Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Yakın Doğu Üniversitesi, 2,613 mezununu dört gün süren şölenle uğurladı Avrupa’da ölümcül sıcak hava dalgası doğuya ilerledi KTGB "Sevgül Uludağ'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz" Ada, Fransa’da piste çıktı Sevgül Uludağ hayatını kaybetti Fransa'nın doğusunda paraşütçüleri taşıyan sivil uçağın düşmesi sonucu 11 kişi öldü Zelenskiy, Rusya’daki iki petrol rafinerisine saldırı düzenlediklerini açıkladı Almanya’da 29,4 santigrat derece ile en sıcak gece rekoru kırıldı Üstel "Ercan KKTC’nin uluslararası havalimanıdır ve öyle de kalacaktır" İsviçre'de yılbaşında yangının çıktığı ve 41 kişinin öldüğü bar, gençlik alanına dönüştürülecek Oytun Ersan & Blue Deja Vu Band'dan çifte konser Nazlı "Fatura halka kesilirken büyük sermaye korunuyor" Kılınç “SAMTAY Vakfı olarak bilgiye erişimi ücretsiz kütüphanelerle yaygınlaştırıyoruz” Operanın Genç Yetenekleri Bellapais Manastırı'nda konser verdi Müzakerelerin Crans Montana’da kaldığı yerden yeniden başlaması yönündeki açıklamalar yeni tartışmalara neden oldu Üstel “UBP ilk seçimde eser ve hizmet siyasetini tüm beldelerle de buluşturacak” Gençlik Fotoğraf Sergisi Bedesten'de ziyarete açıldı İsrail'in onay vermemesi nedeniyle Gazze'deki hastaların tedavi için yurt dışına çıkışı iptal edildi BM Genel sekreterinin TC-AB ilişkilerini Kıbrıs sorununda sağlanacak ilerlemeye bağlama girişimi zorlayıcı iddiası KTTB tıp ve diş hekimliği uzmanlık belgelerini onaylamama kararı aldı Yakın Doğu Üniversitesi, 2,613 mezununu dört gün süren şölenle uğurladı Avrupa’da ölümcül sıcak hava dalgası doğuya ilerledi KTGB "Sevgül Uludağ'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz" Ada, Fransa’da piste çıktı Sevgül Uludağ hayatını kaybetti Fransa'nın doğusunda paraşütçüleri taşıyan sivil uçağın düşmesi sonucu 11 kişi öldü Zelenskiy, Rusya’daki iki petrol rafinerisine saldırı düzenlediklerini açıkladı Almanya’da 29,4 santigrat derece ile en sıcak gece rekoru kırıldı Üstel "Ercan KKTC’nin uluslararası havalimanıdır ve öyle de kalacaktır" İsviçre'de yılbaşında yangının çıktığı ve 41 kişinin öldüğü bar, gençlik alanına dönüştürülecek Oytun Ersan & Blue Deja Vu Band'dan çifte konser Nazlı "Fatura halka kesilirken büyük sermaye korunuyor" Kılınç “SAMTAY Vakfı olarak bilgiye erişimi ücretsiz kütüphanelerle yaygınlaştırıyoruz” Operanın Genç Yetenekleri Bellapais Manastırı'nda konser verdi Müzakerelerin Crans Montana’da kaldığı yerden yeniden başlaması yönündeki açıklamalar yeni tartışmalara neden oldu Üstel “UBP ilk seçimde eser ve hizmet siyasetini tüm beldelerle de buluşturacak” Gençlik Fotoğraf Sergisi Bedesten'de ziyarete açıldı İsrail'in onay vermemesi nedeniyle Gazze'deki hastaların tedavi için yurt dışına çıkışı iptal edildi BM Genel sekreterinin TC-AB ilişkilerini Kıbrıs sorununda sağlanacak ilerlemeye bağlama girişimi zorlayıcı iddiası KTTB tıp ve diş hekimliği uzmanlık belgelerini onaylamama kararı aldı
Dolar
Euro
Sterlin

"Taleplerin karşılanmaması halinde süresiz greve gidilecek"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

"Taleplerin karşılanmaması halinde süresiz greve gidilecek"

Gelir ve Vergi Dairesi Çalışanları Sendikası (Vergi-Sen) ve Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Girne’deki Motorlu Araçlar Mukayyitliği Araç Kayıt Muayene ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde bugün, personel eksikliği gerekçesiyle bir günlük uyarı grevi yaptı.

Sendika yetkilileri; yoğun olmayan dairelerden personel aktarılması, yeterli personel sağlanıncaya kadar araç devir işlemlerinin Trafik Dairesi Merkezi’nden yapılması ve Çalışma Bakanlığı’na bağlı olan ve şu an Motorlu Araçlar Birimi’nde çalışan personelin nakil işlemlerinin yapılması taleplerini iletti.

Taleplerin karşılanmaması halinde süresiz greve gidileceği uyarısında bulunuldu.

Grevde, Vergi-Sen Genel Başkanı Şebnem Kuyucuoğulları, KTAMS Genel Sekreteri Serman Yiğit ve Vergi-Sen Yönetim Kurulu üyesi Halil Koşucu basına açıklamalarda bulundu.

-Koşucu

Vergi-Sen Yönetim Kurulu üyesi Halil Koşucu, Girne bölgesinde yaşanan nüfus artışına paralel olarak motorlu araçların sayısının da arttığını, bu araçların seyrüsefer, muayene, yurt dışı çıkışları ve devir işlemlerinin Girne’deki Motorlu Araçlar Birimi’nde yapıldığını ve birimde sadece 3 personelin görev yaptığını belirtti.

Vatandaşların vezne açılma saatinden çok önce daireye gelip sıra numarası aldığını, saat 08.00’de daireye gidenlerin dahi sıra numarası alamadığını, tartışmalar yaşandığını dile getiren Koşucu, bunun hem vatandaşları hem personeli hem de aynı binayı kullanan gelir ve vergi memurlarını olumsuz etkilediğini, motivasyon düşüklüğüne yol açtığını söyledi.

Koşucu, “Bu birimdeki diğer sorun ise, bir personelin Çalışma Bakanlığı’na bağlı olması ve bu personelin bir türlü Trafik Dairesi’ne aktarılamamasıdır. Her an bu personel kendi bakanlığına çağrılabileceğinden tedirgin olarak görev yapıyor” dedi.

Trafik Dairesi Girne Şubesi için iki kişilik münhal açıldığını, münhal tarihinin Mart 2023 olduğunu söyleyen Koşucu, bu personelin işe başlamasının bir yıl sonra gerçekleşeceğini, bir yıl daha beklemelerinin mümkün olmadığını belirtti.

Koşucu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve Trafik Dairesi Müdürü Mustafa Yeşil’e sorunları aktardıklarını ancak Trafik Dairesi kadrosunda personel olmadığından çözüme ulaşılamadığını savundu.

Taleplerini dile getiren Koşucu, kamu bünyesinde yoğun olmayan birçok daire bulunduğunu, yoğun olmayan dairelerden personel aktarılmasını, yeterli personel sağlanıncaya kadar araç devir işlemlerinin Trafik Dairesi Merkezi’nden yapılmasını ve Çalışma Bakanlığı’na bağlı olan ve şu an Motorlu Araçlar Birimi’nde çalışan personelin nakil işlemlerinin yapılmasını istedi.

Koşucu, talepleri karşılanmadığı takdirde süresiz grev yapacakları uyarısında bulundu.

-Kuyucuoğulları

Vergi-Sen Genel Başkanı Şebnem Kuyucuoğulları, personel sıkıntısının uzun yıllardır devam ettiğini, personelin canla başla çalıştığını ancak sayılarının yetersiz olması nedeniyle talebi karşılayamadıklarını söyledi.

Kuyucuoğulları, Gelir ve Vergi Dairesi’nin personel sıkıntısını rahatlatmak adına yardımda bulunduğunu söyleyerek, ivedilikle 6 personele ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Birimde yapılan işlemlerin zaman alan işlemler olduğunu dile getiren Kuyucuoğulları, 3 kişinin günde 250 işlem yaptığını belirtti.

Kuyucuoğulları, personel sıkıntısı nedeniyle yaşanan tartışmaların polise yansıdığını, sürekli huzursuzluk yaşandığını söyledi.

-Yiğit

KTAMS Genel Sekreteri Serman Yiğit de “ülkenin yangın yeri olduğunu” söyleyerek, vatandaşların vergilerini ödediğini ancak sağlık, eğitim gibi alanlarda hizmet alamadığını, yolların durumunun da kötü olduğunu belirtti.

Araç Kayıt Birimi’nde yaşanan sorunlara değinerek, üç personelin yeterli olmadığını söyleyen Yiğit, “Bu işin üç kişiyle dönmesi mümkün değil” dedi.

Yönetenlerin “beceriksiz, vurdumduymaz olduğunu, görevi kötüye kullandıklarını” iddia eden Yiğit, sorunların bu nedenle “derinleştiğini” savundu.

Yiğit, ivedilikle birime personel aktarılmasını konusunda yetkilileri göreve davet etti.

Benzer haberler

Featured
Yakın Doğu Üniversitesi, 2,613 mezununu dört gün süren şölenle uğurladı 2026-06-28 21:43:12 Avrupa’da ölümcül sıcak hava dalgası doğuya ilerledi 2026-06-28 21:24:53 Ada, Fransa’da piste çıktı 2026-06-28 20:36:32 Sevgül Uludağ hayatını kaybetti 2026-06-28 20:31:00 Fransa'nın doğusunda paraşütçüleri taşıyan sivil uçağın düşmesi sonucu 11 kişi öldü 2026-06-28 19:20:28 Zelenskiy, Rusya’daki iki petrol rafinerisine saldırı düzenlediklerini açıkladı 2026-06-28 19:01:20 Almanya’da 29,4 santigrat derece ile en sıcak gece rekoru kırıldı 2026-06-28 18:24:00 Üstel "Ercan KKTC’nin uluslararası havalimanıdır ve öyle de kalacaktır" 2026-06-28 18:21:10 İsviçre'de yılbaşında yangının çıktığı ve 41 kişinin öldüğü bar, gençlik alanına dönüştürülecek 2026-06-28 18:17:45