Sinabung Yanardağı harekete geçti!
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Endonezya’nın Sumatra Adası’ndaki Sinabung Yanardağı, yeniden kül püskürtmeye başladı.
Volkanoloji ve Jeolojik Afet Azaltma Merkezi (PVMBG), yanardağın 5 kilometre yüksekliğe kadar kül ve duman püskürttüğünü açıkladı.
Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho da bölgede ölen ya da yaralanan olmadığını, daha önce alınan önlemler kapsamında yanardağ civarında belirli bir alana kadar güvenliğin korunduğunu belirtti.
Yanardağda aralık ayında meydana gelen patlamanın ardından etkili olan kül yağmurları bölgedeki köyleri olumsuz etkilemişti.
Yaklaşık 400 yıl sonra 2010'da yeniden faaliyete geçen Sinabung Yanardağı'nda 2014 ve 2016'da meydana gelen patlamalarda 23 kişi yaşamını yitirmişti. Yanardağ için 2015’te verilen en yüksek alarm seviyesi halen aktif durumda.
"Pasifik ateş çemberi" deprem ve volkan kuşağında yer alan Endonezya'da 130 aktif yanardağ bulunuyor.
Benzer haberler
Dünya
Almanya'da hastanede çıkan yangında 2 kişi öldü
AB'nin Google'a verdiği 4,1 milyar euroluk rekabet cezası kesinleşti
Tayland'da 11 yaşındaki çocuğun kullandığı kamyonun çarptığı 8 kişi öldü
Fransa'nın Herault vilayetinde çıkan yangında yaklaşık 900 hektarlık alan küle döndü
Yunanistan'da iktidar partisi üyelerinin evlerine bombalı saldırı: Bir ölü, çok sayıda yaralı
TikTok yüzlerce çalışanı yapay zeka ile içerik denetimi kapsamında işten çıkarıyor
Rusya'dan Kiev'e büyük hava saldırısı: Polonya savaş uçaklarını havalandırdı
Yüzüne yarasa konan çocuk kuduz nedeniyle hayatını kaybetti
Toyota'dan örnek hamle, zararları karşılayacak



