Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Bir haftada 13 yangın Vakıflar Spor Kulübü başkanı Mehmet Kanan oldu Çeler “Mühür sadece bize değil, toplumun geleceğine vereceğiniz oydur” Güney Kıbrıs’ta fiber optik bağlantı kullanımı yayılıyor Yeşilçam’ın usta ismi Göksel Arsoy hayatını kaybetti Güney'deki konutların yüzde 70'i hane ihtiyacından büyük Gönyeli kavşağında kazaya neden olan alkollü sürücü tutuklandı Özle Türkel Sosyal Aktivite Merkezi yeniden yapılandırıldı Girne'de dikkatsiz sürücü yayaya çarptı Haspolat Gülen Tüfekçi İlkokulu’nda yeni derslik binaları ve oyun parkı açıldı Aykan Müsbah tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Arıklı “Hedefimiz hükümette icraatların önünü açacak bir ortaklık" Çamlıbel, Gaziveren, Yeşilırmak ve Zaferburnu'na 30 kilogramın üzerinde yağış düştü Güney'de 2013 krizinden etkilenenlere 28,7 milyon euroluk ödeme yapılacak Gemi faciasında kayıp bir naaşa daha ulaşıldı Meclis Genel Kurulu perşembe günü toplanacak 2026’da 20 yeni kimlik tespiti yapıldı Elektrik Mühendisleri Odası, EUREL’e üye oldu Marinakis “Great Sea Interconnector projesi programlandığı şekilde ilerleyecek” KTÖS “Öğretmenlerin haklarını ve kamusal eğitimi savunmaya devam edeceğiz” Bir haftada 13 yangın Vakıflar Spor Kulübü başkanı Mehmet Kanan oldu Çeler “Mühür sadece bize değil, toplumun geleceğine vereceğiniz oydur” Güney Kıbrıs’ta fiber optik bağlantı kullanımı yayılıyor Yeşilçam’ın usta ismi Göksel Arsoy hayatını kaybetti Güney'deki konutların yüzde 70'i hane ihtiyacından büyük Gönyeli kavşağında kazaya neden olan alkollü sürücü tutuklandı Özle Türkel Sosyal Aktivite Merkezi yeniden yapılandırıldı Girne'de dikkatsiz sürücü yayaya çarptı Haspolat Gülen Tüfekçi İlkokulu’nda yeni derslik binaları ve oyun parkı açıldı Aykan Müsbah tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Arıklı “Hedefimiz hükümette icraatların önünü açacak bir ortaklık" Çamlıbel, Gaziveren, Yeşilırmak ve Zaferburnu'na 30 kilogramın üzerinde yağış düştü Güney'de 2013 krizinden etkilenenlere 28,7 milyon euroluk ödeme yapılacak Gemi faciasında kayıp bir naaşa daha ulaşıldı Meclis Genel Kurulu perşembe günü toplanacak 2026’da 20 yeni kimlik tespiti yapıldı Elektrik Mühendisleri Odası, EUREL’e üye oldu Marinakis “Great Sea Interconnector projesi programlandığı şekilde ilerleyecek” KTÖS “Öğretmenlerin haklarını ve kamusal eğitimi savunmaya devam edeceğiz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

TDP “Annelerin yükü büyüyor, sosyal devlet susuyor”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
TDP “Annelerin yükü büyüyor, sosyal devlet susuyor”
Reklam

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Kadın Politikaları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi, Anneler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, annelerin yaşamını kolaylaştıracak sosyal politikaların artık “ertelenemez” bir ihtiyaç haline geldiğini vurguladı.

Komite yazılı açıklamasında, Anneler Günü’nün sevginin, dayanışmanın, fedakârlığın ve yaşamı büyüten emeğin değerini hatırlatan özel bir gün olduğu belirtilerek, çocukları için mücadele eden tüm annelerin yanında olunduğu ifade edildi.

Açıklamada özellikle İsias faciasında çocuklarını kaybeden annelerin yaşadığı acıya dikkat çekilerek, “Onların adalet mücadelesi hepimizin ortak vicdan meselesidir.” denildi.

-“Annelerin yükü büyüyor, sosyal devlet susuyor”

“Annelerin yükü büyüyor, sosyal devlet susuyor.” ifadelerini kullanan Komite, ülkede annelerin yaşamını kolaylaştıracak sosyal politikaların artık ertelenemez bir ihtiyaç haline geldiğini vurgulayarak; ev içi şiddet yasasının yıllardır düzenlenmemesi, nafaka süreçlerinde yaşanan mağduriyetler, doğum öncesi ve sonrası sağlık hizmetlerine erişimdeki eksiklikler ile ücretsiz kreş hakkının hâlâ hayata geçirilmemesini eleştirdi.

Açıklamada, prematüre doğan bebeklerin annelerinin çocukları henüz küvezde yaşam mücadelesi verirken işe dönmek zorunda bırakılmasının kabul edilemez olduğu kaydedildi.

Komite, doğum sonrası izinlerin anne ve baba arasında daha adil paylaşılabildiği, annelerin ekonomik yaşama daha güçlü katılabildiği ve sağlık hizmetlerinin güçlendirildiği bir ülke yaratmanın ortak sorumluluk olduğunu belirtti.

“Toplumcu Demokrasi Partisi olarak, ‘anne iyi olursa çocuk da iyi olur’ bilinciyle, tüm annelerin menfaatlerinin tam anlamıyla korunması için mücadele etmeye devam edeceğiz” diyen Komite, “Tüm annelerin, kalplerinde annelik sevgisi taşıyan kadınların ve bir canlıya sevgiyle bağ kurabilen herkesin Anneler Günü’nü kutlarız.” ifadelerini kullandı.

Benzer haberler

Featured
Bir haftada 13 yangın 5 Eki 2026 14:42 Vakıflar Spor Kulübü başkanı Mehmet Kanan oldu 5 Eki 2026 14:39 Çeler “Mühür sadece bize değil, toplumun geleceğine vereceğiniz oydur” 5 Eki 2026 14:29 Güney Kıbrıs’ta fiber optik bağlantı kullanımı yayılıyor 5 Eki 2026 14:26 Yeşilçam’ın usta ismi Göksel Arsoy hayatını kaybetti 5 Eki 2026 13:51 Güney'deki konutların yüzde 70'i hane ihtiyacından büyük 5 Eki 2026 13:45 Gönyeli kavşağında kazaya neden olan alkollü sürücü tutuklandı 5 Eki 2026 13:42 Özle Türkel Sosyal Aktivite Merkezi yeniden yapılandırıldı 5 Eki 2026 13:36 Girne'de dikkatsiz sürücü yayaya çarptı 5 Eki 2026 13:26