Sucuoğlu Parti Meclisi'nden yetki aldı

Voice Kıbrıs Haber
Ulusal Birlik Partisi Parti Meclisi toplandı…
Toplantının ardından açıklama yapan Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Başbakan Faiz Sucuoğlu, seçim sonuçlarını ve seçim sonrası süreci değerlendirdiklerini kaydederek verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.
Parti Meclisi’nden hükümet kurma çalışmaları için yetki aldığını belirten Sucuoğlu, hükümeti kurmak için Pazartesi günden itibaren çalışmalarına devam edeceğini söyledi.
Ulusal Birlik Partisi’nin seçim öncesi ve seçim sonrası olgun, homojen ve kırılgan olmayan bir yapıyı başardığını kaydeden Sucuoğlu, önümüzdeki süreçte de UBP’nin bir bütün ve tek yumruk olarak yoluna devam edeceğini belirtti.
Sucuoğlu, “Meclisin çalıştığı son dönemde karma oyun kaldırılması yönünde oy birliği ile karar almıştık ama sayımız yetmediği için bunu başaramadık. Şu anda görebildiğim kadarı ile bu seçimlerde de bayağı bir ders alan arkadaşlarımız oldu. Dolayısı ile karma oyun kaldırılması büyük bir ihtimalle Meclis açıldıktan sonra ilk birkaç yasal değişiklikten biri olacaktır ve bu karma oy olayını bu şekilde bitirmiş olacağız” dedi.
Hükümetin kurulması anlamında gayrı resmi temaslar yaptıklarını kaydeden Sucuoğlu, toplantıda bu temaslarla ilgili bilgi verdiklerini belirterek önümüzdeki süreçte de belli bir noktaya geldikten sonra yine Parti Meclisi’ni bilgilendireceklerini söyledi.
UBP başkanlığında 5 yıl sürecek bir hükümet kurmak için çalıştıklarını da söyleyen Sucuoğlu, “Pazartesi itibarı ile tekrardan kaldığımız yerden devam edeceğiz inşallah yemin törenine kadar ve görevlendirme gününe kadar hükümet anlamında belli bir aşamaya geleceğiz ve görevlendirme aldıktan sonra çok vakit harcamadan hükümetimizi kurmuş olacağız” dedi.
Benzer haberler
Featured
KTOEÖS, Lefkoşa ve çevresindeki okullarda grev ve eylem yaptı
AB'den Ukrayna'ya 4,36 milyar euro destek
Ekim ayı hayat pahalılığı yüzde 1,07 olarak açıklandı
Belçika'nın Flaman bölgesinde 20 bin aile elektriksiz kaldı
Politis’e göre 4 yeni geçiş noktasında uzlaşıya yaklaşıldı
İstatistik Kurumu, ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı
KTTO heyeti, Brüksel’de Raffaele Fitto ile görüştü
YSK “Kamu ve kooperatif kuruluşlarında çalışan adayların izne çıkmaları gerekmektedir”
Lefkoşa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışması yapılacak




