Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok" Polonya'nın Krakov kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı Ölen yıldızın etrafında ilk kez çift halkalı gezegen enkazı bulundu BM'den Gazze için acil kış hazırlığı çağrısı Güvenli sanılan plastik kimyasalı bebeklerin daha küçük doğmasına yol açabilir ABD, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi verenlere 20 milyon dolara kadar ödül vadetti MotoGP Katar Grand Prix'sinde sprint yarışını Marc Marquez kazandı Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimler hükümsüzdür" Yatmadan önce canınız abur cubur mu çekiyor? İşte nedenleri ve neler yapabileceğiniz TC Dışişleri "Doğu Akdeniz’deki kablo döşeme faaliyeti için henüz muvafakat alınmadı" Meteoroloji Dairesi'nden denizde fırtına uyarısı KKTC Dostluk Kupası’nda dört büyük takım buluştu Taçoy, Bankalar Birliği yönetimiyle Ekonomiye Finansal Destek konusunu görüştü Tahsin Mertekçi ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı ABD Büyükelçisi Breslow’dan Güney Kıbrıs’a yatırım ortamını iyileştirme çağrısı Bas Attila Manizade, 10’uncu ölüm yıl dönümünde konserle anıldı Beyaz Saray yakınlarında Trump'ı tehdit eden silahlı zanlı yakalandı Nöbetçi eczaneler (7 Kasım 2026) Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok" Polonya'nın Krakov kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı Ölen yıldızın etrafında ilk kez çift halkalı gezegen enkazı bulundu BM'den Gazze için acil kış hazırlığı çağrısı Güvenli sanılan plastik kimyasalı bebeklerin daha küçük doğmasına yol açabilir ABD, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi verenlere 20 milyon dolara kadar ödül vadetti MotoGP Katar Grand Prix'sinde sprint yarışını Marc Marquez kazandı Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimler hükümsüzdür" Yatmadan önce canınız abur cubur mu çekiyor? İşte nedenleri ve neler yapabileceğiniz TC Dışişleri "Doğu Akdeniz’deki kablo döşeme faaliyeti için henüz muvafakat alınmadı" Meteoroloji Dairesi'nden denizde fırtına uyarısı KKTC Dostluk Kupası’nda dört büyük takım buluştu Taçoy, Bankalar Birliği yönetimiyle Ekonomiye Finansal Destek konusunu görüştü Tahsin Mertekçi ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı ABD Büyükelçisi Breslow’dan Güney Kıbrıs’a yatırım ortamını iyileştirme çağrısı Bas Attila Manizade, 10’uncu ölüm yıl dönümünde konserle anıldı Beyaz Saray yakınlarında Trump'ı tehdit eden silahlı zanlı yakalandı Nöbetçi eczaneler (7 Kasım 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

"Tatar Meclis'i yok saydı"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Tatar Meclis'i yok saydı"
Reklam

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yapılan güncel konuşmalarda ağırlıkla Cenevre’deki gayriresmî Kıbrıs zirvesi gündem oldu.

ÖZDENEFE: “TOPLUMSAL VAROLUŞUMUZU SİZE BIRAKACAK DEĞİLİZ”

CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe ise yaptığı konuşmada, Cenevre görüşmelerine değinerek, hükümetin ve toplum liderinin halka değer vermediğini savundu.

“Bu halk için üzgünüm, kızım için üzgünüm, sizlerin çocukları için üzgünüm” diyen Özdenefe, Cumhurbaşkanı Tatar’ın Cenevre’de zafer kazandığını sandığını ancak önerdiği 6 maddenin mümkün olmadığını kendisinin de bildiğini ileri sürdü.

Özdenefe, “CTP olarak biz toplumun haklarını törpülemelerine izin vermeyeceğiz. Bu toplum varoluşunun tehlikeye düşürüldüğünün farkındadır. Biz toplumsal varoluşumuzu size bırakacak değiliz. Bugüne kadar direndik, bugünden sonra da direneceğiz” dedi.

İş Yasası’ndan yapılmak istenen değişikliğe de değinen Özdenefe, Anayasa’ya ve uluslararası sözleşmelere aykırı bir mevzuatın geçirilmeye çalışıldığını ifade etti.

ANGOLEMLİ: “TATAR, MECLİS’İ YOK SAYDI”

Tarım ve hayvancılık konularında güncel konuşmasını yapmak üzere söz alan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, “Patates patatesçinin elinde kaldı, hükümet kılını bile kıpırdatmadı” dedi. Hükümeti çiftçi ve hayvancının sorunlarına çare üretmeye çağıran Angolemli, çiftçi ve hayvancıyı zamanında ödemenin önemine vurgu yaptı.

Cenevre’deki 5+1 toplantısına da değinen Angolemli, Cumhurbaşkanı Tatar’ı Meclis’i yok saymakla suçladı. “6 maddeyi eline verdiler, o da gitti Cenevre’de sundu” diyen Angolemli, Kıbrıs Türkü’nün bu yaşananları kabul etmeyeceğini söyledi.

İNCİRLİ: “KIBRISLI TÜRKLERİN VAROLUŞ MÜCADELESİ SON GÜNLERDE AĞIR HASAR ALDI”

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli de Cenevre’deki gelişmelere işaret ederek, Kıbrıslı Türklerin varoluş mücadelesinin son günlerde ağır hasar aldığını ve bu yaşananların Kıbrıslı Türkler için pandemiden daha tehlikeli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın “ne yaptığını bilmeyen ve kendi halkının varlığını tehlikeye atan bir cumhurbaşkanı” olduğunu iddia eden İncirli, Kıbrıs Türkü’nün statüsüz yaşamanın ağır bedellerini ödediğini ve ödemeye devam ettiğini söyledi.

İncirli, Tatar’ın Cenevre’de ortaya koyduğu pozisyonun “yaşamla bağdaşmadığını” söyleyerek, siyasi eşitliğe dayalı iki kesimli, iki toplumlu federal çözümden yana olduklarını, bunun için mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

İncirli, “Bu memleketten gidecek başka yerimiz yok.  Memleketimize sahip çıkalım, güçlerimizi birleştirelim” diyerek yurttaşlara da seslendi.

“Türkiye’den para gelmezse maaşları ödeyemeyeceğiz” açıklamalarına da değinen Sıla Usar İncirli, “Bu hükümet aciz bir hükümettir. Türkiye Cumhuriyeti’nden para gelirse maaş vardır, para gelmezse maaş yoktur. Türkiye Cumhuriyeti’nden aşı gelirse, aşılama vardır, gelmezse aşılama yoktur. Peki, siz ne işe yarıyorsunuz, varlık sebebiniz nedir? Yok hükmündesiniz… O zaman çekip gideceksiniz, bunu kendi başına yapabilecek hükümetin önünü açacaksınız” ifadelerini kullandı.

ULUÇAY: “MAALESEF CENEVRE GÖRÜŞMELERİ BEKLENİLDİĞİ GİBİ OLDU”

“Pandemi, Ekonomi ve Siyaset” konulu konuşma yapan CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay, ülke insanının bu üç başlıkta da mutsuz olduğunu söyledi.

Yaz döneminin yaklaşması ile ekonominin canlanması için adımlar atılması gerektiğini ifade eden Uluçay, öncelikli olarak iç talebin artırılması için çalışılması gerektiğini kaydetti. Gerekli çalışmaların yapılmadığını öne süren Uluçay, “Ekonomide canlılık beklentileri dibe vurdu” dedi.

Seçim konusuna da değinen Uluçay, tüm parti başkanlarının varacağı bir görüş birliği ile seçim takviminin belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Cenevre toplantısından da bahseden Uluçay, “Maalesef Cenevre görüşmeleri beklenildiği gibi oldu” dedi.

Uluçay, “Cumhurbaşkanı Ersin Tatar buradaki tutanaklarda da yazdığı gibi, yani buradan da söylediğini söylemiştir. Bunun için Cenevre’ye gitmek geremiyordu. Şunun için gitmek gerekirdi… Güney Kıbrıs’ı zorlamak amacıyla” şeklinde konuştu.

Benzer haberler

Featured
Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok" 7 Kas 2026 21:53 Polonya'nın Krakov kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı 7 Kas 2026 21:43 Ölen yıldızın etrafında ilk kez çift halkalı gezegen enkazı bulundu 7 Kas 2026 21:29 BM'den Gazze için acil kış hazırlığı çağrısı 7 Kas 2026 21:08 Güvenli sanılan plastik kimyasalı bebeklerin daha küçük doğmasına yol açabilir 7 Kas 2026 20:51 ABD, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi verenlere 20 milyon dolara kadar ödül vadetti 7 Kas 2026 20:38 MotoGP Katar Grand Prix'sinde sprint yarışını Marc Marquez kazandı 7 Kas 2026 20:13 Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde 7 Kas 2026 19:58 Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimler hükümsüzdür" 7 Kas 2026 19:44