Tatar: Kimsenin beklemeye hali kalmadı

Voice Kıbrıs Haber
Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ersin Tatar, Kıbrıs konusunda yeni ve hassas bir döneme girildiğini kaydederek, hükümete, “Görevinizi layıkıyla yerine getirin, halkın moralini bozacak, devlete, ülkeye inancını sarsacak davranışlardan kaçının ya da istifa edin” diyerek seslendi.
“Kimsenin beklemeye hali kalmadı” diyen Tatar, hükümeti “bilgisiz ve ilgisiz olmakla, hata yapmakla” suçladı.
Tatar, yazılı açıklamasında, “Hükümet dövizdeki ve enflasyondaki artış karşısında ortaya çıkan sıkıntıları sadece seyretmekte, zamdan başka herhangi bir tedbir ortaya koymamaktadır. Servet kaybı ve borç ödemelerinde oluşan sıkıntıları giderici, üretimi artırıcı, piyasayı canlandırıcı tedbirlerin alınması beklenirken, hükümetin kimi bakanı tatilde, kimi bakanı şahsi işler peşinde, kimisi ise yaz uykusunda” ifadelerini kullandı.
Ankara ile yapılması zorunlu olan görüşmenin henüz gerçekleştirilemediğini söyleyen Tatar, “Oysa bütçe açığının ortadan kaldıracak, çeşitli kesimlerin ihtiyacı olan nakit kaynağın ülkemize girmesini sağlayacak kredi alımı şart” dedi.
Tatar, ülkede reformlara ağırlık verilmesinin de artık kaçınılmaz olduğunu belirtti.
Kaynak:TAK
Benzer haberler
Featured
Cumhurbaşkanı Erhürman 11 Temmuz Basın Günü resepsiyona katıldı
İran lideri Hamaney, babasının öldürülmesinin "intikamının" alınacağı sözünü verdi
Apple’dan OpenAI’a dava: Ticari sırlarımızı çaldılar
ABD Savunma Bakanlığı, UFO'lar hakkında yeni belgeler yayımladı
Gönyeli'de bazı sokaklarda elektrik kesintisi yapılacak
Kıbrıs Rum yönetimi Kıbrıs sorununda "Risk yaratacak bir sürece girmeyecek"
Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye-KKTC doğal gaz projesine itiraz hazırlığında
Baf limanında ciddi mazot ve sıvı atık kirliliği yaşanıyor
2. İncirli Mağara Kültür ve Sanat Festivali başladı



