Tatar DiCarlo ile bir araya geldi

Voice Kıbrıs Haber
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Belek'teki Nest Kongre Merkezi'nde düzenlenen 4. Antalya Diplomasi Forumu'nda, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Rosemary DiCarlo ile bir araya geldi.
Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, görüşmede; BM Genel Sekreteri'nin geçen ay Cenevre'de düzenlediği Kıbrıs'la ilgili gayri resmi genişletilmiş toplantı ele alındı.
Cumhurbaşkanı Tatar, görüşmede gayri resmi toplantıda kararlaştırılan; 4 geçiş noktasının açılması, mayın temizleme, gençlik komitesinin oluşturulması, çevre ve iklim değişikliği konusunda teknik komite kurulması, ara bölgede güneş enerjisi ve mezarlıkların restorasyonu konularıyla ilgili tutumunu ortaya koydu.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a görüşmede; Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Güneş Onar, Cumhurbaşkanlığı Hukuk İşleri Danışmanı Sülen Karabacak, Güven Yaratıcı Önlemler ve İki Taraflı Teknik Komiteler Koordinatörü Seniha Birand Çınar, Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Özel Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Işıksal, Dış Basın Sorumlusu Kerem Haser ve Gençlik Danışmanı Mustafa Fırat eşlik etti.
Benzer haberler
Featured
Dünya büyüklüğündeki Star Wars benzeri gezegen yaşama elverişli olabilir
Breaking Bad dizisinin yıldızı RJ Mitte 34 yaşında hayatını kaybetti
Eğlence merkezindeki kazada 1 kişi hayatını kaybetti
Döviz piyasalarında günün son rakamları (13 Ekim 2026)
KIB-TEK Başkanı Uzun “Uzlaşı sağlandı, önceliğimiz halkımızın mağduriyetini gidermek”
KTMMOB ve Gençlik Federasyonu Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı düzenledi
Tuğcu “Dört talebimizin tamamında uzlaşı sağlandı, arızalar ek mesai talep edilmeden giderilecek"
CTP, “Yerel Vizyon 2030” yol haritasını sundu; “Herkes İçin Hizmet” vizyonu her yere yayılacak
Üstel “Yeni dönemde çocuklu ailelerimize yönelik üç yeni projeyi daha hayata geçireceğiz”



