Tatar, herkesin gerekli tedbirlere riayet etmesi çağrısı yaptı

Voice Kıbrıs Haber
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ağırdağ yolunun batı kısmında başlayıp ormanlık alana yayılan yangın yerinde incelemelerde bulundu.
Bölge halkını ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini de ileten Cumhurbaşkanı Tatar, yangın neticesinde meydana gelen maddi ve doğal zararlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Bölgede çıkan yangının Orman Dairesi, Sivil Savunma Teşkilatı, asker, itfaiye, belediye ve gönüllü yurttaşların desteğiyle kısa zamanda söndürüldüğünü kaydeden Ersin Tatar, yangının kontrol altına alınması için seferber olarak mücadele eden herkese teşekkür etti.
Yangında etkilenen bölgenin Orman Dairesi başta olmak üzere yetkili kurumlar tarafından yeniden yeşertilmesi için gerekli çalışmaların başlayacağını kaydeden Tatar, son zamanlarda artan doğal felaketlere sebep veren unsurlar konusunda bilinç düzeyinin artması gerektiğine işaret etti.
Bölge muhtarından, yangının bölgede izinli bir ağaç kesimi esnasında kesilen dalın elektrik tellerine temas etmesi sonucu oluşan kıvılcım neticesinde meydana geldiği yönünde duyum aldığını söyleyen Tatar, bundan sonraki olası yangınların önüne geçilmesi için herkesin gerekli tedbirlere riayet etmesi çağrısında bulundu.
(BRT)
Benzer haberler
Featured
Meteoroloji Dairesi 29 Ekim-4 Kasım tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı
Ayşe Tatlısulu için kan aranıyor
Nöbetçi eczaneler (28 Ekim 2026)
İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi
Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi
Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı
Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti
Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti
YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı"




