Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Hasipoğlu "İşyerine gerekli işlemler uygulandı, çalışanın alacağı ödendi" Öztürkler "Meclis’in doğru tarihte olağanüstü toplanması önemli, istişarelerimiz sürüyor" Belçika'da cezaevi çalışanları 5 günlük greve gitti Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Eylül 2026) Endonezya'da bir çarşıda çıkan yangında altısı çocuk 11 kişi hayatını kaybetti Yunanistan’ın Konitsa bölgesinde çıkan orman yangını 8 gündür kontrol altına alınamadı Gülgün Betmezoğlu belgeselinin çekimleri tamamlandı Meteoroloji ve Posta Dairesi müdürleri görevden alındı! Berova "Kayıplara ulaşmak için tüm imkanlar seferber edildi" Borsa, günü yüzde 0,99 değer kazanarak tamamladı Lefkoşa'daki bir evde çıkan yangın ciddi zarara neden oldu Bilim dünyası, DAÜ işbirliğinde Kuzey Kıbrıs’ta buluşuyor Erdoğan “KKTC ile iş birliği içerisinde 9 gemi ve 11 hava aracıyla arama çalışmalarına destek veriyoruz" Çelik “Güngör’deki depolama alanı derhal rehabilite edilmeli” Jaguar Land Rover yaklaşık binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor Meteoroloji Dairesi 8-14 Eylül tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı İncirli “Meclis olağanüstü toplanmalı, sorular belgeleriyle açıklığa kavuşturulmalı” Güney Kıbrıs-ABD ilişkilerinde yeni dönem İsrail Cumhurbaşkanı Herzog perşembe günü Güney Kıbrıs’a gidiyor Nöbetçi eczaneler (7 Eylül 2026) Hasipoğlu "İşyerine gerekli işlemler uygulandı, çalışanın alacağı ödendi" Öztürkler "Meclis’in doğru tarihte olağanüstü toplanması önemli, istişarelerimiz sürüyor" Belçika'da cezaevi çalışanları 5 günlük greve gitti Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Eylül 2026) Endonezya'da bir çarşıda çıkan yangında altısı çocuk 11 kişi hayatını kaybetti Yunanistan’ın Konitsa bölgesinde çıkan orman yangını 8 gündür kontrol altına alınamadı Gülgün Betmezoğlu belgeselinin çekimleri tamamlandı Meteoroloji ve Posta Dairesi müdürleri görevden alındı! Berova "Kayıplara ulaşmak için tüm imkanlar seferber edildi" Borsa, günü yüzde 0,99 değer kazanarak tamamladı Lefkoşa'daki bir evde çıkan yangın ciddi zarara neden oldu Bilim dünyası, DAÜ işbirliğinde Kuzey Kıbrıs’ta buluşuyor Erdoğan “KKTC ile iş birliği içerisinde 9 gemi ve 11 hava aracıyla arama çalışmalarına destek veriyoruz" Çelik “Güngör’deki depolama alanı derhal rehabilite edilmeli” Jaguar Land Rover yaklaşık binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor Meteoroloji Dairesi 8-14 Eylül tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı İncirli “Meclis olağanüstü toplanmalı, sorular belgeleriyle açıklığa kavuşturulmalı” Güney Kıbrıs-ABD ilişkilerinde yeni dönem İsrail Cumhurbaşkanı Herzog perşembe günü Güney Kıbrıs’a gidiyor Nöbetçi eczaneler (7 Eylül 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Tarım Bakanlığı'ndan güneye domates ihracı açıklaması

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Tarım Bakanlığı'ndan güneye domates ihracı açıklaması
Reklam

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, kuzeyden güneye domates ihracatı için herhangi bir resmi izin başvurusu yapılmadığını, ayrıca bu dönemdeki arz talep dengesinden dolayı,  domates ihracatının mümkün olmadığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rum basını kaynaklı haberlerde yer alan “Güney Kıbrıs, KKTC’den domates ithal edecek” iddialar değerlendirildi. Açıklamada, “Domates ürünü, Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında olup, 2019 yılının başlarından itibaren bitki sağlık sertifikası yönünden, tıpkı patateste olduğu gibi özel denetime tabi bir üründür. Bu sertifikası da ilgili AB uzmanının görüşleri doğrultusunda hazırlanmakta olup, bu yıl böyle bir çalışma gerçekleştirilmemiştir” denildi. KKTC’den güneye domates ihracatının en son 16 Mart 2018 tarihinde yapıldığı ve daha sonra da herhangi bir resmi izin başvurusu yapılmadığı ifade edilen açıklamada, arz talep dengesinden dolayı, domates ihracatı mümkün olmadığı belirtildi. Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında yapılan izin başvurularının Ticaret Odası, Ticaret Dairesi ve Tarım Dairesi tarafından ortak değerlendirildiğine işaret edildi. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Hasipoğlu "İşyerine gerekli işlemler uygulandı, çalışanın alacağı ödendi" 7 Eyl 2026 21:50 Öztürkler "Meclis’in doğru tarihte olağanüstü toplanması önemli, istişarelerimiz sürüyor" 7 Eyl 2026 21:39 Belçika'da cezaevi çalışanları 5 günlük greve gitti 7 Eyl 2026 21:33 Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Eylül 2026) 7 Eyl 2026 21:30 Endonezya'da bir çarşıda çıkan yangında altısı çocuk 11 kişi hayatını kaybetti 7 Eyl 2026 21:17 Yunanistan’ın Konitsa bölgesinde çıkan orman yangını 8 gündür kontrol altına alınamadı 7 Eyl 2026 21:06 Gülgün Betmezoğlu belgeselinin çekimleri tamamlandı 7 Eyl 2026 20:52 Meteoroloji ve Posta Dairesi müdürleri görevden alındı! 7 Eyl 2026 20:47 Berova "Kayıplara ulaşmak için tüm imkanlar seferber edildi" 7 Eyl 2026 20:30