Taçoy'un sunduğu yasa önerisi Resmi Gazete'de yayınlandı

Voice Kıbrıs Haber
Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy'un sunduğu Belediyeler (Değişiklik) Yasa Önerisi, Resmi Gazete’de yayımlanarak halkın bilgisine sunuldu.
Yasa önerisiyle ilgili görüş ve önerilerin yirmi gün içinde yazılı olarak Meclis Başkanlığı'na sunabileceği duyuruldu.
Yasa önerisi, belediyelerin toptancı hali işletebilmesiyle ilgili düzenlemeler içeriyor.
Genel gerekçede, Belediyeler Yasası’nın belediyelerin toptancı halleri işletebilecekleri kuralını içermekle birlikte bu yetkinin hangi mevzuat çerçevesinde kullanabileceğini düzenlemediği belirtilerek şöyle denildi:
“Ülkemizdeki sebze, meyve ve gerekli görülen diğer malların ticaretinin kayıt altına alınması, kaliteli, standartlara, gıda güvenilirliğine ve sağlık kurallarına uygun olarak serbest rekabet koşulları içinde, haller aracılığıyla yapılmasını teminen yasal çalışmaların hal ile ilgili düzenlenecek ayrı bir mevzuat çerçevesinde yürütülmesi öngörülmektedir. Bu çerçevede, belediyelerin sebze ve meyve toptancı halleri hususundaki yetkilerinin hal ile ilgili düzenlenen mevzuat kurallarına uyumlaştırılmasını sağlamak amacıyla Belediyeler (Değişiklik) Yasa Önerisi hazırlanmıştır.”
Yasa önerisinde, esas yasanın 31'inci maddesinin (8)'inci fıkrasının kaldırılarak yerine "Belediyeler, hal ile ilgili mevzuat kurallarına bağlı olarak ve belirlenen yerlerde hal işletebilirler" ifadesinin konulması öngörülüyor.
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Featured
Ebola salgınının bilançosu ağır: Can kaybı 4'bini geçti
Akıncı "Gençlerin geleceği ülkenin geleceği"
YKP "Dereboyu’nda patlayan sadece bir trafo değil; yıllardır bakımsız bırakılmış kamu altyapısı"
Çin’de “yapay güneş” projesi: Bir kritik adım daha geçildi
Almanya Weimar dönemi benzeri bölünme riskiyle karşı karşıya
Bermuda'dan ABD'ye giden uçak kayboldu
İspanya'nın 50 kentinde binlerce kişi konut krizine çözüm talebiyle meydanlara indi
İncirli "Yol haritamızın başına yolsuzlukla mücadele ve dürüst yönetim koyduk"
Bosna Hersek'te halk, yarın sandık başına gidecek



