Stewart, Tatar ve Anastasiadis'le ayrı ayrı görüşecek

Voice Kıbrıs Haber
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Barış Gücü Misyon Şefi olarak atadığı Colin Stewart’ın Aralık başında Ada’ya geleceği, yeni temsilcisi konusunda ise henüz açıklanacak bir şey olmamakla birlikte önümüzdeki 15 gün içerisinde New York’tan açıklama gelmesinin muhtemel olduğu bildirildi.
Fileleftheros edindiği bilgilere dayanarak BM’nin yeni temsilcinin ve yetkilerinin, Jane Holl Lute’unkilerden farklı olmaması kararına vardığının göründüğünü ve “BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs temsilcisi” atamasına taraflardan itiraz gelmesinin beklenmediğini yazdı.
Gazete Stewart’ın, selefi Elizabeth Spehar’ın 30 Kasım’da görevinden ayrılmasının ardından Ada’ya gelmesinin beklendiğini, Spehar Ada’dan ayrıldıktan hemen sonra da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’le ayrı ayrı görüşeceğini yazdı.
Gazeteye göre Stewart liderlerle görüştükten sonra BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri gibi Kıbrıs sorununda önemli rol oynayan ülkelerin diplomatik misyon şefleriyle, Kıbrıs’taki Barış Gücü üyeleriyle, ardından da her iki taraftaki siyasi parti liderleri ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelecek.
Alithia haberi “Colin Stewart Aralık Başlarında Kıbrıs’a Gelecek, Tatar ve Anastasiadis ile Görüşmeler Yapacak” başlığıyla
TAK
Benzer haberler
Featured
Üstel “Lefkoşa’yı hak ettiği gibi çağdaş bir kente dönüştüreceğiz”
Özersay, Maliye Bakanlığı’nı gümrükteki cep telefonları ile ilgili açıklama yapmaya çağırdı
Güney Kıbrıs’ta iki dang humması vakası saptandı
Güney Kıbrıs'ta elektrik kesintilerine yol açan teknik sorun hâlâ çözülmedi
Topçuköy Çocuk Parkı ve Rekreasyon Alanı açıldı
Yamaçköy-Tirmen köyleri arasındaki yangın kontrol alında alındı
KTÖS "Sorunlar çözülmezse süresiz grev dahil tüm eylem seçeneklerini gündeme alacağız"
Meteoroloji Dairesi 22 – 28 Ağustos tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı
Barçın "Maliye Bakanlığı yine borçlanıyor"


