Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Dünya büyüklüğündeki Star Wars benzeri gezegen yaşama elverişli olabilir Breaking Bad dizisinin yıldızı RJ Mitte 34 yaşında hayatını kaybetti Eğlence merkezindeki kazada 1 kişi hayatını kaybetti Döviz piyasalarında günün son rakamları (13 Ekim 2026) KIB-TEK Başkanı Uzun “Uzlaşı sağlandı, önceliğimiz halkımızın mağduriyetini gidermek” KTMMOB ve Gençlik Federasyonu Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı düzenledi Tuğcu “Dört talebimizin tamamında uzlaşı sağlandı, arızalar ek mesai talep edilmeden giderilecek" CTP, “Yerel Vizyon 2030” yol haritasını sundu; “Herkes İçin Hizmet” vizyonu her yere yayılacak Üstel “Yeni dönemde çocuklu ailelerimize yönelik üç yeni projeyi daha hayata geçireceğiz” Borsa günü yüzde 0,82 değer kazanarak tamamladı EL-SEN ile Kıb-Tek arasında uzlaşıya varıldı, grev sona erdi Gemi Faciasının Araştırılmasına İlişkin Meclis Araştırma Komitesi bugün yeniden toplandı Hasipoğlu “Dokuz çalışanı işten çıkarma bildirimini bu haliyle kabul etmeyeceğiz” Dünya Bankası tarafından hazırlanan 2026 Makroekonomik İzleme Raporu açıklandı Güney Kıbrıs’ta birçok günlük tüketim ürününde fiyat artışı yapıldı Gönyeli'de iş kazası: Ağır yaralanan 62 yaşındaki işçi yoğun bakıma kaldırıldı  Liderler Pile Festivali'ne katılıyor Nöbetçi eczaneler (13 Ekim 2026) Liderler görüşmesi başladı Meteoroloji Dairesi’nden etkili yağış uyarısı Dünya büyüklüğündeki Star Wars benzeri gezegen yaşama elverişli olabilir Breaking Bad dizisinin yıldızı RJ Mitte 34 yaşında hayatını kaybetti Eğlence merkezindeki kazada 1 kişi hayatını kaybetti Döviz piyasalarında günün son rakamları (13 Ekim 2026) KIB-TEK Başkanı Uzun “Uzlaşı sağlandı, önceliğimiz halkımızın mağduriyetini gidermek” KTMMOB ve Gençlik Federasyonu Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı düzenledi Tuğcu “Dört talebimizin tamamında uzlaşı sağlandı, arızalar ek mesai talep edilmeden giderilecek" CTP, “Yerel Vizyon 2030” yol haritasını sundu; “Herkes İçin Hizmet” vizyonu her yere yayılacak Üstel “Yeni dönemde çocuklu ailelerimize yönelik üç yeni projeyi daha hayata geçireceğiz” Borsa günü yüzde 0,82 değer kazanarak tamamladı EL-SEN ile Kıb-Tek arasında uzlaşıya varıldı, grev sona erdi Gemi Faciasının Araştırılmasına İlişkin Meclis Araştırma Komitesi bugün yeniden toplandı Hasipoğlu “Dokuz çalışanı işten çıkarma bildirimini bu haliyle kabul etmeyeceğiz” Dünya Bankası tarafından hazırlanan 2026 Makroekonomik İzleme Raporu açıklandı Güney Kıbrıs’ta birçok günlük tüketim ürününde fiyat artışı yapıldı Gönyeli'de iş kazası: Ağır yaralanan 62 yaşındaki işçi yoğun bakıma kaldırıldı  Liderler Pile Festivali'ne katılıyor Nöbetçi eczaneler (13 Ekim 2026) Liderler görüşmesi başladı Meteoroloji Dairesi’nden etkili yağış uyarısı
Dolar —
Euro —
Sterlin —

"Sistemi bertaraf etmeye çalışanlar için verilecek cezalar yasada var"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Sistemi bertaraf etmeye çalışanlar için verilecek cezalar yasada var"
Reklam

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda milletvekilleri, güncel konuşmalarıyla, Covid-19 elektronik bileklik takip sistemi ve Kıb-Tek akaryakıt alım ihalesini de gündeme taşıdı.

SANER: “ELEKTRONİK BİLEKLİK SİSTEMİ HEM DAHA ÇAĞDAŞ, HEM DE DAHA AZ MALİYETLİ”

Başbakan Ersan Saner cevap vermek üzere kürsüye çıktı. Saner, ekonomi ve sağlık alanlarında alınan kararların birbirini desteklemesi gerektiğini anlattı.

Elektronik bileklik sisteminin hem daha çağdaş hem de daha az maliyetli olduğunu anlatan Saner, bu konuda bir süredir çalıştıklarını söyledi, Çeler’in bahsettiği önerilerden bilgisi olmadığını ifade etti.

Saner, bilekliklerin otellere gelecek kapalı gruplarda uygulanmaya başlanması için çalışmanın  sürdüğünü anlattı.
Eloktronik bilekliğin sinyal vermemesi durumunda ne yapılabileceği, telefonda sorun olması durumunda ne olabileceği gibi soruların ilgili teknik şirkete detaylı şekilde aktarıldığını ifade eden Saner, bu konudaki tüm soruların yanıtlandığını belirtti.

“ELEKTRONİK BİLEKLİK SİSTEMİNİ BERTARAF ETMEYE ÇALIŞANLAR İÇİN VERİLECEK CEZALAR YASADA VAR”

Bulaşıcı Hastalıklar Yasası’nda yapılan değişikliğin, elektronik bileklik sistemini bertaraf etmeye çalışanlar için verilecek cezaları da içerdiğini anlatan Saner, yurt dışından gelen KKTC vatandaşı ya da turistin havaalanında öncelikle evine ya da oteline olan sürede gidip gitmediğinin takibi, oraya girdikten sonra karantina sürecinde o adreste konaklayıp konaklamadığı,  misafir kabul edip etmediği gibi konuların denetiminin ve bunlar sonucunda verilecek cezaların da bu değişiklikle ele alındığını söyledi.

Bu sistem sayesinde temaslıların “ayak izlerinin” de kayıt altında olacağını dile getiren Saner, ilçe emniyet kurulları üzerinden polisin gerekli cezaları keseceğini anlattı.

İhaleye neden sadece 2 operatörün girdiğinin sorulması üzerine Saner, bu konuda Maliye Bakanlığının bilgisi olduğunu, kendisine verilen bilginin sadece o 2 operatörün bu alanda yeterliliğe sahip olduğu yönünde olduğunu anlattı.

ÇELER

Yeniden kürsüye çıkan TDP Milletvekili Zeki Çeler, 14 Eylül günü kürsüde elektronik bileklik konusunda sunum yaptığı, tüm vekillere bu konuda mesaj gönderdiği ve konunun basında da yer aldığını belirtti.

Denetimin önemini tekrar vurgulayan Çeler, sokağa çıkma yasağı olan Pazar günü Alevkayası’nda tekno partileri verildiği ancak polisin ceza kestiğine dair bir haber görülmediğini kaydetti.

Çeler denetimin sağlanması için ne yapılması gerekiyorsa yapılmasını istedi, toplumun denetim eksikliği nedeniyle uygulamalara güveni olmadığını, bu nedenle umursamaz ve sorumsuz şekilde hareket edildiğini belirtti.

ŞAHİNER “KIB-TEK AKARYAKIT ALIM İHALE ŞARTNAMESİNDEKİ SIKINTILAR” ÜZERİNE KONUŞTU

Daha sonra CTP Milletvekili Salahi Şahiner “Kıb-Tek akaryakıt alım ihale şartnamesindeki sıkıntılar” başlıklı konuşma yaptı.

Konuyla ilgili yaşanan süreci özetleyene Şahiner 100 milyon dolarlık bir ihaleye çıkıldığına işaret etti.
Hangi standartlarda yakıtın, hangi rafineriden alınacağı, hangi gemi ile taşınacağı gibi unsurları içeren belgelerin ihalede istenmediğini dile getiren Şahiner, “baklavacı börekçi bu ihaleye girmesin diye istenen belgeler şartnameden kaldırıldı” dedi.

İhaleye kimlerin teklif attığını soran Şahiner, olayın “dudak uçuklatan” bir noktaya gittiğini söyledi.

Teknik şartnameyi hazırlayanlarla birlikte ihaleye katılan şirketlerin belgelerini inceleyecek kişilerin aynı olduğunu dile getiren Şahiner, akaryakıtın azaldığını, Nisan sonuna kadar dayanmayacağını, ihaleye bu işin ehli olmayan şirketlerin girmesiyle ülkeye yakıtın 25 gün içinde gelemeyeceğini belirtti.

İhalenin iptal edildiğini, geçen sürede fuel oil fiyatlarının yükseldiğini kaydeden Şahiner, bu nedenle kurumun neredeyse 4 milyon dolar zarar ettiğini söyledi.

Sayıştay raporlarına değinen Şahiner, “Temiz Eller Operasyonu dediniz ama eşi benzeri görülmemiş bir yolsuzluğa giden bir gemidir bu gemi” diyerek, Kıb-Tek emekçilerinin sürekli itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını kaydetti, “Bu şekilde devam edilirse sonraki yolsuzluk raporlarında sizlerin de adı yer alacak” dedi.

TAK

Benzer haberler

Featured
Dünya büyüklüğündeki Star Wars benzeri gezegen yaşama elverişli olabilir 13 Eki 2026 21:59 Breaking Bad dizisinin yıldızı RJ Mitte 34 yaşında hayatını kaybetti 13 Eki 2026 21:50 Eğlence merkezindeki kazada 1 kişi hayatını kaybetti 13 Eki 2026 21:45 Döviz piyasalarında günün son rakamları (13 Ekim 2026) 13 Eki 2026 21:37 KIB-TEK Başkanı Uzun “Uzlaşı sağlandı, önceliğimiz halkımızın mağduriyetini gidermek” 13 Eki 2026 21:32 KTMMOB ve Gençlik Federasyonu Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı düzenledi 13 Eki 2026 20:58 Tuğcu “Dört talebimizin tamamında uzlaşı sağlandı, arızalar ek mesai talep edilmeden giderilecek" 13 Eki 2026 20:51 CTP, “Yerel Vizyon 2030” yol haritasını sundu; “Herkes İçin Hizmet” vizyonu her yere yayılacak 13 Eki 2026 20:35 Üstel “Yeni dönemde çocuklu ailelerimize yönelik üç yeni projeyi daha hayata geçireceğiz” 13 Eki 2026 19:56