Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Tel-Sen'den Cebelitarık'ı geçen ilk Kıbrıslı yüzücü İlker’e plaket Yiğiter'den hükümete çağrı “Ev İçi Şiddet Yasası'nı bir an önce geçirin” Güney Kıbrıs'a şap hastalığı kontrol altında Cumhurbaşkanı Erhürman “Şiddetten arınmak için bütünsel politikaları konuşmamız gerekiyor” Birtan “Hayati tehlikesi sürüyor; kritik süreç devam ediyor” Kanada'nın British Columbia eyaletinde orman yangınları nedeniyle 5 binden fazla kişi tahliye edildi Güvenli internet eğitimleri ebeveynlere yönelik olarak BRT ve Telsim YouTube kanalında başladı Güney'deki belediyeler 3 saatlik uyarı grevi yaptı Denetimlerde tespit edilen ikamet izinsiz şahıslar tutuklandı! Güney Kıbrıs polisi yaka kameraları uygulamasına hazırlanıyor Mehmetçik-Çayırova ana yolunda trafik kazası: 23 yaşındaki genç yaralandı! ABD'de binlerce kişinin yakalandığı "siklosporiyazis" salgınında 2 kişi öldü İskele'de ani ölüm! Güney Kıbrıs’ta 805 üründe yüzde 10,6'lık fiyat artışı! İMO, Kumyalı'daki silo göçmesine ilişkin ön teknik incelemesini tamamladı Bengihan "“Ülkemizi sorma gir hanına çevirdiniz” İngiltere ve Galler kayıtlardaki en kurak temmuz ayını yaşadı Borsa güne yüzde 0,08 düşüşle başladı Çeler “Tartışılması gereken kişinin kimliği değil, sistemin çöküşüdür” Berova “Mali disiplini güçlendirirken devlet gelirlerini artırdık” Tel-Sen'den Cebelitarık'ı geçen ilk Kıbrıslı yüzücü İlker’e plaket Yiğiter'den hükümete çağrı “Ev İçi Şiddet Yasası'nı bir an önce geçirin” Güney Kıbrıs'a şap hastalığı kontrol altında Cumhurbaşkanı Erhürman “Şiddetten arınmak için bütünsel politikaları konuşmamız gerekiyor” Birtan “Hayati tehlikesi sürüyor; kritik süreç devam ediyor” Kanada'nın British Columbia eyaletinde orman yangınları nedeniyle 5 binden fazla kişi tahliye edildi Güvenli internet eğitimleri ebeveynlere yönelik olarak BRT ve Telsim YouTube kanalında başladı Güney'deki belediyeler 3 saatlik uyarı grevi yaptı Denetimlerde tespit edilen ikamet izinsiz şahıslar tutuklandı! Güney Kıbrıs polisi yaka kameraları uygulamasına hazırlanıyor Mehmetçik-Çayırova ana yolunda trafik kazası: 23 yaşındaki genç yaralandı! ABD'de binlerce kişinin yakalandığı "siklosporiyazis" salgınında 2 kişi öldü İskele'de ani ölüm! Güney Kıbrıs’ta 805 üründe yüzde 10,6'lık fiyat artışı! İMO, Kumyalı'daki silo göçmesine ilişkin ön teknik incelemesini tamamladı Bengihan "“Ülkemizi sorma gir hanına çevirdiniz” İngiltere ve Galler kayıtlardaki en kurak temmuz ayını yaşadı Borsa güne yüzde 0,08 düşüşle başladı Çeler “Tartışılması gereken kişinin kimliği değil, sistemin çöküşüdür” Berova “Mali disiplini güçlendirirken devlet gelirlerini artırdık”
Dolar
Euro
Sterlin

Son 4 yıl sıcaklık rekoru kırdı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Son 4 yıl sıcaklık rekoru kırdı

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), meteorolojik kayıtların tutulmaya başlanmasından bu yana 2016, 2017, 2015 ve 2018'in kayıtlara en sıcak yıllar olarak geçtiğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler'e bağlı WMO'nun yayımladığı yeni analize göre, geçen yıl ortalama küresel sıcaklık, sanayi öncesi dönemin (1850-1900) 1 santigrat derece üzerinde gerçekleşti. Böylelikle, 2015, 2016 ve 2017'nin ardından 2018 de üst üste kaydedilen en sıcak dördüncü yıl olarak kayıtlarda yerini aldı.
Analizde, El Nino hava olayları sonucu 2016'da kaydedilen en sıcak (sanayi öncesi dönemin 1,2 santigrat üzerinde) yıl olarak rekor kırdığı aktarılarak, 2017 ve 2015 yıllarındaki küresel ortalama sıcaklıklarının da sanayi öncesi seviyelerin 1,1 santigrat derece üzerinde gerçekleştiği anımsatıldı. 'SICAKLIKLAR, HİKAYENİN SADECE BİR KISMI' WMO Genel Sekreteri Petteri Taalas, analize ilişkin yaptığı açıklamada, "Uzun vadeli sıcaklık eğilimi, bireysel yılların sıralamasından çok daha önemlidir ve bu eğilim yükselişe işaret ediyor. Kayıtlardaki en sıcak 20 yıl son 22 yılda gerçekleşti. Son dört yıldaki ısınma derecesi gerek karada gerekse de okyanusta olağanüstüydü. Sera gazı emisyonlarının azaltılması ve iklim adaptasyon önlemleri küresel bir öncelik olmalı." ifadelerini kullandı. Taalas, sıcaklıkların "hikayenin sadece bir kısmı" olduğunu vurgulayarak, aşırı sıcakların pek çok ülkede milyonlarca insanı olumsuz etkilediğini, ekonomiler ve ekosistemler üzerinde tahriplere yol açtığını kaydetti. 'İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ YÜZ MİLYONLARI ETKİLEDİ'
İklim değişikliğinin bir realite olduğunun altını çizen Taalas, Avustralya'da ocak ayı sıcaklıklarının rekor kırdığını, ülkenin güneydoğusunda bulunan Tazmanya adasında ise kayıtlardaki en kurak ocak ayının yaşandığını, tahrip edici orman yangınlarının çıktığını belirtti.
Taalas, ABD'nin doğusundaki soğuk havanın iklim değişikliğinin olmadığı anlamına gelmediğini, Kuzey Kutbu'nun küresel ortalamanın iki katı ısındığını, bölgedeki buzulların büyük bir bölümünün eridiğini ve bu değişiklilerin yüz milyonlarca insanın yaşamını etkilediğini ifade etti.
(Sputnik)

Benzer haberler

Dünya
Kanada'nın British Columbia eyaletinde orman yangınları nedeniyle 5 binden fazla kişi tahliye edildi 4 Ağu 2026 13:12 İngiltere ve Galler kayıtlardaki en kurak temmuz ayını yaşadı 4 Ağu 2026 11:37 Japonya'da aşırı sıcaklar nedeniyle hayvanat bahçesinde üç aslan öldü 4 Ağu 2026 09:59 Venezuela'daki depremlerde can kaybı 6 bini geçti 4 Ağu 2026 09:01 Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan seçilmiş yeni yönetime "bombalı saldırı" uyarısı 4 Ağu 2026 08:57 ABD'de 25 eyalet, son tarifeleri nedeniyle Trump yönetimine dava açtı 4 Ağu 2026 08:17 Pezeşkiyan "İran bölgede gerilim ve güvensizliğin artmasını istemiyor" 3 Ağu 2026 22:05 Kosova'nın kuzeyinde bir toplu mezar daha bulundu 3 Ağu 2026 21:49 Gazze'de ilaç krizi derinleşiyor 3 Ağu 2026 21:41