Sonuçlar 6 Şubat'ta açıklanacak
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kültür Dairesi'nin düzenlediği Devlet Fotoğraf Yarışmasına 90 kişi bin 660 fotoğrafla başvuruda bulundu.
Daireden yapılan açıklamada, başvuru süresinin 27 Ocak’ta tamamlandığı ve 90 kişinin bin 660 eserle başvuru yaptığı, Telsim'in iletişim desteğiyle düzenlediği yarışmanın jüri üyeliğini Prof. Dr. Osman Ürper, Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktar ve Öğr. Gör. Mert Yusuf Özlük’ün yapacağı belirtildi.
Jüri üyeleri arasında ilk kez bu yıl KKTC’den de bir fotoğraf sanatçısı olduğu vurgulanan açıklamada, ülke fotoğraf sanatçılarının da jüri olacak yetkinlikte olduklarının altı çizilerek bu yıldan başlayarak Devlet Fotoğraf Yarışması’nın jüri üyeleri arasında ülke fotoğraf sanatçılarından da bir üyenin yer alacağı duyuruldu.
Serbest (Siyah&Beyaz), Serbest (Renkli) ve Doğa (Renkli- Siyah&Beyaz) kategorilerine bu yıl Benim Şehrim Lefkem (Renkli-Siyah&Beyaz), Kavramsal (Serbest) ve Mimari (Siyah&Beyaz): Ahmet Vural Behaeddin Eserleri başlıklarından oluşan 6 farklı kategoride düzenlenen Devlet Fotoğraf Yarışması’nda, Mimari kategorisindeki fotoğrafların değerlendirilmesi aşamasında Mimar Özge Samioğlu’nun da jüri üyeliği yapacağı bildirildi. Jüri üyelerinin yarışmaya gönderilen eserlerin değerlendirmesini 2 Şubat Perşembe günü tamamlayacağı bildirilen açıklamada sonuçların 6 Şubat Pazartesi açıklanacağı ifade edildi.
-Söyleşi
Bu arada, Kültür Dairesi jüri üyeleri Prof. Dr. Osman Ürper, Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktar ve Öğr. Gör. Mert Yusuf Özlük’ün kendi sanat anlayışları ve deneyimlerini anlatıp portfolyo gösteriminde bulunacakları “Jüri Üyelerinin Sunum ve Söyleşisi” isimli bir etkinlik düzenleyeceği de kaydedildi.
Halka açık olacak ve Lefkoşa’da Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacak etkinlik 3 Şubat Cuma günü 18.30’da düzenlenecek.
Benzer haberler
Featured
ABD, İran'ın geçici lisansını iptal etti: Petrol fiyatı fırladı!
Kargo uçağı Umman denizi üzerinde kayboldu
90 yaşındaki Rabia ninenin uzun yaşam sırrı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Temmuz 2026)
2026 Emmy Ödülleri adayları belli oldu
Almanya’da 15 hastayı öldürmekten yargılanan doktora müebbet hapis
KTEZO “2026’da yeni açılan işyeri sayısı düştü”
Borsa günü yüzde 2,12 değer kaybıyla tamamladı
İran'dan Trump'a tepki "Maceracı girişimlere derhal karşılık verilecek"



