Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Kamacıoğlu "Sadece sanayicinin yer alacağı bölgeler oluşturmak için girişim başlattık" UWC, Cyprus Forum kapsamındaki panelini iptal etti Holguin “Kıbrıs’ta ilerleme için fırsat penceresi giderek kapanıyor” Üstel “Kuzey Kıbrıs Masa Tenisi Federasyonu, Balkan Masa Tenisi Birliği’ne gözlemci üye kabul edildi” Meclis yarın olağanüstü toplanacak: Gündemde Seçim ve Halkoylaması Yasası olacak Sucuoğlu “Limanlardaki eksikliklere yönelik çalışmalar başlatılacak" Erhürman “Kıbrıslı Rum liderle haftalık görüşmelere devam edebiliriz. Ama önemli olan sıklık değil odaklanmak” Çayırova-Pamuklu ana yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine Güney'de sivil savunma reformu gündemde Kanunsuz ava yüklü miktarda ceza! Erhürman “Başarılı bir toplantı için koşullar oluşmadı” Girne'deki trafik kazasında motosikletteki yolcu yaralandı! MMO’dan vatandaşlara çağrı “Kullanılmış araçların hasar geçmişi sunulmuyorsa satın almayın” Nursen Yenen'in ölüm nedeni açıklandı! “Gece Yürüyüş Turu-Deneyimsel Yolculuk” etkinliğinin ilk uygulaması Gazimağusa Suriçi’nde yapıldı Ozanköy'de feci olay: 4 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti, anne tutuklandı! Gençlik Dairesi Karpaz'da çevre temizliği etkinliği düzenledi Cumhurbaşkanı Erhürman “Bizi çözüme ulaştıracak, başarılı sonuç alacak toplantılar istiyorum” Eklektik Manifest’in ikinci edisyonu için iş birliği protokolü imzalandı Avcıoğlu "Resmi Gazetede yayımlanan son kararla KIB-TEK'in sırtına yeni borç yükleri bindirildi" Kamacıoğlu "Sadece sanayicinin yer alacağı bölgeler oluşturmak için girişim başlattık" UWC, Cyprus Forum kapsamındaki panelini iptal etti Holguin “Kıbrıs’ta ilerleme için fırsat penceresi giderek kapanıyor” Üstel “Kuzey Kıbrıs Masa Tenisi Federasyonu, Balkan Masa Tenisi Birliği’ne gözlemci üye kabul edildi” Meclis yarın olağanüstü toplanacak: Gündemde Seçim ve Halkoylaması Yasası olacak Sucuoğlu “Limanlardaki eksikliklere yönelik çalışmalar başlatılacak" Erhürman “Kıbrıslı Rum liderle haftalık görüşmelere devam edebiliriz. Ama önemli olan sıklık değil odaklanmak” Çayırova-Pamuklu ana yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine Güney'de sivil savunma reformu gündemde Kanunsuz ava yüklü miktarda ceza! Erhürman “Başarılı bir toplantı için koşullar oluşmadı” Girne'deki trafik kazasında motosikletteki yolcu yaralandı! MMO’dan vatandaşlara çağrı “Kullanılmış araçların hasar geçmişi sunulmuyorsa satın almayın” Nursen Yenen'in ölüm nedeni açıklandı! “Gece Yürüyüş Turu-Deneyimsel Yolculuk” etkinliğinin ilk uygulaması Gazimağusa Suriçi’nde yapıldı Ozanköy'de feci olay: 4 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti, anne tutuklandı! Gençlik Dairesi Karpaz'da çevre temizliği etkinliği düzenledi Cumhurbaşkanı Erhürman “Bizi çözüme ulaştıracak, başarılı sonuç alacak toplantılar istiyorum” Eklektik Manifest’in ikinci edisyonu için iş birliği protokolü imzalandı Avcıoğlu "Resmi Gazetede yayımlanan son kararla KIB-TEK'in sırtına yeni borç yükleri bindirildi"
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Tahran'ın iki hafta içinde susuz kalabilir

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Tahran'ın iki hafta içinde susuz kalabilir
Reklam

İran'ın başkenti Tahran’da barajlardaki su rezervlerinin azalması nedeniyle başkentin iki hafta içinde ciddi bir su kriziyle karşı karşıya kalabileceği bildirildi.

İran basınına konuşan Tahran Su İdaresi Genel Müdürü Behzad Parsa, kentin ana su deposu olan Emir Kebir Barajı'nda şu anda sadece 14 milyon metreküp su kaldığını bunun da barajın kapasitesinin yalnızca yüzde 8'ini oluşturduğunu açıkladı.

Mevcut kapasitede, barajın Tahran'a en fazla iki hafta daha su sağlayabileceği uyarısında bulunan Parsa, yağış miktarındaki azalmaların bu dramatik düşüşün ana nedeni olduğunu ifade etti.

Diğer yandan Tahran ve Elburz eyaletlerine su sağlayan 5 büyük barajın neredeyse tamamında su seviyeleri tehlikeli düzeylere düştü.

Tahran'a en büyüğü Emir Kebir Barajı olmak üzere Lar, Mamlu, Emir Kebir, Talikan ve Latyan adlı 5 baraj tarafından su sağlanıyor.

İran’ın genelinde son 5 yıldır yağış miktarlarında ciddi düşüş yaşanıyor. Meteoroloji kurumlarının verileri, bu yıl Tahran’da mevsim normallerine göre yağışların yaklaşık yüzde 40 daha az olduğunu gösteriyor.

Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında neredeyse hiç yağış düşmemesi, barajlardaki rezervlerin azalmasına yol açtı. Bu durum, sadece yüzey sularında değil, yeraltı su rezervlerinde de ciddi azalmaya neden oldu.

Tahran Eyaleti Su İdaresi, 20 Temmuz'da İran'da son 5 yıldır yaşanan kuraklık nedeniyle Tahran'a su sağlayan barajlardaki rezervlerin son yüz yılın en düşük seviyesine ulaştığı uyarısı yaptı.

Kentte yaz süresince zaman zaman su kesintilerine de gidildi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, 23 Temmuz'da konuyla ilgili açıklamasında, Tahran'daki su sıkıntısının mevcut hızıyla devam etmesi ve çözüm üretilmemesi halinde halka su ulaştırmanın imkânsız hale geleceğini belirtmişti.

Pezeşkiyan, "Enerji dengesizliği ciddi aşamada. Tahran'ın gerçekten suyu yok ve eğer böyle devam ederse halka su sağlayamayacağız." demişti.

Benzer haberler

Dünya
İngiltere'de ABD'nin kullandığı askeri üsse saldırı şüphesi: 85 ev tahliye edildi 28 Eyl 2026 12:00 SpaceX Starship'i ilk kez yörüngeye fırlatmayı deneyecek: Etkileri sarsıcı olabilir 28 Eyl 2026 09:36 Pakistan'da babasını zehirlemeye çalışan bir lise öğrencisi tutuklandı 27 Eyl 2026 19:49 Bangkok'ta etkili olan seller nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi 27 Eyl 2026 19:30 İran Hürmüz için sunduğu şartlara yanıt bekliyor 27 Eyl 2026 12:49 Kanada'daki helikopter kazasında 4 kişi hayatını kaybetti 27 Eyl 2026 10:32 ABD ve Çin'den 30 milyar dolarlık tarife uzlaşısı 27 Eyl 2026 09:52 İspanyollar konut krizine karşı Madrid'de meydanlara indi 27 Eyl 2026 09:42 Trump'tan İran'ın 7 günlük teklifine yanıt "Kabul edilemez" 26 Eyl 2026 21:33