Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz” Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Tabipler Birliği ve KTOEÖS'ten hükümete çağrı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Tabipler Birliği ve KTOEÖS'ten hükümete çağrı
Reklam

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), yüz yüze eğitimin yeniden başlaması için gerekli çalışmaların ivedilikle tamamlanması gerektiğini kaydetti.

İki sendikadan yapılan ortak açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) dün Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nı (KTOEÖS) ziyaret etti. Yapılan görüşme sonucunda basına ortak bir açıklama yapılmasına karar verildiği bildirildi.

“Kanıtlar, dünyada sıkı bir şekilde önleme stratejileri uygulayan birçok okulun yüz yüze eğitime güvenli bir şekilde açıldığını ve açık kalabildiğini göstermektedir” denilen açıklamada, devletin görevinin, eğitimi gerekli tüm önlemleri alarak gerçekleştirmek olduğu dile getirildi.

“YÜZ YÜZE EĞİTİMİN YENİDEN BAŞLAMASI İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALAR İVEDİLİKLE TAMAMLANMALI”

Açıklamada, pandemiyle mücadele kapsamında ülkede alınan tedbir kararları doğrultusunda okullarda yüz yüze eğitim öğretime ara verildiği ancak çevrimiçi olarak sürdürülen öğretimde istenilen performansın sağlanamadığı kaydedildi.

Yeterli alt yapı ve donanım sağlanmaması nedeniyle hala çevrimiçi öğretime ulaşamayan öğrenciler bulunduğu ifade edilen açıklama şöyle devam etti:

“Yüz yüze eğitimin, çocukların gelişimiyle ilgili bilinen olumlu ek katkıları, okulların güvenli ve destekleyici öğrenme ortamları oluşu ve örneğin özel eğitim ihtiyacı olan çocukların öğretmenler tarafından fark edilmesi gibi avantajları bulunuyor. Ebeveynlerin de çalışma hayatına dönebilmeleri için olanak sağlayacağı gerçeğinden hareketle Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası yüz yüze eğitim öğretimin yeniden başlaması için gerekli çalışmaların ivedilikle tamamlanması gerektiği düşüncesindedir”

Ülkenin turizme açılmasının planlanmakta olduğu günlerde okullarda yüz yüze eğitim öğretimin başlaması için gerekli planlama, eğitim, alt yapı ve donanım hazırlıklarının tamamlanması ve sürdürülebilir yeterlilikte olması gerektiği kaydedildi. Açıklamada bu çalışmaların paydaşlarla işbirliği içinde yürütülmesi gerektiğine de işaret edildi.

“DEVLETİN GÖREVİ, EĞİTİMİ, GEREKLİ TÜM ÖNLEMLERİ ALARAK GERÇEKLEŞTİRMEK”

“Dünyada sıkı bir şekilde önleme stratejileri uygulayan birçok okulun yüz yüze eğitime güvenli bir şekilde açıldığını ve açık kalabildiğini göstermekte” denilen açıklamada, devletin görevinin eğitimi, gerekli tüm önlemleri alarak gerçekleştirmek olduğu dile getirildi.

Açıklama şöyle sürdü:

“En son bilimsel rehberlerde okullarda yüz yüze eğitim öğretimin sürdürülebilir olması için; evrensel normlarda ve doğru maske kullanımının, uygun mesafenin korunmasının, yeterli havalandırma sağlanmasının, hijyen kurallarına eksiksiz ve tam olarak uyulmasının kilit önemde olduğu vurgulanmakta. Bunların yanı sıra; bulaşı ve salgınları sınırlandırmak için SARS-CoV-2 enfeksiyonu olan bireyleri belirlemeye yönelik testler yapılmasının, öğretmenler ve eğitim personeli için mümkün olan en kısa sürede aşılamanın, okullarda ek COVID-19 koruma katmanları sağlayacağı da yine rehberlerde belirtilmektedir.

Ayrıca olası pozitif vaka saptanması durumunda izlenecek temaslı takip protokolünün belirlenmesi ve ilgili taraflara yeterli bilgilendirme yapılması, hastalık belirtileri gösteren kişilerin okula kabul edilmemesi ve bu konuda gerekli yasal düzenlemenin yapılması önemlidir.

Ülkemizde bugüne kadar yapılan aşılamaya esas olarak belirlenen aşı planı sonradan değiştirilmiştir”

“KRONİK HASTALIĞI OLANLARIN ARDINDAN ÖĞRETMENLER AŞILANMALI”

Açıklamada ayrıca Covid-19 için risk teşkil eden kronik hastalığı veya tıbbi durumu olan birçok kişi aşı olmayı beklerken genç yaşta, hiçbir sağlık problemi bulunmayan bir takım kişilerin aşılanmasının toplumda güven sorunu ve tedirginlik yarattığı dile getirildi. Okulların açılmasının ve açık kalabilmesinin önemi göz önünde bulundurularak, kronik hastalığı bulunan kişilerin aşılanmasının tamamlanmasının ardından öğretmenlerin aşılanması gerektiği belirtildi.

“AŞILI KİŞİLER DE HASTALIK BULAŞABİLİR VE BULAŞTIRABİLİR… TEDBİRLER SÜRMELİ”

Bütün sektörlerin açık kalabilmesi adına, salgının toplumsal yaygınlığını kontrol altında tutmak için denetimlerin aksatılmadan yapılması gerektiği vurgulanan açıklamada, “Unutulmamalıdır ki 2 doz aşı olmuş kişiler bile virüsle karşılaştıkları takdirde bulaşabilir ve sonrasında da bulaştırabilirler. Bu nedenle aşı olmuş kişilerin de maske-mesafe-hijyen kurallarına ara vermeden uyması çok önemlidir” uyarısında bulunuldu.

Benzer haberler

Featured
Neil Young Trump'a dava açtı 27 Eki 2026 21:56 Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) 27 Eki 2026 21:44 Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu 27 Eki 2026 21:20 Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı 27 Eki 2026 20:59 UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı 27 Eki 2026 20:03 Borsa günü yatay seyirle tamamladı 27 Eki 2026 19:59 Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” 27 Eki 2026 19:54 UBP 50 milletvekili adayını açıkladı 27 Eki 2026 19:31 Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” 27 Eki 2026 19:23