Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Basınç sorunu yaşayan uçak 10 dakikada 27 bin fit düştü Geleneksel Okçuluk Spor Derneği, Okçuluk Dünya Kupası’nda KKTC’yi temsil edecek KTEV’den 33 çocuğa eğitim desteği Küresel piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerine çevrildi Bahçesini temizlerken gümüş hazinesi buldu Küresel ekonomiye uzun savaş etkisi: Petrolde korkulan oldu Prenses Diana'nın "intikam elbisesi" açık artırmaya çıkıyor Altında seri düşüş fırtınası İsviçre Alpleri'nde otobüs kazası: Çok sayıda ölü var Döviz kurlarında son durum (11 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (11 Eylül 2026) Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam! KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas” Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur” Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı" Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil" Karaoğulları "Türkiye'den getirilen 25 öğretmen, buradaki binlerce öğretmen adayına hakarettir" Savaşan “Karma oy sistemi suistimal edilerek ‘sektör’ oluşturuldu" Basınç sorunu yaşayan uçak 10 dakikada 27 bin fit düştü Geleneksel Okçuluk Spor Derneği, Okçuluk Dünya Kupası’nda KKTC’yi temsil edecek KTEV’den 33 çocuğa eğitim desteği Küresel piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerine çevrildi Bahçesini temizlerken gümüş hazinesi buldu Küresel ekonomiye uzun savaş etkisi: Petrolde korkulan oldu Prenses Diana'nın "intikam elbisesi" açık artırmaya çıkıyor Altında seri düşüş fırtınası İsviçre Alpleri'nde otobüs kazası: Çok sayıda ölü var Döviz kurlarında son durum (11 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (11 Eylül 2026) Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam! KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas” Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur” Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı" Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil" Karaoğulları "Türkiye'den getirilen 25 öğretmen, buradaki binlerce öğretmen adayına hakarettir" Savaşan “Karma oy sistemi suistimal edilerek ‘sektör’ oluşturuldu"
Dolar
Euro
Sterlin

Tatar. ‘Asla tereddüt ve acizlik içine girilmemeli’

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Tatar. ‘Asla tereddüt ve acizlik içine girilmemeli’
Reklam

UBP Milletvekili Ersin Tatar, “Kıbrıs Ulusal Davası’nın hedefine ulaşmasını, Kıbrıs Türk Halkı’nın özgürlük, güvenlik ve refah içinde yaşamasını, Anavatan Türkiye ile bağlarımızın gelişerek hep devam etmesini savunma misyonuyla, tarihi sorumluluğu layıkıyla yerine getirmekte kararlı davranılmalı, asla tereddüt ve acizlik içine girilmemelidir” dedi.

Ersin Tatar, yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami’nin müzakerelerde güvenlik ve garantiler dışındaki konularda resmin netleştiğini söylediğini ve Rum mevkidaşının demecine bir itirazda bulunmadığını; bunun da oldukça manidar olduğunu ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Nami’den, resim netleştiğine göre mülkiyet ve nüfusta durumu ne olacağını, dört özgürlük hiç bir kısıtlamaya tabi olmaksızın uygulanacaksa iki kesimli, iki toplumlu yapının nasıl sağlanacağını öğrenmek istediğini belirten Tatar, “Mülkiyette nasıl düzenlemeler getiriyorsunuz ki Rum kesimi bu tarafta mülkün çoğunluğuna sahip olabileceklerini açıklıyor? Kıbrıs Türk Halkı’nın nüfusunun hep ada nüfusunun beşte biri olarak devam edeceğini sağlama bağladıklarını söyleyen Rum yetkililer hangi tavizi kopardı ki bunları söyleyebiliyor?” sorularını da sordu.

Rum yetkililer kendi halkını bilgilendirirken, Akıncı ve Nami’nin kendilerini bilgisiz bırakma ya da yanlış bilgiler peşinde sürükleme hakkına sahip olmadıklarını söyleyen Tatar, “Rum tarafı varılan uzlaşmalardan ne anladığını net bir şekilde ifade ediyor ve bunlar hiç de bizim halkımızın hayrına şeyler değildir” iddiasında bulundu.

Kaynak: TAK

Benzer haberler

Kıbrıs
KTEV’den 33 çocuğa eğitim desteği 11 Eyl 2026 09:43 Bugün hava nasıl olacak? (11 Eylül 2026) 11 Eyl 2026 07:55 Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam! 10 Eyl 2026 22:32 KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas” 10 Eyl 2026 22:21 Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu 10 Eyl 2026 22:18 Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek 10 Eyl 2026 22:11 İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur” 10 Eyl 2026 22:08 Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı" 10 Eyl 2026 22:01 Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil" 10 Eyl 2026 21:55