Tatar “Holguin, 6 işbirliği inisiyatifinin hayata geçirilmesine yardımcı olacak”

Voice Kıbrıs Haber
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar’ın gayri resmi Cenevre toplantısında uzlaşılan 6 işbirliği inisiyatifinin hayata geçirilmesine yardımcı olacağını belirtti.
Tatar, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Holguin’in, Rum Lider’le yaptığı görüşmeyi BRT’ye değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Tatar, Holguin’in, Rum Lider Nikos Hristodulidis ile bugün görüştüğünü, kendisiyle de Pazartesi sabah saat 10.30’da kabul edeceğini söyledi.
Tatar, Temmuz sonunda BM Genel Sekreteri’nin ev sahipliğinde yapılması planlanan bir sonraki genişletilmiş gayriresmi toplantı için de Holguin’in hazırlık yürüteceğini ifade etti.
Rum tarafının siyasi amaçlarla uluslararası hukuku hiçe sayarak taşınmazlara dair sürdürdüğü baskı ve tehdit eylemlerinin iki taraf arasındaki havaya olumsuz etki yaptığını belirten Tatar, konuyu gündeme getirmeye devam edeceklerini ve Holguin’le gerçekleştireceği görüşmenin ana konusunun da bu olacağını kaydetti.
Benzer haberler
Featured
Belçika'da sıcak hava dalgasında ölümler, normal seviyelerin yüzde 39 üzerine çıktı
Dünya'ya düşme tehlikesi bulunan NASA teleskobu için kurtarma operasyonu başlatıldı
Tatar, Aix-en-Provence İstinaf Mahkemesi'nin iade kararını değerlendirdi “Son derece kaygı vericidir”
Geleneksel Benon Dervişler İskele Yol Yarışı pazar günü yapılacak
Gürcafer “Hukukun siyasallaştırılması Kıbrıs'taki diyalog sürecine zarar verir”
Borsa günü yüzde 0,26 değer kaybederek tamamladı
KTTO ve KTSO “Sıfır km hafif ticari araçlarda Fiyat İstikrar Fonu sıfırlanmalı”
Üstel 2026 TÜK zahire alım fiyatlarını açıkladı
Genç Yetenekler Production Gençlik Orkestrası, Polonya’da ödül aldı



