“Sivil Havacılık Dairesi personeli arızanın giderilmesi için insanüstü gayret gösterdi”
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, Ercan Havaalanı’nda bir buçuk saatliğine durdurulan hava trafiğinden 5 uçağın etkilendiğini açıkladı.
Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) konuşan, havaalanında yaşanan elektrik kesintisinde jeneratörün sistemleri tam yüklenemediğini, arızanın saat 12.35 itibarıyla oluştuğunu söyledi.
14.00 itibarıyla hava trafiği ile meydanın kapalılık notam bildirisinin kaldırıldığını söyleyen Sofi, uçuşlara 14.10 itibarıyla başlandığı bilgisini yineledi.
3 gelen, 2 de giden uçağın hava trafiğinin durdurulmasından etkilendiğini, iniş ve kalkışlarda gecikmeler yaşandığını kaydeden Sofi, “Sivil Havacılık Dairesi personeli arızanın giderilmesi için insanüstü gayret gösterdi” ,dedi.
Sofi, benzer bir durumun tekrarlanmaması için gereken önlemlerin alınmaya çalışıldığını söyledi.
Benzer haberler
Featured
Gönyeli'de iş kazası: Ağır yaralanan 62 yaşındaki işçi yoğun bakıma kaldırıldı
Liderler Pile Festivali'ne katılıyor
Nöbetçi eczaneler (13 Ekim 2026)
Liderler görüşmesi başladı
Meteoroloji Dairesi’nden etkili yağış uyarısı
Öztabay "Kadınlar hayatın her alanında eşit söz sahibi olmalı"
Arıklı "Sendikalar, grev ve lokavt mevzuatında Avrupa normlarına uygun düzenlemeler yapmalı"
Fransa'da süpermarket buzdolaplarına “benzeri görülmemiş” siber saldırı
İncirli “Üretime dayalı bir ekonomik yapı kuracağız”



