Süveyş kanalının kapanmasından 14 Rum bandıralı gemide etkilendi

Voice Kıbrıs Haber
Süveyş kanalının kapanmasından, 14 Rum bandıralı gemi ile Güney Kıbrıs limanlarına gidecek başka bandıraya sahip iki geminin daha etkilendiği haber verildi.
Kıbrıs Rum Denizcilik Müsteşarı Vasilis Dimitriadis konu hakkında Fileleftheros gazetesine yaptığı açıklamada, Süveyş kanalının kanalda karaya oturan dev yük gemisi yüzünden kapanmasından ötürü yaklaşık olarak 300 geminin kanalın iki ucunda mahsur kaldığını ve bunlardan yaklaşık olarak 14’ünün de Kıbrıs Rum bandıralı gemiler olduğunu dile getirdi.
Güney Kıbrıs limanlarına gidecek başka devletlerin bayrağına sahip iki geminin daha kanalın kapanmasından etkilendiğini dile getiren Dimitriadis, bazı gecikmelerin ötesinde, şu an için Güney Kıbrıs açısından ciddi etkiler görmediğini sözlerine ekledi.
TAK
Benzer haberler
Featured
Mağusa Kültür ve Sanat Festivali’nde bu hafta Tango ve Caz var
Güney Kıbrıs'ta arıtma tesisleri günlük su ihtiyacını karşılayamıyor
Larnakalılar İskele’de buluştu
incirli "Mülkiyet meselesinin çözüm yeri bireysel davalar değil, siyasi çözüm sürecidir"
Yunanistan'da orman yangını fabrikalara sıçradı
Kutlu Adalı anılacak
ABD'deki kutlamalarda ateşlenen havai fişek yolcu uçağına isabet etti
PSC’nin "NATO 42-7 maddesinin üzerindedir" kararı Güney Kıbrıs'ın beklentilerini boşa çıkardı
Akansoy’un Geothe Enstitüsü’nde yaptığı konuşma Alithia’da manşet



