Stresten 2 binden fazla sipariş verdi, tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber
Japonya'da çizgi roman (manga) yayıncısı şirketin çevrim içi alışveriş sitesinde 2 bin 100'den fazla kez ürün sipariş verip sonra bu siparişleri iptal eden bir kadın, "ticari işletmeyi dolandırıcılıkla engellediği" gerekçesiyle tutuklandı.
Tokyo Metropol Polis Departmanının açıklamasına göre, bir restoran çalışanı olan Yoşida Mayu aleyhinde "ticari işletmeyi dolandırıcılıkla engelleme" suçundan iddianame hazırlandı.
İddianamede Yoşida'nın, çizgi roman (manga) yayıncısı Shueisha Inc. şirketinin çevrim içi alışveriş sitesinde, Temmuz 2024-Mayıs 2025 tarihlerinde 2 bin 100'den fazla kez "One Piece" ile "Naruto" çizgi roman ürünleri sipariş edip ödemelerini yapmadan defalarca bunları iptal ettiği ileri sürüldü.
Yoşida'nın siparişleri vermek için 238 farklı hesap kullandığı, son ödeme tarihine kadar ödemeleri bekleterek otomatik iptale düşürdüğü ve kapıda ödeme seçeneğini tıkladıktan sonra paketleri kabul etmeyi reddettiği iddia edildi.
Ulusal basında siparişi verilerek iptal edilen ürünlerin toplam değerinin 4,3 milyar yeni (27,2 milyon dolar) aştığı kaydedildi.
Yayıncı şirketin mali kaybı "büyük"
32 yaşındaki Yoşida, polise verdiği ifadede suçlamaları kabul etti.
Eylemlerinin "günlük hayatında biriken stresten" kaynaklandığını bildiren Yoşida, "Genel olarak animeyi seviyorum. Ürünleri sipariş etmek, arzularımı tatmin etme duygusu verdi." ifadelerini kullandı.
Shueisha Inc. şirketi, yaptığı açıklamada, geçici stok tükenmesi, satış fırsatlarının kaybı ve teslimat şirketlerine yapılan ödemelerin aksaması dahil büyük miktarda mali kayıp yaşadığını bildirdi.
Benzer haberler
Dünya
İtalya’nın Sicilya ve Sardinya adalarında orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor
Trump "Venezuela ile dünya tarihinin en büyük petrol anlaşmasına imza attık"
Dünyanın en genç tahta çıkan hükümdarı 34 yaşında hayatını kaybetti
15 günlük turist vizesiyle girdiği ülkede 33 yıl yaşayan adam tutuklandı
Norveç Kralı Harald 89 yaşında hayatını kaybetti
Trump Ontario Gölü'nün adını "Amerika Gölü" olarak değiştiren kararnameyi imzaladı
Nepal'deki sel felaketinde can kaybı 469'a yükseldi
Kolombiya'da orman yangınları nedeniyle "kamusal acil durum" ilan edildi
Frankfurt Havalimanı'nda çalışan 2 kişi sıtma nedeniyle öldü


