Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Uçakta dizüstü bilgisayar yangını: Yaralanan yolcular oldu FIFA Dünya Kupası finaline ceza yağdırdı İngiltere'de bir ilke imza atıldı: Kanser tedavisi gören dev piton sağlığına kavuştu Çinli insansı robot 100 metreyi Usain Bolt'tan daha hızlı koştu Uzun yolculuklarda hareketsizlik "pıhtı" riskini artırıyor Mehmet Akif Caddesi'ni (Dereboyu) kullanacak sürücülerin dikkatine! Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler Jackson Hole Sempozyumu ve ABD'deki büyüme ile istihdam verilerine çevrildi İngiltere'de polis aracı ile otomobilin çarpıştığı kazada çok sayıda kişi öldü Güney Kıbrıs’ta güneş enerji sistemindeki arıza elektrik kesintisine neden oldu Moral "Ünal Bey, 'güvenli ülke' söylemiyle değil, deport edilenler ve muhaceret aflarıyla anılacak" Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı yarın geçici olarak trafiğe kapalı olacak TikTok, çocukların gizliliği davasında ABD ile 400 milyon dolarlık anlaşmaya vardı Atatürk Öğretmen Akademisi yazılı giriş sınav sonuçları açıklandı Baykallı “Diplomatik alanı Kıbrıs Rum tarafına teslim edenler toplumdan özür dilemeli” Gram altın 7 bin 100 lirayı geçti Amcaoğlu “GABFEST'in 8 haftalık yolculuğu başladı” 2 yılda 145 ton balon balığı avlandı Ülke genelindeki denetimlerde 28 araç trafikten men edildi, 2 sürücü tutuklandı Nöbetçi eczaneler (22 Ağustos 2026) Arnavutluktaki maç için 11 yaşındaki kızını evde yalnız bırakan babaya dava okundu Uçakta dizüstü bilgisayar yangını: Yaralanan yolcular oldu FIFA Dünya Kupası finaline ceza yağdırdı İngiltere'de bir ilke imza atıldı: Kanser tedavisi gören dev piton sağlığına kavuştu Çinli insansı robot 100 metreyi Usain Bolt'tan daha hızlı koştu Uzun yolculuklarda hareketsizlik "pıhtı" riskini artırıyor Mehmet Akif Caddesi'ni (Dereboyu) kullanacak sürücülerin dikkatine! Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler Jackson Hole Sempozyumu ve ABD'deki büyüme ile istihdam verilerine çevrildi İngiltere'de polis aracı ile otomobilin çarpıştığı kazada çok sayıda kişi öldü Güney Kıbrıs’ta güneş enerji sistemindeki arıza elektrik kesintisine neden oldu Moral "Ünal Bey, 'güvenli ülke' söylemiyle değil, deport edilenler ve muhaceret aflarıyla anılacak" Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı yarın geçici olarak trafiğe kapalı olacak TikTok, çocukların gizliliği davasında ABD ile 400 milyon dolarlık anlaşmaya vardı Atatürk Öğretmen Akademisi yazılı giriş sınav sonuçları açıklandı Baykallı “Diplomatik alanı Kıbrıs Rum tarafına teslim edenler toplumdan özür dilemeli” Gram altın 7 bin 100 lirayı geçti Amcaoğlu “GABFEST'in 8 haftalık yolculuğu başladı” 2 yılda 145 ton balon balığı avlandı Ülke genelindeki denetimlerde 28 araç trafikten men edildi, 2 sürücü tutuklandı Nöbetçi eczaneler (22 Ağustos 2026) Arnavutluktaki maç için 11 yaşındaki kızını evde yalnız bırakan babaya dava okundu
Dolar
Euro
Sterlin

"Tarımda dış bağımlılık yerine üretmeye odaklanmalıyız"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Tarımda dış bağımlılık yerine üretmeye odaklanmalıyız"
Reklam

Halkın Partisi (HP),  Genel Başkanı Kudret Özersay, tarımda verimliliğin önemine dikkat çekerek, dışa bağımlılık yerine yerli üretimin artırılması gerektiğini söyledi.

Halkın Partisi, seçim çalışmaları çerçevesinde, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’ni ziyaret etti. Çiftçiler Birliği ile bir araya gelmekten dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek söze başlayan Kudret Özersay, Birliğin eski ve köklü bir kurum olduğunu, ülkede üretim anlamında da ciddi katkı koyan bir kesimi temsil ettiğini ve güçlü bir kurum olduğunu söyledi.

HP’den yapılan açıklamaya göre Özersay ziyarette, başka alanlarda olduğu gibi tarımda da verimliliğin esas olması gerektiğini vurguladı.

Özersay, üretimde dışa bağımlılığı olabildiğince aşağı çekmek, hayvancılıkta yem ve benzeri ihtiyaçlarda olabildiğince ürün çeşitliliğini artırmak, verimliliği esas alarak bazı şeyleri gözden geçirmek gerektiğini belirterek, tarımla ilgili konularda üreticiye destek mahiyetindeki her tür karara destek olmaya devam edeceklerini kaydetti.

“TARIMDA ORTAYA KOYDUĞUMUZ TAVIR, BUNDAN SONRA YAPACAĞIMIZIN GÜVENCESİDİR”

Özersay, “Önümüzdeki dönemlerde hükümete geldiğimizde belki Tarım Bakanlığı’nı alırız, almasak bile tarımla ilgili konularda üreticiye destek mahiyetindeki her tür karara Bakanlar Kurulu’nda da destek olacağız, Meclis’te de destek olmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar muhalefetteyken de ortaya koyduğumuz tavır, bundan sonra yapacağımızın güvencesidir” şeklinde konuştu.

Zaman içerisinde bazı uygulamaların ve devletin geliştirmiş olduğu sistemlerin değişen şartlarda güncellenmesi ve değiştirilmesi gerektiği düşüncesini paylaşan Özersay, muhalefette olmalarına rağmen tarım konusunda olumlu bir tutum sergilemeye çalıştıklarını söyledi. Özersay, “Özellikle Tarım Sigorta Fonu’yla bağlantılı olarak bir destek verip, kuraklık ödemelerinin yapılması için yardımcı olmaya çalıştık. Çünkü bizde farkındaydık ekim zamanı gelmişti ve buna ihtiyaç vardı. ‘Aman efendim bunu hükümet geçirmiş olacak da hükümete yarar sağlayacak şekilde düşünmedik.’ Biz o noktada o katkıyı koyduk ve bu da yapılabildi” ifadelerini kullandı.

Çiftçiliğin de zorlaştığını, girdi maliyetlerinin ciddi anlamda arttığını ve artmaya devam ettiğini söyleyen Özersay, bunun mazot için de gübre için de bazı başka hususlar için de geçerli olduğunu aktardı.

“ÜRETMEYE ODAKLANILMALI”

Özersay, olabildiğince kendi ürettiğinden faydalanarak, kendi içinde  dengeyi kurmaya çalışmanın çok önemli olduğunu ifade etti.

İthal etmekten ziyade mümkün olduğunca memlekette üretmeye odaklanılması gerektiğini anlatan Özersay, değişen girdi maliyetleriyle de üretim noktasında katkı koyan insanları da ezdirmemek gerektiğini vurguladı.

Özersay, Halkın Partisi olarak çıkış yolunu doğrudan doğruya bu meseleleri bilen paydaşlarla birlikte şekillendirilmesi kanaatinde olduklarını söyledi.

Özersay, “Memlekette genelde olan; tarım bakanlıkları bir takım kararlar alır ve hemen bir tepki gelir. Tepki üzerine bir protesto veya bir eylem gelir ve eylemden sonra konuşulmaya başlanır. Bu tamam değil, bu yaklaşım artık bize göre değişmesi gerekir” dedi.

“SİYASİ İSTİKRARA İHTİYACIMIZ VAR”

Siyasi istikrara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özersay, şöyle konuştu:

“Biz Halkın Partisi olarak 4 yıldır Meclis’teyiz, bunun 3 yılını hükümette geçirdik. Biz de bazı dersler çıkardık, bizim için de iyi bir tecrübe oldu. Onun için eğer ekonomi politikalarının eğer tarım politikalarının daha uzun süreli uygulanmasını istersek, kesintiye uğramadan uzun ömürlü hükümetler olması için bizim de ortaya çaba koymamız gerekir. Bu esasen bizim sorumluluğumuzdur. Ama aynı zamanda  bir hükümet kurulduğu zaman ömrünün uzun olması için sizlerin de bir nebze yardımcı olmanız gerekir. Mesela sadece Çiftçiler Birliği değil farklı sivil toplum örgütleri, bazı şeyleri elde etmek için öyle şeyler ortaya koyarlar ki hükümet öyle bir yıpranır ki ömrü daha kısa olur. O dengeyi hiç birimizin kaçırmaması gerekir diye düşünürüm.”

Benzer haberler

Featured
Uçakta dizüstü bilgisayar yangını: Yaralanan yolcular oldu 22 Ağu 2026 21:55 FIFA Dünya Kupası finaline ceza yağdırdı 22 Ağu 2026 21:51 İngiltere'de bir ilke imza atıldı: Kanser tedavisi gören dev piton sağlığına kavuştu 22 Ağu 2026 21:34 Çinli insansı robot 100 metreyi Usain Bolt'tan daha hızlı koştu 22 Ağu 2026 20:56 Uzun yolculuklarda hareketsizlik "pıhtı" riskini artırıyor 22 Ağu 2026 20:43 Mehmet Akif Caddesi'ni (Dereboyu) kullanacak sürücülerin dikkatine! 22 Ağu 2026 20:06 Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler Jackson Hole Sempozyumu ve ABD'deki büyüme ile istihdam verilerine çevrildi 22 Ağu 2026 19:57 İngiltere'de polis aracı ile otomobilin çarpıştığı kazada çok sayıda kişi öldü 22 Ağu 2026 19:50 Güney Kıbrıs’ta güneş enerji sistemindeki arıza elektrik kesintisine neden oldu 22 Ağu 2026 18:35