Taçoy, sendikalardan süre talep etti

Voice Kıbrıs Haber
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Kamu Çalışanlarının Aylık Maaş-Ücret ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası kapsamında yaşanan mağduriyetlerle ilgili eylem kararı alan sendika temsilcileriyle bir araya geldi ve taleplerini dinledi. Bakan Taçoy, sendikaların görüşlerini Başbakan’a aktaracağını söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, kamuda örgütlü sendikalarla görüştü.
KKTC Kamu İşçileri Sendikası, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda, Bakan Taçoy, çalışma barışını korumakla görevli Bakanlık olarak, Kamu Çalışanlarının Aylık Maaş-Ücret ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası kapsamında yaşanan mağduriyetlerle ilgili Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonrası eylem kararı alan sendika temsilcileriyle bir araya geldi ve taleplerini dinledi.
Sendikaların taleplerini dinlemek için Başbakan tarafından görevlendirildiğini ve diyalog yoluyla sendikalarla istişarede bulunmak istediğini açıklayan Taçoy, sendikaların isteklerini hükümete aktarmak için süre talep etti.
Bakan Taçoy, sendikaların görüşlerini Başbakan’a aktaracağını, çalışma barışını sağlamakla görevli Bakanlık olarak, sendikalarla diyalog ve uzlaşı kurmak için masayı terk etmeden yola devam edebilmek amacıyla çalışma başlatacağını ve sendikaları bilgilendireceğini söyledi.
Benzer haberler
Featured
Bugün hava nasıl olacak? (9 Ağustos 2026)
Diş eti kanaması daha büyük bir sağlık sorununun erken habercisi olabilir
ABD Savunma Bakanlığı, UFO'lar hakkındaki belgeleri yayınlamaya devam ediyor
Reynar "Son 5 yılda 1433 kişi şartlı tahliyeden yararlanarak cezaevinden çıktı"
Kathimerini gazetesi "Mekke Ortak Savunma Anlaşması Atina’da rahatsızlık yarattı"
ABD'nin stratejik petrol rezervleri 43 yılın en düşük seviyesinde
Larnaka’ya günde 230, Baf’a 95 uçuş
Erhürman'ın metodoloji konusunda BM'yi ikna ettiği iddiası
İran Devrim Muhafızları Ordusu "Hürmüz Boğazı'nın açılması ABD'nin İran'ın şartlarını kabul etmesine bağlı"


