Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Fransa liselerde cep telefonlarını yasaklamaya hazırlanıyor Trump "İran ile çok güçlü bir anlaşma yaptık, beğenmezsem bombalarım" Döviz piyasalarındaki hafif yükseliş sürüyor Uzmanlardan uyarı: En ölümcül Ebola salgını kapıda ABD-İran mutabakat metni sızdı: 14 maddelik anlaşmada neler var? Fed kritik faiz kararını açıkladı Ada rekorlarla şampiyon İncirli "CTP, 2027’de güven veren ve çözüm üreten bir hükümet kuracak" Denktaş “Kim gelirse gelsin bir şey değişmez ezberini bozmak istiyoruz" Kuzey Kıbrıs Muhasebe ve Denetim Meslek (Değişiklik) Yasa Tasarısı Genel Kurula sevk edildi KTEZO "Düşük faizli kredi uygulaması devam ediyor" Borsa günü yüzde 0,50 değer kaybederek tamamladı Hasan Küçük “Geçici çalışanlara ilişkin yasa kamuya güç verecek” Türkiye Dışişlerinden, AP’nin Türkiye Raporu'na tepki AP Türkiye Raporu kabul edildi Dokuz yıldır devam eden Halkbank davası sona erdi CHP'de olağanüstü kurultay talep eden 833 delegenin imzası genel merkeze teslim edildi Atatürk Öğretmen Akademisi yasa tasarısı komitede onaylandı Köroğlu, HIV iddialarıyla ilgili açıklama yapılması çağrısında bulundu Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Önümüzdeki günlerde sağanak yağmur bekleniyor! Fransa liselerde cep telefonlarını yasaklamaya hazırlanıyor Trump "İran ile çok güçlü bir anlaşma yaptık, beğenmezsem bombalarım" Döviz piyasalarındaki hafif yükseliş sürüyor Uzmanlardan uyarı: En ölümcül Ebola salgını kapıda ABD-İran mutabakat metni sızdı: 14 maddelik anlaşmada neler var? Fed kritik faiz kararını açıkladı Ada rekorlarla şampiyon İncirli "CTP, 2027’de güven veren ve çözüm üreten bir hükümet kuracak" Denktaş “Kim gelirse gelsin bir şey değişmez ezberini bozmak istiyoruz" Kuzey Kıbrıs Muhasebe ve Denetim Meslek (Değişiklik) Yasa Tasarısı Genel Kurula sevk edildi KTEZO "Düşük faizli kredi uygulaması devam ediyor" Borsa günü yüzde 0,50 değer kaybederek tamamladı Hasan Küçük “Geçici çalışanlara ilişkin yasa kamuya güç verecek” Türkiye Dışişlerinden, AP’nin Türkiye Raporu'na tepki AP Türkiye Raporu kabul edildi Dokuz yıldır devam eden Halkbank davası sona erdi CHP'de olağanüstü kurultay talep eden 833 delegenin imzası genel merkeze teslim edildi Atatürk Öğretmen Akademisi yasa tasarısı komitede onaylandı Köroğlu, HIV iddialarıyla ilgili açıklama yapılması çağrısında bulundu Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Önümüzdeki günlerde sağanak yağmur bekleniyor!
Dolar
Euro
Sterlin

Tatar KKTC’nin yardım teklifini yineledi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Tatar KKTC’nin yardım teklifini yineledi

Kıbrıslı Türk lider Ersin Tatar, Kıbrıslı rum lider Nikos Hristodulides’le telefon görüşmesi gerçekleştirerek, Limasol’da “Alasa” köyü bölgesinde önceki gün öğleden sonra başlayan ve henüz kontrol altına alınamayan yangının söndürülmesine yönelik KKTC’nin yardım teklifini yineledi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Tatar, etkisini artıran yangına müdahaleye katılmak üzere Rum Yönetimi’nin İsrail, Lübnan, Ürdün ve Yunanistan’tan yardım talebinde bulunduğunu, Kıbrıs Türk tarafının birçok kez teklif edildiği gibi hemen araç ve personel sağlayarak yangını söndürme çalışmalarına katkı koymaya hazır olduğunu vurguladı. Tatar, yangından duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.

Hristodulides de, Kıbrıs Türk makamlarının samimi yardım teklifinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teklifin değerlendirileceğini söyledi. Hristodulides, Tatar’a teşekkürlerini iletti.

Ersin Tatar’ın, Nikos Hristodulides’le telefon görüşmesinin ardından Rum Müzakereci Menelaos Menelau, Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi M. Ergün Olgun'u arayarak Kıbrıs Türk Tarafı makamlarının ne tür yardımlarda bulunabileceğini sordu.

Yapılan istişareler sonunda Özel Temsilci Olgun tarafından Rum Müzakereciye ilk aşamada dağlık arazide faaliyet gösterebilecek Orman Dairesi’ne bağlı, personeliyle birlikte 2 yangın söndürme aracı, 1 adet komuta aracı ve 1 adet su tankeri, Sivil Savunma Teşkilatı’na bağlı 2 yangın söndürme aracı, 1 adet komuta aracı ve 1 adet su tankerinin yangına intikale hazır olduğu belirterek, bunların ötesinde de Kıbrıs Türk tarafının yardıma hazır olduğu bildirildi.

Bu bildirimden hemen sonra Rum Müzakereci Özel Temsilci Olgun’a attığı mesajda keyfiyeti itfaiye yetkililerine aktardığını, onlardan aldığı bilgiye göre, yangının kontrol altına alınma sürecine girdiğini, Limasol bölgesindeki yangınlarla ilgili olarak Kıbrıs Türk tarafının yardım tekliflerine müteşekkir olduklarını, özellikle Tatar'ın Hristodulides'i arayarak bizzat yardım teklifinde bulunmasını takdir ettiklerini belirtti.

Benzer haberler

Featured
Fransa liselerde cep telefonlarını yasaklamaya hazırlanıyor 2026-06-17 21:51:00 Trump "İran ile çok güçlü bir anlaşma yaptık, beğenmezsem bombalarım" 2026-06-17 21:44:00 Döviz piyasalarındaki hafif yükseliş sürüyor 2026-06-17 21:37:00 Uzmanlardan uyarı: En ölümcül Ebola salgını kapıda 2026-06-17 21:33:00 ABD-İran mutabakat metni sızdı: 14 maddelik anlaşmada neler var? 2026-06-17 21:23:00 Fed kritik faiz kararını açıkladı 2026-06-17 21:19:00 Ada rekorlarla şampiyon 2026-06-17 21:07:00 İncirli "CTP, 2027’de güven veren ve çözüm üreten bir hükümet kuracak" 2026-06-17 21:02:00 Denktaş “Kim gelirse gelsin bir şey değişmez ezberini bozmak istiyoruz" 2026-06-17 20:54:00