"Soruna kolektif ses vermek hepimizin insanlık ödevidir”
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, Konya’daki hayvan barınağında bir görevli tarafından köpeğin acımasızca öldürdürülmesine tepki gösterdi ve“yüreğimi dağlamıştır” dedi.
Tatar, “Soruna kollektif ses vermek hepimizin insanlık ödevidir” dedi.
Hamitköy’de yaşanan köpek katliamına yönelik, hayvanseverlerin ortaya koyduğu tepkiyi de son derece haklı bulduğunu belirten Tatar, duyarlılık nedeniyle teşekkür etti.
Tatar, “ Geçtiğimiz kış Karpaz’da yaşanan köpek katliamında altını çizdiğim üzere, ülkemizde yaşayan herkes, her canlı, yaşam hakkına müdahale edilmeden, daha güzel bir hayatı hak ediyor. Hayvan katliamı yaparak, masum köpekleri öldüren kişi veya kişilerin bulunması ve ortaya çıkarılması için adli makamlarımızın gerekli hassasiyeti gösterdiğine yürekten inanıyorum.Toplumda nefret uyandıran bu suçla ilgili yaşanan gelişmelerin takipçisi olacağıma dikkat çekerken, hayvan refahıyla ilgili Ceza Yasası’nda yer alan ilgili maddelerin caydırıcı olması gerektiğini bir kere dana bu bağlamda anımsatmakta fayda görüyorum” dedi.
Benzer haberler
Featured
Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek"
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor"
El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek
Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026)
Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı
İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı
Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir”
Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı
“Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı


