“Sol ve Kıbrıs Sorunu” isimli konferans cumartesi yapılacak

Voice Kıbrıs Haber
“Sol ve Kıbrıs Sorunu” isimli iki toplumlu konferans 16 Kasım Cumartesi günü Dayanışma Evi’nde düzenleniyor.
“Küresel çalkantıların ortasında toplumlar arası görüşmelerdeki çıkmaz ve Kıbrıs Solu” başlığı altında yapılacak konferans, 08.00’de başlayıp 22.00’de sona erecek.
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’ndan (KTOEÖS) yapılan açıklamaya göre, konferans, Kıbrıs sorununun yerel, bölgesel ve uluslararası çerçevesinin yeniden değerlendirilmesi üzerine odaklanacak.
Konferansın, mevcut durumun daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunmayı ve yaşanan gelişmelerin gerektirdiği politika ve perspektif düzenlemelerine işaret etmeyi amaçladığı belirtilen açıklamada, Kıbrıs solunun her iki toplumdan da çeşitli akımlarını (siyasi partileri, sendikaları, diğer siyasi ve toplumsal örgütleri, hareketleri ve bireyleri) bir araya getireceği kaydedildi.
Benzer haberler
Featured
Netanyahu ve ortakları, ABD ara seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından sessizliğe gömüldü
İlklere sahne olan ABD ara seçimlerinin çok konuşulan kazananları gündemde
Sterlin 68 TL'ye, Euro ise 57 TL'ye yaklaştı
Trump "Kaybetmemizin sebebi İran savaşı"
Brent petrolün varil fiyatı, ABD ara seçimlerinin etkisiyle geriledi
TC Dışişleri Bakanlığından "Avrupa Komisyonu 2026 Türkiye Raporu"na tepki "Mesnetsiz iddiaları reddediyoruz"
Fransa'da kan depolama tesislerine siber saldırı
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon ekimde yükseldi
AB Komisyonu, 2026 Türkiye raporunu açıkladı




