SOS Çocukköyü Derneği "Birçok çocuk ciddi sorunlarla karşı karşıya"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
SOS Çocukköyü Derneği, pekçok çocuğun yoksulluk, ihmâl, istismar, eğitimden kopma ve sağlık hizmetlerine erişimde eşitsizlik gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.
SOS Çocukköyü Derneği 1 Haziran Dünya Çocuk Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Çocukların kaliteli eğitime ve sağlık hizmetlerine eşit erişimi, ertelenemez bir haktır. Bu konuda tüm kamu kurumlarının çocuk odaklı, sürdürülebilir ve kapsayıcı politikalar üretmesi hayati önem taşımaktadır." dedi.
Mesajda, çocukların güven içinde büyümesinin devletin, yerel yönetimlerin, eğitim sisteminin, sosyal hizmet mekanizmalarının ve toplumun ortak sorumluluğu olduğu, çocukların korunmasının yalnızca risk ortaya çıktığında değil, risk oluşmadan önce harekete geçmeyi gerektirdiği kaydedildi.
Çocuk güvenliği için yalnızca koruyucu mekanizmaların güçlendirilmesinin yeterli olmadığı, çocuklara haklarını bilen, sınırlarını tanıyan ve kendini ifade edebilen bireyler olarak destek sunulması gerektiği vurgulanan mesajda, bununla birlikte çocuk odaklı eğitim ve önleyici sosyal politikaların hayata geçirilmesinin önemine işaret edildi.
Benzer haberler
Featured
Amcaoğlu "Türkiye ile et ve tırnak misali çalışmalarımıza devam edeceğiz”
Trafik denetimleri: Bir günde 47 araç trafikten men edildi, beş sürücü de tutuklandı
Alaniçi, Girne, Hamitköy, Gaziveren ve Ziyamet'te yangın!
Bariyerlere çarpan araç takla attı!
Muammer Moran hayatını kaybetti!
Kiprianu “Matematiksel kesinlikle nihai taksime sürükleniyoruz”
Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararına odaklandı
Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var
Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı”


