Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump "Hürmüz Boğazı, İran hariç gemi trafiğine açık" Avrupa Kamu Savcılığı Yunanistan'da milyonlarca euroluk yolsuzluk ortaya çıkardı Döviz piyasalarında günün son rakamları (14 Temmuz 2026) Berlin'de protestocu aktivistlere polisten sert müdahale Çavuşoğlu “Öğrencilerimizi sporla buluşturan çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz” “Kıbrıs Barış Harekâtı Fotoğraf Sergisi” Ankara’da açılacak Sakallı “Talebimiz sporcularımızın hak ettiği değeri görmesidir” CTP'nin Beyarmudu Ocak Örgüt binası açıldı Borsa günü yüzde 0,09 değer kaybıyla tamamladı Yarı vücudu uçağın dışına savrulan yolcunun eşi o anları anlattı 'Öleceksek birlikte ölelim dedim' T&T Havalimanı İşletmeciliği, Maliye’ye 393 milyon 259 bin 55 TL ödeme yaptı Erdoğan'dan Erhürman'a "geçmiş olsun" telefonu Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki orman yangını nedeniyle bir köy tahliye edildi AB “Kıbrıs Özel Temsilcisi iki toplum dahil tüm paydaşlarla temas kuracak” ABD'de yıllık enflasyon haziranda beklentilerin altında kaldı Hristodulidis Von der Leyen’le biraraya geldi Üstel’in avukatı Ürcan "İlgili kişi veya kişiler hakkında hukuki süreç başlatıldı" Fidan, Guterres ile telefonda görüştü Sağlık Bakanlığı'ndan Ahmet Tan'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama! Nöbetçi eczaneler (14 Temmuz 2026) Trump "Hürmüz Boğazı, İran hariç gemi trafiğine açık" Avrupa Kamu Savcılığı Yunanistan'da milyonlarca euroluk yolsuzluk ortaya çıkardı Döviz piyasalarında günün son rakamları (14 Temmuz 2026) Berlin'de protestocu aktivistlere polisten sert müdahale Çavuşoğlu “Öğrencilerimizi sporla buluşturan çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz” “Kıbrıs Barış Harekâtı Fotoğraf Sergisi” Ankara’da açılacak Sakallı “Talebimiz sporcularımızın hak ettiği değeri görmesidir” CTP'nin Beyarmudu Ocak Örgüt binası açıldı Borsa günü yüzde 0,09 değer kaybıyla tamamladı Yarı vücudu uçağın dışına savrulan yolcunun eşi o anları anlattı 'Öleceksek birlikte ölelim dedim' T&T Havalimanı İşletmeciliği, Maliye’ye 393 milyon 259 bin 55 TL ödeme yaptı Erdoğan'dan Erhürman'a "geçmiş olsun" telefonu Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki orman yangını nedeniyle bir köy tahliye edildi AB “Kıbrıs Özel Temsilcisi iki toplum dahil tüm paydaşlarla temas kuracak” ABD'de yıllık enflasyon haziranda beklentilerin altında kaldı Hristodulidis Von der Leyen’le biraraya geldi Üstel’in avukatı Ürcan "İlgili kişi veya kişiler hakkında hukuki süreç başlatıldı" Fidan, Guterres ile telefonda görüştü Sağlık Bakanlığı'ndan Ahmet Tan'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama! Nöbetçi eczaneler (14 Temmuz 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

TDP, Eğitim Bakanı'nı eleştirdi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

TDP, Eğitim Bakanı'nı eleştirdi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Asım İdris, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı’nı eleştirerek, yapıcı öneriler yapan ve çoğunluğun ortak görüşü konuları gündeme getirenleri suçlamasını “sorumluluktan kaçmak” olarak gördüklerini belirtti.

İdris, yazılı açıklamasında, yaz dönemi boyunca yapılan uyarı ve önerilere rağmen bakanlığın görevini zamanında yerine getirmemesi nedeniyle yeni eğitim yılının, geçmiş yıl gibi sorunlarla açılacağı görüşünü dile getirdi. İdris, “Eleştiriler karşısında uzun süre sessiz kalan Sn. Berova, en nihayet sessizliğini bozdu, ancak eleştirilere yanıt vermek yerine, kendisini eleştirenleri 'kara propaganda' yapmakla suçlamayı tercih etmiştir. Bu açıklamalar Sn. Berova'nın ne şahsına ne de temsil ettiği makama hiç yakışmamıştır" dedi. "Doğruları söylemek ne zamandan beri kara propaganda oldu?" sorusunu soran İdris, “Okullardaki tadilatların halen sürdüğünü, İlköğretim ve Ortaöğretim'de Daire Müdürlerinin atamaları ile öğretmen eksikliklerinin halen tamamlanmadığını, öğretmenlik sınavlarının henüz gerçekleştirilmediğini” anımsattı. İdris, "Daha sınavlar yapılacak, sonuçlar açıklandıktan sonra sözlü sınavlar olacak, ardından da atamalar gerçekleştirilecek. Bunların hangisi kara propaganda, Sn. Bakan'ı bunların hangisinin kara propaganda olduğunu kamuoyuna açıklamaya davet ederiz" “BAKAN, GERÇEKLERİ VE YAPICI ELEŞTİRİLERİ DİKKATE ALMALI” Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova'nın gerçekleri ve yapıcı eleştirileri dikkate alarak, eğitimin daha ileri gitmesi için uğraş vermesi gerektiğini belirtti. İdris, "Eleştirilmek kolay değildir, ancak gerçeklerin ortaya konması ve daha iyinin yakalanması adına öneriler yapılması, hem demokrasi hem de ülke geleceği için elzem bir gerekliliktir. Sn. Berova yapıcı öneriler yapan, toplumun çok büyük çoğunluğunun ortak görüşü olan konuları gündeme getirenleri suçlaması en basit tabiri ile sorumluluktan kaçmaktır" dedi. TDP Genel Sekreteri Asım İdris, “göreve geldiği günden itibaren devlet okullarının ileri gitmesine yönelik yeterli çalışma yapmamak, Hala Sultan İlahiyat Koleji özelinde gelişen olaylara sessiz kalmakla” suçladığı Berova'nın, kendisini eleştirenlere yönelik söylediği 'Bu kişilerin eğitim adına bir gramlık gaile duyduklarına inanmıyorum' söylemini ise “traji-komik” olarak niteledi. İdris, "Hepimizin gailesi eğitim sisteminin kaos yaşamayarak, ileri gitmesi yönündedir. Keşke olumlu gelişmeler olsa, biz de takdir etsek. Ancak olmadığı yerde de gereken uyarı ve önerileri yapmak da bizim sorumluluğumuzdur" dedi.

Benzer haberler

Featured
Trump "Hürmüz Boğazı, İran hariç gemi trafiğine açık" 2026-07-14 22:01:54 Avrupa Kamu Savcılığı Yunanistan'da milyonlarca euroluk yolsuzluk ortaya çıkardı 2026-07-14 21:55:13 Döviz piyasalarında günün son rakamları (14 Temmuz 2026) 2026-07-14 21:45:29 Berlin'de protestocu aktivistlere polisten sert müdahale 2026-07-14 21:16:08 Çavuşoğlu “Öğrencilerimizi sporla buluşturan çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz” 2026-07-14 20:46:09 “Kıbrıs Barış Harekâtı Fotoğraf Sergisi” Ankara’da açılacak 2026-07-14 20:34:41 Sakallı “Talebimiz sporcularımızın hak ettiği değeri görmesidir” 2026-07-14 20:28:56 CTP'nin Beyarmudu Ocak Örgüt binası açıldı 2026-07-14 20:18:33 Borsa günü yüzde 0,09 değer kaybıyla tamamladı 2026-07-14 19:28:56