Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Öğretmenlere Yer Temelli Çevre Eğitimi verildi Arjantin yabancı yatırımı çekmek için 350 bin dolara vatandaşlık dağıtacak Fransa'da liseliler polisle karşı karşıya: 5 günde 5 binden fazla gözaltı Kölelik tartışması: Kral Charles özür dileyecek mi? Bugün hava nasıl olacak? (3 Ekim 2026) G7'den enerji fiyatlarını düşürmek için 100 milyon varillik hamle Pandeminin ardından ömür yeniden uzuyor Flydubai, Tel Aviv uçuşlarını ikinci bir duyuruya kadar askıya aldı Fransa'da polis lise eylemlerinde öğrencilere biber gazıyla müdahale ediyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (2 Ekim 2026) Netanyahu'dan Flydubai açıklaması "Ağır bedel ödeteceğiz" Filozof İoanna Kuçuradi hayatını kaybetti Bitcoin yeniden 86 bin doların üzerine çıktı Yılmaz kayıp yakınlarıyla bir araya geldi Üstel ve Yılmaz, Yeni Lefkoşa Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulundu GİKAD İstanbul’da ödüle layık görüldü “Depremle Unutmadıklarımız" kitabı DAÜ kütüphanesinde KTEZO "Ülke ekonomik açıdan alarm veriyor" Dinçyürek “Sağlıkta bütün yatırımların toplamından daha fazlası Ünal Üstel hükümeti döneminde yapıldı” Kişi “Ana eksenimizde ‘liyakatli yönetim’ var” Öğretmenlere Yer Temelli Çevre Eğitimi verildi Arjantin yabancı yatırımı çekmek için 350 bin dolara vatandaşlık dağıtacak Fransa'da liseliler polisle karşı karşıya: 5 günde 5 binden fazla gözaltı Kölelik tartışması: Kral Charles özür dileyecek mi? Bugün hava nasıl olacak? (3 Ekim 2026) G7'den enerji fiyatlarını düşürmek için 100 milyon varillik hamle Pandeminin ardından ömür yeniden uzuyor Flydubai, Tel Aviv uçuşlarını ikinci bir duyuruya kadar askıya aldı Fransa'da polis lise eylemlerinde öğrencilere biber gazıyla müdahale ediyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (2 Ekim 2026) Netanyahu'dan Flydubai açıklaması "Ağır bedel ödeteceğiz" Filozof İoanna Kuçuradi hayatını kaybetti Bitcoin yeniden 86 bin doların üzerine çıktı Yılmaz kayıp yakınlarıyla bir araya geldi Üstel ve Yılmaz, Yeni Lefkoşa Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulundu GİKAD İstanbul’da ödüle layık görüldü “Depremle Unutmadıklarımız" kitabı DAÜ kütüphanesinde KTEZO "Ülke ekonomik açıdan alarm veriyor" Dinçyürek “Sağlıkta bütün yatırımların toplamından daha fazlası Ünal Üstel hükümeti döneminde yapıldı” Kişi “Ana eksenimizde ‘liyakatli yönetim’ var”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

'Sütün gerekirse halka arz edilmesi gerek'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
'Sütün gerekirse halka arz edilmesi gerek'
Reklam

Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısında parti başkanlarının ve hükümet yetkililerinin konuşmalarının ardından, milletvekillerine söz verildi.

Ancak milletvekillerinin konuşmasından önce, Genel Kurul, 27 Nisan Pazartesi günkü birleşimin ertelenmesini oy birliği ile kabul etti. Buna göre, Meclis Genel Kurulu, bundan sonraki birleşimini 28 Nisan Salı günü yapacak. CTP Milletvekili Erkut Şahali de, bu zor zamanda toplum yararına çalışan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, dünyanın tanımadığı zor bir dönemden geçerken, durumu yönetmeye çalışan kabine üyelerine de teşekkür etti. Hükümete sağlık ve ekonomik konularda eleştirilerde bulunan Şahali 20 Mart’ta bir öneriler dizisi hazırladıkların, ancak bugün gelinen aşamada ülkede bir pandemi hastanesi bulunmadığını, hükümetten bu konuda somut vaatler dinlendiğini kaydetti. Biraz önce maaş kesintileri ile ilgili konuşulduğunu, Maliye Bakanı Ollgun Amcaoğlu’nun açıklamalarıyla geçmişteki açıklamalarının çeliştiğini, tutarlılığın geçmişten bugüne kadar olması gerektiğini getiren Şahali, global kriz karşısında, destek önerilerinin ise bugüne kadar cevapsız kaldığını söyledi. Yaygın test konusunun bir zaruret olduğunun bilindiğini, ancak birlikte çalıştığı heyetin tamamının Sağlık Bakanı ile hemfikir olmadığını söyleyen Şahali, çok başlılık içinde danışılanlar ve danışanların hem fikir olmadığı bir ortamda kararları kimin verdiğini sordu. Tek bir web sitesinden periyodik olarak gün içindeki gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini ifade eden Şahali, hala spekülasyon ve bilgi kirliğinden şikayet edildiğini kaydetti. Gelinen noktada tarımın desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Şahali, devletin kendi kaynaklarından kendi ülkesinde üretilen sütü değerlendirmesi ve gerekirse halka arz edilmesinin sağlanması gerektiğini  vurguladı. Şahali, devletin Covit 19 mücadelesinde, şu ana kadar devletin hazinden ne kadar kaynak açığa çıkardığını sordu. (TAK)

Benzer haberler

Coronavirüs
Güney Kıbrıs'ta da karantina zorunluluğu kaldırıldı 6 May 2023 17:36 Son iki haftada 58 pozitif vakaya rastlandı 26 Nis 2023 16:11 Güney Kıbrıs’ta 19 yaşındaki genç Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi 21 Nis 2023 10:16 "Covid-19'un endemiye dönüştüğüne dair bilimsel çalışmalar var” 18 Nis 2023 16:57 Güneyde Covid-19 4 can daha aldı! 31 Mar 2023 14:15 Son iki haftada 1 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti 29 Mar 2023 11:45 Güneyde 4 kişi daha hayatını kaybetti! 24 Mar 2023 10:56 Bir haftada 6 ölüm, bin 281 yeni vaka 17 Mar 2023 19:22 Güneyde bir haftada Covid-19 kaynaklı 5 ölüm 10 Mar 2023 19:20