Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam! KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas” Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur” Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı" Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil" Karaoğulları "Türkiye'den getirilen 25 öğretmen, buradaki binlerce öğretmen adayına hakarettir" Savaşan “Karma oy sistemi suistimal edilerek ‘sektör’ oluşturuldu" Girne'de feci kaza: Otobüsün çarptığı kadın yaya yoğun bakımda! Oğuz “Sorumlu kim varsa bedelini ödeyecek” Yeditepe Üniversitesi kontenjanları için başvurular yarın başlıyor Özel, Erdoğan’a 800 bin lira tazminat ödeyecek Kimliksizler Derneği’nden Hristodulidis’e “gerçekleri söyleyin” çağrısı… Medya Etik Kurulu’nun yeni üyeleri atandı KTOEÖS’ten öğrenci taşımacılığında sistem çağrısı Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi oyçokluğuyla kabul edildi Hristodulidis Herzog’u kabul etti İncirli "Seçime giderken seçim yöntemi değiştirilmez" Üstel “Üçüncü gemi pazar akşamı adada olacak” Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam! KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas” Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur” Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı" Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil" Karaoğulları "Türkiye'den getirilen 25 öğretmen, buradaki binlerce öğretmen adayına hakarettir" Savaşan “Karma oy sistemi suistimal edilerek ‘sektör’ oluşturuldu" Girne'de feci kaza: Otobüsün çarptığı kadın yaya yoğun bakımda! Oğuz “Sorumlu kim varsa bedelini ödeyecek” Yeditepe Üniversitesi kontenjanları için başvurular yarın başlıyor Özel, Erdoğan’a 800 bin lira tazminat ödeyecek Kimliksizler Derneği’nden Hristodulidis’e “gerçekleri söyleyin” çağrısı… Medya Etik Kurulu’nun yeni üyeleri atandı KTOEÖS’ten öğrenci taşımacılığında sistem çağrısı Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi oyçokluğuyla kabul edildi Hristodulidis Herzog’u kabul etti İncirli "Seçime giderken seçim yöntemi değiştirilmez" Üstel “Üçüncü gemi pazar akşamı adada olacak”
Dolar
Euro
Sterlin

Tatar “Sizler bizler için çok kıymetlisiniz, çok değerlisiniz”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Tatar “Sizler bizler için çok kıymetlisiniz, çok değerlisiniz”
Reklam
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle Uluslararası Down Federasyonu KKTC Başkanı Tülay Umut ve özel eğitim okullarında eğitim gören öğrencileri kabul etti. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yetkililer, öğretmenler ve velilerin de yer aldığı kabulde, Cumhurbaşkanı Tatar’a hediye takdiminde bulunuldu. Cumhurbaşkanı da, öğrencilere hediye paketleri takdim etti. Kabulün ardından Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi öğrencisi Tuana Zehirok ile Lefke Gazi Lisesi öğrencisi Hüseyin Güney, Cumhurbaşkanlığı bahçesinde dans gösterisi sundu. -Tatar: “Sizler bizler için çok kıymetlisiniz, çok değerlisiniz” Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yaptığı konuşmada, “Biz hep beraberiz.” diyerek, federasyonun duyarlılığını takdir ettiğini söyledi. “Bu çocuklar bizim çocuklarımız, evlatlarımız. Onları en iyi şekilde geleceğe hazırlayabilmek, eğitmek ve topluma kazandırmak hepimizin görevidir.” vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, anne, baba ve öğretmenleri tebrik etti. Eğitimin önemini belirten Tatar, tıptaki gelişmelere dikkat çekerek, ilerleyen süreçte çocuklara daha iyi bir gelecek hazırlama temennisini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Tatar, devletin imkanlarını zaman içerisinde artırarak, ihtiyaçlı bireylere daha iyi bir gelecek sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti’nin, büyük bir devlet olarak imkanlarını, KKTC ile paylaşmasının bir ayrıcalık ve şans olduğunu ifade eden Tatar, Türkiye’deki federasyonla bağların artmasını temenni etti. Nüfus arttıkça, down sendromlu bireylerin sayısının da artabileceğini belirten Tatar, “Bu bir realitedir… Onları eğitmek, onları geleceğe hazırlayıp, yetiştirmek bizlerin görevidir” diye konuştu. Down sendromlu öğrencilere de hitap eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Sizler bizler için çok kıymetlisiniz, çok değerlisiniz. Her zaman sizlerle beraberiz, sizleri seviyoruz ve sizler adına öğretmenlerinize, annelerinize, babalarınıza çok teşekkür etmek istiyorum. Sizler her zaman bizlerin kalbindesiniz” ifadelerini kullandı. -Umut Uluslararası Down Federasyonu KKTC Başkanı Tülay Umut da, kabulü nedeniyle Cumhurbaşkanı Tatar’a teşekkür etti. Uluslararası Down Federasyonu’nun sekiz yıl önce kurulduğunu ifade eden Umut, birlikte birçok etkinlikler yaptıklarını belirterek, Girne’de ilk kez Uluslararası Plaj Futbol Turnuvası düzenlediklerini hatırlattı. Umut, Cumhurbaşkanı’nın eşi Sibel Tatar’ın desteğiyle 2023 yılında da Gazimağusa’da sekiz ülkeden 100 misafirin katılımıyla plaj turnuvası düzenlediklerini dile getirdi. Down sendromlu bireylerin, sağlık ve eğitimde ihtiyaçları doğrultusunda uluslararası kaliteyi yakalama hedefinde olduklarını ifade eden Umut, Türkiye ile birlikte koordineli çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Tülay Umut, Cumhurbaşkanı Tatar’ın her zaman yanlarında olduğunu da vurguladı.

Benzer haberler

Featured
Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam! 10 Eyl 2026 22:32 KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas” 10 Eyl 2026 22:21 Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu 10 Eyl 2026 22:18 Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek 10 Eyl 2026 22:11 İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur” 10 Eyl 2026 22:08 Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı" 10 Eyl 2026 22:01 Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil" 10 Eyl 2026 21:55 Karaoğulları "Türkiye'den getirilen 25 öğretmen, buradaki binlerce öğretmen adayına hakarettir" 10 Eyl 2026 21:49 Savaşan “Karma oy sistemi suistimal edilerek ‘sektör’ oluşturuldu" 10 Eyl 2026 21:21