Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Kasım “Bizi yalan ve yanlışlarla yıpratamazsınız” Osman Örek Meslek Lisesi’ne yeni ek derslik binası kazandırıldı Güven Bengihan, KTAMS ve KİEF başkanlığından ayrıldı KTFD’nin Dünya Fizyoterapi Günü etkinliği Bedesten’de yapıldı Öğrencilerin öyküleri sesli kitaba dönüştürülüyor Güney Kıbrıs’ta pahalılık her kesimi etkiliyor Ertuğruloğlu’ndan İİT’ye çağrı "KKTC ile ilişkileri geliştirin, izolasyonların kaldırılması için adım atın" Gemi faciası zanlılarına 7 gün ek tutukluluk: 17 gemi parçası incelemeye alınacak Güney Kıbrıs, Siyasi sığınma başvuru sayısında AB ülkeleri arasında ikinci sırada Borsa güne yatay seyirle 12.885,57 puandan başladı "Altın Vize" programı zorlaştırılıyor RDU Bilimsel Araştırmalar Merkezi faaliyetlerine başladı Köroğlu “Halkın güvenliği siyasi hesaplardan önce gelmeli” Harmancı’dan Prountzos’a “Cesaretin, empatin, dayanışman ve barışa bağlılığın için teşekkür ederim” Gençlik Federasyonu Başkanı Özbilgehan da, Cyprus Forum’a katılmayacağını açıkladı Aileler, Girne Mahkemesi önünde... “Kayıplarımızı bulun, bütün sorumluları ortaya çıkarın” İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 6 kişi tutuklandı Ertuğruloğlu “KKTC, Türk dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır” Alkollü sürücüler İskele ve Alsancak'ta kazaya neden oldu Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü'nde Türkçe kursu kayıtları başladı Kasım “Bizi yalan ve yanlışlarla yıpratamazsınız” Osman Örek Meslek Lisesi’ne yeni ek derslik binası kazandırıldı Güven Bengihan, KTAMS ve KİEF başkanlığından ayrıldı KTFD’nin Dünya Fizyoterapi Günü etkinliği Bedesten’de yapıldı Öğrencilerin öyküleri sesli kitaba dönüştürülüyor Güney Kıbrıs’ta pahalılık her kesimi etkiliyor Ertuğruloğlu’ndan İİT’ye çağrı "KKTC ile ilişkileri geliştirin, izolasyonların kaldırılması için adım atın" Gemi faciası zanlılarına 7 gün ek tutukluluk: 17 gemi parçası incelemeye alınacak Güney Kıbrıs, Siyasi sığınma başvuru sayısında AB ülkeleri arasında ikinci sırada Borsa güne yatay seyirle 12.885,57 puandan başladı "Altın Vize" programı zorlaştırılıyor RDU Bilimsel Araştırmalar Merkezi faaliyetlerine başladı Köroğlu “Halkın güvenliği siyasi hesaplardan önce gelmeli” Harmancı’dan Prountzos’a “Cesaretin, empatin, dayanışman ve barışa bağlılığın için teşekkür ederim” Gençlik Federasyonu Başkanı Özbilgehan da, Cyprus Forum’a katılmayacağını açıkladı Aileler, Girne Mahkemesi önünde... “Kayıplarımızı bulun, bütün sorumluları ortaya çıkarın” İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 6 kişi tutuklandı Ertuğruloğlu “KKTC, Türk dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır” Alkollü sürücüler İskele ve Alsancak'ta kazaya neden oldu Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü'nde Türkçe kursu kayıtları başladı
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Tatar Akıncı’nın papağan benzetmesini unutamıyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Tatar Akıncı’nın papağan benzetmesini unutamıyor
Reklam

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, selefi Mustafa Akıncı'nın kendisi için nisan ayında sarf ettiği "Ankara'nın papağanı" sözlerine ilişkin, "Tatar kimdir? Tatar ona göre Ankara'nın papağanıdır. Bakın zihniyete, sen kimin papağanısın Sayın Akıncı? Sen kime çalışırsın, senin hedefin nedir? Boş bir hedef. Benim hedefim; ana vatanın desteğiyle Kıbrıs halkına daha fazla refah mutluluk, güvenli bir gelecek vermek için uğraşıyorum." dedi.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketi sonrası bölge halkına geçmiş olsun ziyaretinin ardından Konya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak Konya'ya gelen KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantının başında, Kıbrıs'ın Osmanlı topraklarına katılışı ve KKTC'nin kuruluşuna kadarki süreyi özetleyen Tatar, Kıbrıs Rum kesimi ile Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumun, 50 yıldır Ada'da federasyon kurmaya yönelik yürüttüğü ara buluculuk çalışmalarının, sadece zaman kaybına dönüştüğünü ve sonuçsuz kaldığını belirtti.

Bundan sonraki evrede politik olarak sadece iki devletli, iki toplumlu, egemenlik üzerine kurulu bağımsız bir devlet üzerine odaklandıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, "Benim Cumhurbaşkanı olmamla yeni bir dönem başlıyor. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuşmalarında buna sık sık değinmiştir. Ne demiştir? 'Sayın Tatar ile yeni bir dönem başlamıştır, Kıbrıs'ta bir tarih yazılmıştır. 50 yıldır Kıbrıs'ta bir federasyon bulma çalışmaları boşa çıkmıştır.' dedi. Ben bir kez daha Türkiye'ye teşekkür etmek istiyorum. Kıbrıs Türkü her zaman Türkiye'nin desteği ile var olmuştur. Bizim atalarımız aynı atalardır. Şu anda da söylediğimiz, Kıbrıs'ta federal temele dayalı bir ortaklıktan ziyade egemen eşitliğe dayalı, yan yana yaşayan iki devletli iş birliği ile bir anlaşmanın olacağını hep birlikte vurgulamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Ada'da Türk askerlerinin varlığının, barışın garantisi olduğunu vurguladı. Tatar, eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, nisan ayındaki Cenevre görüşmeleri öncesinde, kendisi için sarf ettiği "Ankara'nın papağanı" sözlerine karşılık, "Türkiye'ye biz vefa borçluyuz. Benim muhaliflerim var başta Akıncı, her gün bir şeyler söyler. Tatar kimdir? Tatar, ona göre Ankara'nın papağanıdır. Bakın zihniyete, sen kimin papağanısın Sayın Akıncı? Sen kime çalışırsın, senin hedefin nedir? Boş bir hedef. Benim hedefim; ana vatanın desteğiyle Kıbrıs halkına daha fazla refah mutluluk, güvenli bir gelecek vermek için uğraşıyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmasını "Doğu Akdeniz'de onurlu bir siyaset yapıyoruz" diyerek bitiren Tatar, bundan sonra da Türkiye ile ilişkilerini güçlendirerek sürdürmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıda KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya milletvekilleri Orhan Erdem ve Esin Kara ile Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı eşlik etti.

TAK

Benzer haberler

Featured
Kasım “Bizi yalan ve yanlışlarla yıpratamazsınız” 25 Eyl 2026 13:59 Osman Örek Meslek Lisesi’ne yeni ek derslik binası kazandırıldı 25 Eyl 2026 13:46 Güven Bengihan, KTAMS ve KİEF başkanlığından ayrıldı 25 Eyl 2026 13:42 KTFD’nin Dünya Fizyoterapi Günü etkinliği Bedesten’de yapıldı 25 Eyl 2026 13:38 Öğrencilerin öyküleri sesli kitaba dönüştürülüyor 25 Eyl 2026 13:34 Güney Kıbrıs’ta pahalılık her kesimi etkiliyor 25 Eyl 2026 13:28 Ertuğruloğlu’ndan İİT’ye çağrı "KKTC ile ilişkileri geliştirin, izolasyonların kaldırılması için adım atın" 25 Eyl 2026 13:21 Gemi faciası zanlılarına 7 gün ek tutukluluk: 17 gemi parçası incelemeye alınacak 25 Eyl 2026 13:15 Güney Kıbrıs, Siyasi sığınma başvuru sayısında AB ülkeleri arasında ikinci sırada 25 Eyl 2026 12:50