Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Japonya’da İmparatorluk Hanedan Yasası revize edildi ABD'nin Texas eyaletinde selde ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi Letimbiotis "BM Genel Sekreteri’nin ziyareti çok önemli" Fransa'da fırtına nedeniyle 2 kişi öldü, 53 bin hane elektriksiz kaldı YDP Dipkarpaz Kampı yapıldı: Sonuç bildirgesi paylaşıldı Dışişleri Bakanlığı “Sayın Guterres’i, İyi Niyet Misyonunu ihlal edercesine arabulucu gibi davranmamaya davet ederiz” Cumhurbaşkanı Erhürman, Dünya Tabipler Birliği Başkanı Dr. Jacqueline Kitulu’yu kabul etti Çeler "Guterres’in ziyareti Kıbrıs’ta yeni sürecin en önemli aşamalarından biri olacak" Güzelyurt'taki "Yaşam Merkezi" projesi inşaat aşamasına geçti Haspolat Çemberi’nde asfalt yama çalışması yapılacak! Molehiyada tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildi KTSO "Üretim yapan kesimin sürekli fedakârlık yapmasının beklendiği bir ekonomik düzen sürdürülebilir değil" Uganda'da cinayet gibi kaza: 20 öğrenci ve okul müdürü öldü Schengen’e üyelik Kıbrıs sorununa takılıyor Dinozor tutkunu 9 yaşındaki çocuk, Guinness’e göre en genç müze küratörü oldu Surlariçi Çocuk Festivali renkli görüntülere sahne oldu LAÇ Belediyesi ile GAÜ İletişim Fakültesi arasında iş birliği protokolü imzalandı Borsa güne 0,74 düşüşle başladı Damianos "Elektrik bağlantıları Güney Kıbrıs için çok önemli bir adım" Stefanu, yeni Çin Büyükelçisi ile görüştü Japonya’da İmparatorluk Hanedan Yasası revize edildi ABD'nin Texas eyaletinde selde ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi Letimbiotis "BM Genel Sekreteri’nin ziyareti çok önemli" Fransa'da fırtına nedeniyle 2 kişi öldü, 53 bin hane elektriksiz kaldı YDP Dipkarpaz Kampı yapıldı: Sonuç bildirgesi paylaşıldı Dışişleri Bakanlığı “Sayın Guterres’i, İyi Niyet Misyonunu ihlal edercesine arabulucu gibi davranmamaya davet ederiz” Cumhurbaşkanı Erhürman, Dünya Tabipler Birliği Başkanı Dr. Jacqueline Kitulu’yu kabul etti Çeler "Guterres’in ziyareti Kıbrıs’ta yeni sürecin en önemli aşamalarından biri olacak" Güzelyurt'taki "Yaşam Merkezi" projesi inşaat aşamasına geçti Haspolat Çemberi’nde asfalt yama çalışması yapılacak! Molehiyada tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildi KTSO "Üretim yapan kesimin sürekli fedakârlık yapmasının beklendiği bir ekonomik düzen sürdürülebilir değil" Uganda'da cinayet gibi kaza: 20 öğrenci ve okul müdürü öldü Schengen’e üyelik Kıbrıs sorununa takılıyor Dinozor tutkunu 9 yaşındaki çocuk, Guinness’e göre en genç müze küratörü oldu Surlariçi Çocuk Festivali renkli görüntülere sahne oldu LAÇ Belediyesi ile GAÜ İletişim Fakültesi arasında iş birliği protokolü imzalandı Borsa güne 0,74 düşüşle başladı Damianos "Elektrik bağlantıları Güney Kıbrıs için çok önemli bir adım" Stefanu, yeni Çin Büyükelçisi ile görüştü
Dolar
Euro
Sterlin

Tabipler Birliği ve KTOEÖS'ten hükümete çağrı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Tabipler Birliği ve KTOEÖS'ten hükümete çağrı

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), yüz yüze eğitimin yeniden başlaması için gerekli çalışmaların ivedilikle tamamlanması gerektiğini kaydetti.

İki sendikadan yapılan ortak açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) dün Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nı (KTOEÖS) ziyaret etti. Yapılan görüşme sonucunda basına ortak bir açıklama yapılmasına karar verildiği bildirildi.

“Kanıtlar, dünyada sıkı bir şekilde önleme stratejileri uygulayan birçok okulun yüz yüze eğitime güvenli bir şekilde açıldığını ve açık kalabildiğini göstermektedir” denilen açıklamada, devletin görevinin, eğitimi gerekli tüm önlemleri alarak gerçekleştirmek olduğu dile getirildi.

“YÜZ YÜZE EĞİTİMİN YENİDEN BAŞLAMASI İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALAR İVEDİLİKLE TAMAMLANMALI”

Açıklamada, pandemiyle mücadele kapsamında ülkede alınan tedbir kararları doğrultusunda okullarda yüz yüze eğitim öğretime ara verildiği ancak çevrimiçi olarak sürdürülen öğretimde istenilen performansın sağlanamadığı kaydedildi.

Yeterli alt yapı ve donanım sağlanmaması nedeniyle hala çevrimiçi öğretime ulaşamayan öğrenciler bulunduğu ifade edilen açıklama şöyle devam etti:

“Yüz yüze eğitimin, çocukların gelişimiyle ilgili bilinen olumlu ek katkıları, okulların güvenli ve destekleyici öğrenme ortamları oluşu ve örneğin özel eğitim ihtiyacı olan çocukların öğretmenler tarafından fark edilmesi gibi avantajları bulunuyor. Ebeveynlerin de çalışma hayatına dönebilmeleri için olanak sağlayacağı gerçeğinden hareketle Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası yüz yüze eğitim öğretimin yeniden başlaması için gerekli çalışmaların ivedilikle tamamlanması gerektiği düşüncesindedir”

Ülkenin turizme açılmasının planlanmakta olduğu günlerde okullarda yüz yüze eğitim öğretimin başlaması için gerekli planlama, eğitim, alt yapı ve donanım hazırlıklarının tamamlanması ve sürdürülebilir yeterlilikte olması gerektiği kaydedildi. Açıklamada bu çalışmaların paydaşlarla işbirliği içinde yürütülmesi gerektiğine de işaret edildi.

“DEVLETİN GÖREVİ, EĞİTİMİ, GEREKLİ TÜM ÖNLEMLERİ ALARAK GERÇEKLEŞTİRMEK”

“Dünyada sıkı bir şekilde önleme stratejileri uygulayan birçok okulun yüz yüze eğitime güvenli bir şekilde açıldığını ve açık kalabildiğini göstermekte” denilen açıklamada, devletin görevinin eğitimi, gerekli tüm önlemleri alarak gerçekleştirmek olduğu dile getirildi.

Açıklama şöyle sürdü:

“En son bilimsel rehberlerde okullarda yüz yüze eğitim öğretimin sürdürülebilir olması için; evrensel normlarda ve doğru maske kullanımının, uygun mesafenin korunmasının, yeterli havalandırma sağlanmasının, hijyen kurallarına eksiksiz ve tam olarak uyulmasının kilit önemde olduğu vurgulanmakta. Bunların yanı sıra; bulaşı ve salgınları sınırlandırmak için SARS-CoV-2 enfeksiyonu olan bireyleri belirlemeye yönelik testler yapılmasının, öğretmenler ve eğitim personeli için mümkün olan en kısa sürede aşılamanın, okullarda ek COVID-19 koruma katmanları sağlayacağı da yine rehberlerde belirtilmektedir.

Ayrıca olası pozitif vaka saptanması durumunda izlenecek temaslı takip protokolünün belirlenmesi ve ilgili taraflara yeterli bilgilendirme yapılması, hastalık belirtileri gösteren kişilerin okula kabul edilmemesi ve bu konuda gerekli yasal düzenlemenin yapılması önemlidir.

Ülkemizde bugüne kadar yapılan aşılamaya esas olarak belirlenen aşı planı sonradan değiştirilmiştir”

“KRONİK HASTALIĞI OLANLARIN ARDINDAN ÖĞRETMENLER AŞILANMALI”

Açıklamada ayrıca Covid-19 için risk teşkil eden kronik hastalığı veya tıbbi durumu olan birçok kişi aşı olmayı beklerken genç yaşta, hiçbir sağlık problemi bulunmayan bir takım kişilerin aşılanmasının toplumda güven sorunu ve tedirginlik yarattığı dile getirildi. Okulların açılmasının ve açık kalabilmesinin önemi göz önünde bulundurularak, kronik hastalığı bulunan kişilerin aşılanmasının tamamlanmasının ardından öğretmenlerin aşılanması gerektiği belirtildi.

“AŞILI KİŞİLER DE HASTALIK BULAŞABİLİR VE BULAŞTIRABİLİR… TEDBİRLER SÜRMELİ”

Bütün sektörlerin açık kalabilmesi adına, salgının toplumsal yaygınlığını kontrol altında tutmak için denetimlerin aksatılmadan yapılması gerektiği vurgulanan açıklamada, “Unutulmamalıdır ki 2 doz aşı olmuş kişiler bile virüsle karşılaştıkları takdirde bulaşabilir ve sonrasında da bulaştırabilirler. Bu nedenle aşı olmuş kişilerin de maske-mesafe-hijyen kurallarına ara vermeden uyması çok önemlidir” uyarısında bulunuldu.

Benzer haberler

Featured
Japonya’da İmparatorluk Hanedan Yasası revize edildi 2026-07-17 15:43:34 ABD'nin Texas eyaletinde selde ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 2026-07-17 15:38:54 Letimbiotis "BM Genel Sekreteri’nin ziyareti çok önemli" 2026-07-17 15:20:03 Fransa'da fırtına nedeniyle 2 kişi öldü, 53 bin hane elektriksiz kaldı 2026-07-17 15:14:52 YDP Dipkarpaz Kampı yapıldı: Sonuç bildirgesi paylaşıldı 2026-07-17 15:07:15 Dışişleri Bakanlığı “Sayın Guterres’i, İyi Niyet Misyonunu ihlal edercesine arabulucu gibi davranmamaya davet ederiz” 2026-07-17 15:02:57 Cumhurbaşkanı Erhürman, Dünya Tabipler Birliği Başkanı Dr. Jacqueline Kitulu’yu kabul etti 2026-07-17 14:36:45 Çeler "Guterres’in ziyareti Kıbrıs’ta yeni sürecin en önemli aşamalarından biri olacak" 2026-07-17 14:24:26 Güzelyurt'taki "Yaşam Merkezi" projesi inşaat aşamasına geçti 2026-07-17 14:19:51