediyelere daha fazla yetki verilmesi talebini ortaya koyan Başkan Harmancı, LTB olarak yetkileri olmadan da mücadelenin bir parçası olmaya devam edeceklerini, ilgili eğitimin de bunun bir örneği olduğunu aktardı. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile başlattıkları 15-18 yaş arasındaki okula gitmeyen gençlere istihdam garantili eğitim programı başlattıklarını, bunu da bu mücadelenin parçası olarak gördüklerini ifade eden Harmancı, uyuşturucunun toplumun her kademesine indiğini, bu gerçeği kabul etmek, yenmek ve bununla mücadele etmek durumunda olunduğunu dile getirdi. Harmancı, devletin farklı pratikleri görmesini, küçük balıklar ile uğraşmak yerine olayın bütünü ile mücadele etmesini isterken, “Bu işin sonuçları ile uğraşarak sebeplerini unutuyoruz. Bu işi sona erdirmek, balıkları tek tek toplamakla değil, balıkları göle atanı bulmakla mümkündür” dedi.

Benzer haberler

Kıbrıs
UBP 50 milletvekili adayını açıkladı 27 Eki 2026 19:31 Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” 27 Eki 2026 19:23 Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı 27 Eki 2026 19:04 DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” 27 Eki 2026 18:49 Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” 27 Eki 2026 18:29 UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” 27 Eki 2026 18:10 CTP spor vizyonunu paylaştı 27 Eki 2026 17:59 Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi 27 Eki 2026 17:20 Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu 27 Eki 2026 16:01