Sosyal Hizmetler Dairesi'nden Engelliler Haftası etkinlikleri düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında “Engelleri Aş, Hayatı Paylaş” sloganıyla toplumda farkındalık yaratmayı amaçlayan bir dizi etkinlik düzenliyor.
Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler, engelli bireylerin yaşamın her alanında aktif yer alabileceğine dikkat çekerken, toplumsal dayanışma ve birlikte yaşam kültürünü güçlendirmeyi hedefliyor.
Program kapsamında yarın saat 17.00’de Lefkoşa Bedesten’de “Engelsiz İzler – Engelsiz Yaşam Evi Sergisi” açılacak.
Salı günü saat 09.30’da Girne Lord’s Palace Hotel’de “Sevginin En Güçlü Hali – Anneler Buluşması & Kahvaltı” etkinliği, çarşamba günü saat 14.00’te ise Lapta Chill Beach Restaurant’ta “Hayata Karış! Engelsiz Eğlence” etkinliği düzenlenecek.
Hafta kapsamında perşembe günü 12.00-17.00 saatleri arasında Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü otoparkında “Birlikte Üretiyoruz – 2. Geleneksel Şenlik & Kermes” yapılacak. Son olarak cuma günü saat 10.00’da ise Gazimağusa Bandabulya’da “İlham Veren Eller – İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi Sanat Sergisi” açılacak.
Benzer haberler
Featured
Bugün hava nasıl olacak? (28 Haziran 2026)
BM'ye göre Venezuela'yı vuran depremlerden 6,76 milyona kadar insan etkilenebilir
AB Komisyonu binasında alt katlarda klimalar kapatıldı: “Feodalizm gibi”
Paris'te aşırı sıcaklardan dün 109 kişi hayatını kaybetti
Erşangil “Eşitsizliğin kaldırılmasının zamanı geldi”
LTB’den Surlariçi’nde “Armando Milani”li sokak yenileme…
İHA’lar ile otoyollarda veri toplanacak
54. Geleneksel İskele Festivali başladı
İsviçre Alpleri'ndeki buzullar sıcak hava dalgası nedeniyle erken eriyor



