Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü “Suriye uyruklu 13 yaşındaki çocuk, Türkiye’deki ailesine ulaştırılacak”

Voice Kıbrıs Haber
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü, Güney Kıbrıs'ta 6 Ağustos'tan bu yana kayıp olarak aranan ve KKTC sınırları içerisinde tespit edilen Suriye uyruklu 13 yaşındaki M.A’nın, yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından Türkiye’deki ailesine güvenli bir şekilde ulaştırılacağını açıkladı.
Daireden yapılan açıklamaya göre, Suriye uyruklu 13 yaşındaki M.A’nın, Polis Genel Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde Sosyal Hizmetler Dairesi gözetiminde Tangül Ünal Çağıner Sevgi Evi’ne yerleştirildiği belirtildi.
Açıklamada, sağlık durumu iyi olan M.A’nın kurum tarafından gerekli sosyal hizmet destekleri sağlanarak koruma altına alındığı kaydedildi.
“Çocuğun ailesinin Türkiye'de olduğu tespit edilmiş olup, ilgili kişilerle iletişim kurulmuştur. Yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından, M.A.’nın Türkiye’deki ailesine güvenli bir şekilde ulaştırılması hedefleniyor" ifadelerine yer verilen açıklamada, konunun KKTC makamları tarafından yakından takip edildiğini, sürecin uluslararası çocuk hakları ve koruma ilkeleri doğrultusunda yürütüldüğü kaydedildi.
Benzer haberler
Featured
Avrupa artan aşırı hava olayları nedeniyle seyahat için riskli bölge haline geliyor
Japonya'da yaklaşan iki tayfun nedeniyle şiddetli yağış uyarısı yapıldı
Sakallı "Yasa tasarısının hayat bulması için sürecin yakın takipçisi olacağız"
Döviz piyasalarında günün son rakamları (25 Haziran 2026)
Üstel UBP Parti Meclisi toplantısının ardından belediye başkan adaylarını açıkladı
Yemin eden 175 polis ile 25 itfaiye memuru, PGM kadrosuna dahil oldu
Kaspersky, yeni siber saldırı kampanyası tespit etti
“BRTK (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ile “Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Genel Kurul’a sevk edildi
Kişi “CTP, güçlü ve istikrarlı bir hükümet kurmaya hazırdır”



