Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Bugün hava nasıl olacak? (13 Eylül 2026) Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor Alayköy Sanayi Bölgesi'nde korkunç cinayet: 35 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! Sezonun en büyük rallisinde 2.günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi Dışişleri Bakanlığı "ABD Yönetimi’nin aldığı bu karardan derin üzüntü duyduk" Akansoy "Bu ülkede hukuku ve  adaleti tesis etmek zorundayız" Taçoy “Bu zor dönemde elimizi taşın altına koyabilecek cesareti gösterebilmek önemlidir” Nöbetçi eczaneler (12 Eylül 2026) Değirmenlik’te dikkatsizce yakılan kuru otlar yangına dönüştü: Bir kişi tutuklandı Alabora olan teknenin üzerinde günlerce kalan çocuk kurtarıldı Fransa'da raydan çıkan trende 1'i ağır 44 kişi yaralandı Belediye Başkanları Derneği'nden Seçim Yasası ile ilgili eleştiri Arıklı "Adalet önünde hesap vermekten çekinmeyeceğim" Şener Şen, "Zengin Mutfağı" ile ilk kez KKTC'de sahne alacak Anita Dimitriu'dan Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklama Güney Kıbrıs'ta hellim konusunda tehlike Hristodulidis “Piroi geçiş noktasının açılmasına dair talep Kıbrıs Türk tarafının itirazına takıldı" Bugün hava nasıl olacak? (13 Eylül 2026) Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor Alayköy Sanayi Bölgesi'nde korkunç cinayet: 35 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! Sezonun en büyük rallisinde 2.günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi Dışişleri Bakanlığı "ABD Yönetimi’nin aldığı bu karardan derin üzüntü duyduk" Akansoy "Bu ülkede hukuku ve  adaleti tesis etmek zorundayız" Taçoy “Bu zor dönemde elimizi taşın altına koyabilecek cesareti gösterebilmek önemlidir” Nöbetçi eczaneler (12 Eylül 2026) Değirmenlik’te dikkatsizce yakılan kuru otlar yangına dönüştü: Bir kişi tutuklandı Alabora olan teknenin üzerinde günlerce kalan çocuk kurtarıldı Fransa'da raydan çıkan trende 1'i ağır 44 kişi yaralandı Belediye Başkanları Derneği'nden Seçim Yasası ile ilgili eleştiri Arıklı "Adalet önünde hesap vermekten çekinmeyeceğim" Şener Şen, "Zengin Mutfağı" ile ilk kez KKTC'de sahne alacak Anita Dimitriu'dan Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklama Güney Kıbrıs'ta hellim konusunda tehlike Hristodulidis “Piroi geçiş noktasının açılmasına dair talep Kıbrıs Türk tarafının itirazına takıldı"
Dolar
Euro
Sterlin

Sovyetler Birliği'nin unutulmaz kalecisi 2018 FIFA Dünya Kupası'nın afişinde

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Sovyetler Birliği'nin unutulmaz kalecisi 2018 FIFA Dünya Kupası'nın afişinde
Reklam

Sovyetler Birliği'nin efsane kalecisi Lev Yashin'in yer aldığı 2018 FIFA Dünya Kupası'nın resmi afişi, kamuoyuyla paylaşıldı.

FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, cuma günü gerçekleştirilecek finallerin kura çekimi öncesinde Rusya 2018 Dünya Kupası'nın resmi afişinin Moskova metrosuna asıldığı belirtildi. Rus sanatçı Igor Gurovich tarafından hazırlanan afişte, eski milli kaleci Yashin, yer küreyi sembolize eden futbol topunu uçarak kurtarıyor. Görsel hakkında değerlendirmelerde bulunan FIFA Genel Sekreteri Fatma Samoura, "2018 FIFA Dünya Kupası'nın resmi afişi, Rusya'nın sanatsal ve futbol mirasını düzgün yansıtan bir çalışma oldu. Yeşil sahaların bu denli önemli bir figürünün afişte gösterilmesi ve Rusya topraklarında gerçekleşecek turnuvanın kutlanması, bizim için gurur verici." ifadelerini kullandı. LEV YASHIN KİMDİR? 1990 yılında hayata gözlerini yuman Sovyet kaleci Lev Yashin, 1950 ile 1970 yıllarında gösterdiği performansla kalecilik tarihinde çığır açan isimler arasında yer aldı. Kulüp kariyerinde sadece Dinamo Moskova forması giyen Yaşin, kale çizgisinin etrafından çıkmaya cesaret edemeyen diğer file bekçilerinin aksine yaptığı yerinde çıkışlarla döneminin kalecilik anlayışını değiştirdi. 150 PENALTI KURTARDI Atletik vücudu ve refleksleriyle bilinen Rus kaleci, kariyeri boyunca 150 penaltı kurtararak kırılması zor bir rekora da imza attı. Sovyetler Birliği formasını 78 kez giyen, ülkesinin 1956 Yaz Olimpiyatları ve 1960 Avrupa Uluslar Kupası'nı kazanmasında önemli rol oynayan Yaşin, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) tarafından 20. yüzyılın en iyi kalecisi seçildi.

Benzer haberler

Spor
Sezonun en büyük rallisinde 2.günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi 12 Eyl 2026 19:46 Sezonun en büyük rallisinde ilk günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi 11 Eyl 2026 21:59 Geleneksel Okçuluk Spor Derneği, Okçuluk Dünya Kupası’nda KKTC’yi temsil edecek 11 Eyl 2026 09:47 Sezonun en büyük rallisi başlıyor 9 Eyl 2026 20:58 Yılın futbolcusuna verilen "Altın Top" ödülü için adaylar açıklandı 8 Eyl 2026 21:14 Motul 2026 ROK Cup Karting Şampiyonası tamamlandı 7 Eyl 2026 12:07 Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda finale kaldı 5 Eyl 2026 18:34 Motul 2026 ROK Cup Karting Şampiyonası tamamlanıyor 4 Eyl 2026 20:56 Gemi faciasında, DTB Kadın Futbol Takım Kaptanı Özbiler’in annesi de yaşamını yitirdi 31 Ağu 2026 18:10