Simon Aykut’un ailesinden açıklama “Sağlık raporları, hapishanede tutulmaması gerektiğini açıkça göstermektedir”

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs’ta hapishanede bulunan Simon Mistel Aykut’un ailesi, Aykut’un sağlığıyla ilgili durumunun hasıraltı edilmesinin Kıbrıs demokrasi ve hukuk tarihine kara leke olarak geçecek bir skandal olduğunu kaydederek, sağlık raporlarının hapishanede tutulmaması gerektiğini gösterdiğini belirtti.
Aykut’un ailesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Simon Mistel Aykut’un, Kıbrıslı Rum lider Hristodulidis’i sosyal medya aracılığı ile tehdit ettiği iddiaları da yalanlanarak, tehdit iddiası siyasi bir oyun olarak nitelendirildi.
Açıklamada, “Kıbrıs Cumhuriyeti makamları” Simon Aykut’un sağlık sorunları olduğunun gizlenmiş olmasının açıklanamaz kabahatini örtmek için “oyun oynamakla” suçlandı.
Simon Aykut’un hücresinde telefon bulunduğu iddiasına da değinilen açıklamada, “Daha sonra ‘hapishane koridorunda bulundu’ haberi en son da ‘telefon bulunmadı’ noktasına gelmiştir.” denildi.
“Simon Aykut, tutuklandığı günden beri masum olduğunu vurgulamaktadır ve bundan hem kendisi hem de konuya yakınlığı olan herkes emindir. Masum oluşu bir yana, kendisiyle ilgili sağlık raporları, hapishanede tutulmaması gerektiğini açıkça göstermektedir.” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, Aykut’un sağlık durumuna ilişkin uyarılar ve tetkik taleplerinin defalarca ilgili mahkeme önünde reddedildiği, bağımsız hekimin kontrolleri sonucunda ise kanser hastası olduğunun ortaya çıktığı kaydedildi.
Açıklamada, “Babamız Simon Aykut’un Kıbrıslı Rum lider Hristodulidis’i tehdit ettiği iddiası, kendisi hakkında sürdürülen davanın esası gibi siyasi bir oyundan ibarettir. Sağlığıyla ilgili durumunun hasıraltı edilmesi Kıbrıs demokrasi ve hukuk tarihine kara leke olarak geçecek bir skandaldır.” ifadelerine yer verildi.
Benzer haberler
Featured
Üstel "Bir kayıp insanımızın daha naaşına ulaşıldı"
Trump'ın elçileri Moskova temaslarının ardından ilk kez Kiev'de
Theodoros Çikas'tan uyarı “Kıbrıs sorununun çözümü İsrail’in stratejisine hizmet etmez”
Çevre Koruma Dairesi "Güngör’de kalıcı bir dönüşüm artık ertelenemez bir gerekliliktir"
Otel odasında rahatsızlanan şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı
Endonezya'da yanardağ alarmı: Havalimanı uçuşlara kapatıldı
Kazada sağ kurtulan yolcular, kayıp yakınları ve ailelere yönelik psikososyal destek çalışmaları sürüyor
İncirli “Son bir hafta ömür boyu unutamayacağımız insan hikayeleri ve dramlar yaşadık.”
Yılmaz “Kazanın tek sorumlusunun Arıklı olduğu yönünde bir algı oluşturuldu”


