Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Sağlık Hizmetleri Dairesi Yasa Tasarısı Genel Kurul’un gündemine sevk edildi Taçoy, AKPA’da göçmen ve mültecilerin sağlık hizmetlerine erişimi konusunu gündeme taşıdı Borsa günü yüzde 0,10 değer kazanarak tamamladı KIB-TEK Lefke Hizmet Binası için yapım sözleşmesi imzalandı Alas "Hükümet ülkeyi alanda çökertti" ECB "Euro Bölgesi'nde tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentileri geriledi" Atandan UBP ve CTP'ye "Aday bulmakta sıkıntı mı yaşadınız?" Kadir İnanır hayatını kaybetti Kıbrıslı Yazar Fulya Adalıer Canbolat'tan iki kitap… İncirli “Naci Talat’ın mirası akılla, örgütle ve kesintisiz mücadeleyle ilerleyecek” Meteoroloji Dairesi en son hava durumu tahminlerini açıkladı! Ataoğlu ve Arıklı Ankara'da Uraloğlu'yla bir araya geldi Kamacıoğlu "Sanayi, hükümet programlarında somut hedeflerle yer almalı" Nöbetçi eczaneler (26 Haziran 2026) Öztürkler "Kıbrıs Türk halkına verilen destek büyük anlam taşıyor” Atan "Yeni asgari ücret gecikmeden belirlenmeli" Haftalık denetimlerde yerli ve ithal ürünlerin tümü temiz Almanya'da 40 dereceyi aşması beklenen sıcaklıklar nedeniyle bazı bölgeler için uyarı yayımlandı Çeler'den Erhürman’a destek "Süreç doğru zeminde ilerliyor" Güney Kıbrıs’ta üç yeni doğmuş akbaba daha kayda geçirildi Sağlık Hizmetleri Dairesi Yasa Tasarısı Genel Kurul’un gündemine sevk edildi Taçoy, AKPA’da göçmen ve mültecilerin sağlık hizmetlerine erişimi konusunu gündeme taşıdı Borsa günü yüzde 0,10 değer kazanarak tamamladı KIB-TEK Lefke Hizmet Binası için yapım sözleşmesi imzalandı Alas "Hükümet ülkeyi alanda çökertti" ECB "Euro Bölgesi'nde tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentileri geriledi" Atandan UBP ve CTP'ye "Aday bulmakta sıkıntı mı yaşadınız?" Kadir İnanır hayatını kaybetti Kıbrıslı Yazar Fulya Adalıer Canbolat'tan iki kitap… İncirli “Naci Talat’ın mirası akılla, örgütle ve kesintisiz mücadeleyle ilerleyecek” Meteoroloji Dairesi en son hava durumu tahminlerini açıkladı! Ataoğlu ve Arıklı Ankara'da Uraloğlu'yla bir araya geldi Kamacıoğlu "Sanayi, hükümet programlarında somut hedeflerle yer almalı" Nöbetçi eczaneler (26 Haziran 2026) Öztürkler "Kıbrıs Türk halkına verilen destek büyük anlam taşıyor” Atan "Yeni asgari ücret gecikmeden belirlenmeli" Haftalık denetimlerde yerli ve ithal ürünlerin tümü temiz Almanya'da 40 dereceyi aşması beklenen sıcaklıklar nedeniyle bazı bölgeler için uyarı yayımlandı Çeler'den Erhürman’a destek "Süreç doğru zeminde ilerliyor" Güney Kıbrıs’ta üç yeni doğmuş akbaba daha kayda geçirildi
Dolar
Euro
Sterlin

Street Ball Turnuvasının 3’üncüsü gerçekleştirilecek

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Street Ball Turnuvasının 3’üncüsü gerçekleştirilecek

Akdeniz Spor Birliği’nin, Girne Belediyesi ve Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu iş birliğinde bu yıl 3’üncüsünü düzenleyeceği, streetball turnuvası, 10- 12 Eylül tarihlerinde Girne Belediyesi Spor tesislerinde yapılacak.

Turnuvayla ilgili  bugün Girne belediyesi Yeni Hizmet Binası’nda basın toplantısı düzenlendi.

DENİZ

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Akdeniz Spor Birliği Başkanı Serhat Deniz, Girne Belediyesi ve Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu işbirliğinde düzenledikleri Street Ball Turnuvasının 3’üncüsünü gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını vurgulayarak, amaçlarının özelde Girne’de, genelde ülkede basketbol sevgisini yaygınlaştırmak olduğunu ifade etti.

Organizasyonun, geçen  yıl 90 takımın katılımıyla 3 günlük bir festival havasında geçtiğini anımsatan Deniz, kayıtların perşembeye kadar devam ettiğini ve bugüne kadar 40 takımın kayıt yaptırdığını ifade etti.

7 kategoride gerçekleşecek organizasyonda,   ülke basketboluna çok önemli katkıları olan ve geçen yıl yaşamını kaybeden Kemal Hıfsıoğlu anısına da özel bir ödül verileceğini belirten Deniz, organizasyona katkı sağlayan sponsor olan herkese teşekkürlerini sundu.

KARAOKÇU

Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, komisyon olarak gençleri bağımlılık ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla belediyeler ve sivil toplum örgütleriyle birçok etkinlik düzenlediklerini belirterek, komisyonun kurulduğu günden bu yana Girne Belediyesi ve Akdeniz Spor Birliğiyle sıkı bir iş birliği içinde olduğunu anlattı.

Covid 19 salgını nedeniyle, çocuklar, gençler ve ailelerinin, evlere kapandığını sosyal yaşamdan sportif kültürel etkinliklerden uzak kalarak internete daha da bağımlı hale geldiğini anımsatan Karaokçu, bu tür etkinliklerin daha da önem kazandığına vurgu yaptı.

RATİP

Akdeniz Spor Birliği temsilcisi Özlem Ratip, de, organizasyonun Covid-19 önlemlerine uygun olarak gerçekleşeceğini dile getirerek, sporcular takımlar ve tüm katılımcılardan PCR, antijen testleri, aşı karneleri talep edileceğini, maske mesafe ve hijyen kurallarına maksimum özen gösterileceğini anlattı.

GÜNGÖRDÜ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Covid- 19 salgını devam ederken, toplumun yeni normale adapte olması gerektiğine vurgu yaparak, bu noktada aşılanma, PCR ve antijen testlerinin daha da büyük önem kazandığını kaydetti.

Belediye, Başbakanlık Uyuşturucuyla mücadele Komisyonu ve Akdeniz Spor Birliği olarak, bu organizasyonun, sağlık açısından bir olumsuzluk yaratmadan tamamlanması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Güngördü, organizasyona katılacak herkesin, organizasyon komitesinin kararlarına uygun hareket etmek zorunda olduğunu söyledi.
10 -12 Eylül tarihlerinde Girne Belediyesi spor tesislerinde yer alacak organizasyonun, bu yıl da bir şenlik havasında geçeceğine inanç belirten Güngördü, organizasyona katılacak herkesin bu yıl covid önlemleri konusunda çok daha hassas ve dikkatli davranması gerektiğine dikkat çekti.

Covid- 19 salgını nedeniyle, çocukların, gençlerin ve ailelerinin yaklaşık 18 aydır evde kaldığını, sosyal yaşamdan, kültürel sportif faaliyetlerden uzak kalarak, internete, akıllı telefonlara daha da bağımlı hale geldiğini hatırlatan Güngördü, bu tür etkinliklerle gençleri, çocukları bir nebze de olsa sokağa çıkarmanın önemli olduğunu söyledi.

Güngördü, 18 aylık süreçte, Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu ve Akdeniz Spor Birliği iş birliğinde, gençlerin, çocukların moral motivasyonunu arttıracak birçok etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

Okulların açılmasının planlandığı bu dönemde, aşılanma, PCR ve antijen testlerinin daha da büyük bir önem kazandığını vurgulayan Güngördü,  aşılı ve aşısız bireylerin Covid- 19 hastalığını geçirmeleri arasında büyük fark olduğunu söyledi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK

Benzer haberler

Spor
2026 FIFA Dünya Kupası'nda 3,6 milyon taraftarla rekor kırıldı 2026-06-26 09:09:00 “Doğaya Dokun, İz Bırakma” etkinliği gerçekleştirildi 2026-06-25 12:43:00 U20 Türkiye Şampiyonası’nın ikinci gününde atletlerimiz güzel sonuçlara imza attı 2026-06-24 21:21:00 KKTC'li genç atletler U20 Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde önemli başarılar elde etti 2026-06-23 21:21:00 ‘6 Km Gece Koşusu’ 4 Temmuz’da yapılıyor 2026-06-23 09:52:00 Albacore Avı Müsabakası 2026 için geri sayım başladı 2026-06-22 15:31:00 Ada Kafa, U18 Türkiye Şampiyonu oldu! 2026-06-22 15:25:00 Dünya Yoga Günü Antik Liman'da renkli görüntülere sahne oldu 2026-06-22 13:42:00 Atletler Eskişehir’de yarışacak 2026-06-22 10:56:00