Tatar KKTC’nin yardım teklifini yineledi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıslı Türk lider Ersin Tatar, Kıbrıslı rum lider Nikos Hristodulides’le telefon görüşmesi gerçekleştirerek, Limasol’da “Alasa” köyü bölgesinde önceki gün öğleden sonra başlayan ve henüz kontrol altına alınamayan yangının söndürülmesine yönelik KKTC’nin yardım teklifini yineledi.
Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Tatar, etkisini artıran yangına müdahaleye katılmak üzere Rum Yönetimi’nin İsrail, Lübnan, Ürdün ve Yunanistan’tan yardım talebinde bulunduğunu, Kıbrıs Türk tarafının birçok kez teklif edildiği gibi hemen araç ve personel sağlayarak yangını söndürme çalışmalarına katkı koymaya hazır olduğunu vurguladı. Tatar, yangından duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.
Hristodulides de, Kıbrıs Türk makamlarının samimi yardım teklifinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teklifin değerlendirileceğini söyledi. Hristodulides, Tatar’a teşekkürlerini iletti.
Ersin Tatar’ın, Nikos Hristodulides’le telefon görüşmesinin ardından Rum Müzakereci Menelaos Menelau, Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi M. Ergün Olgun'u arayarak Kıbrıs Türk Tarafı makamlarının ne tür yardımlarda bulunabileceğini sordu.
Yapılan istişareler sonunda Özel Temsilci Olgun tarafından Rum Müzakereciye ilk aşamada dağlık arazide faaliyet gösterebilecek Orman Dairesi’ne bağlı, personeliyle birlikte 2 yangın söndürme aracı, 1 adet komuta aracı ve 1 adet su tankeri, Sivil Savunma Teşkilatı’na bağlı 2 yangın söndürme aracı, 1 adet komuta aracı ve 1 adet su tankerinin yangına intikale hazır olduğu belirterek, bunların ötesinde de Kıbrıs Türk tarafının yardıma hazır olduğu bildirildi.
Bu bildirimden hemen sonra Rum Müzakereci Özel Temsilci Olgun’a attığı mesajda keyfiyeti itfaiye yetkililerine aktardığını, onlardan aldığı bilgiye göre, yangının kontrol altına alınma sürecine girdiğini, Limasol bölgesindeki yangınlarla ilgili olarak Kıbrıs Türk tarafının yardım tekliflerine müteşekkir olduklarını, özellikle Tatar'ın Hristodulides'i arayarak bizzat yardım teklifinde bulunmasını takdir ettiklerini belirtti.
Benzer haberler
Featured
Fransa liselerde cep telefonlarını yasaklamaya hazırlanıyor
Trump "İran ile çok güçlü bir anlaşma yaptık, beğenmezsem bombalarım"
Döviz piyasalarındaki hafif yükseliş sürüyor
Uzmanlardan uyarı: En ölümcül Ebola salgını kapıda
ABD-İran mutabakat metni sızdı: 14 maddelik anlaşmada neler var?
Fed kritik faiz kararını açıkladı
Ada rekorlarla şampiyon
İncirli "CTP, 2027’de güven veren ve çözüm üreten bir hükümet kuracak"
Denktaş “Kim gelirse gelsin bir şey değişmez ezberini bozmak istiyoruz"


