Simon Aykut davasında bazı iddianamelerde değişiklik, tanık listesine ekleme yapıldı

Voice Kıbrıs Haber
KKTC’deki eski Kıbrıs Rum mallarını “gasp etmek” iddiasıyla Güney Kıbrıs’ta yargılanması süren iş insanı Simon Aykut’un bugünkü duruşmasında, iddianamede değişiklik yapıldı, iddia makamının tanık listesine 12 kişi daha eklendi.
Cyprus Times’ın haberine göre Aykut aleyhine getirilen toplam 242 suçlamadan 102’sinde Kıbrıs Rum Tapu Dairesi’nin, “etkilenen eski Kıbrıs Rum mallarının rayiç bedeli ile ilgili yeni değerlendirmesi” ve bir kısmının rayiç bedelinin yükseltilmesi üzerine değişiklik yapıldı.
Savunma makamının, iddia makamının her iki talebine de itiraz etmediği ve Aykut’un avukatı Maria Neofitu’nun eklenen kanıtları incelemek ve iddianamedeki değişiklikler hakkında danışmanlık almak için mahkemeden süre istediği kaydedildi.
Kıbrıs Rum Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hristiana Parpota, bir sonraki duruşma gününü 3 Mayıs 2025 saat 09.15 olarak belirledi.
Benzer haberler
Featured
İbrahim Kahya anısına düzenlenen Darts turnuvasını Derviş Çocuk kazandı
Ayluga Göleti'nde kuş gözlemleme ve çevre temizliği yapılacak
RMMO’ya 400 sözleşmeli astsubay alımı onaylandı
Üstel’den partililere birlik çağrısı “Kırgınlıkları geride bırakalım, ortak davamıza sarılalım”
Filo Jet gemi faciası: Kayıtların yer aldığı VDR cihazının kazadan iki gün önce kapatıldığı tespit edildi
Girne Kaymakamlığı, CTAF Tatbikatı nedeniyle bölgeye girmeme uyarısı yaptı
Dimitriu Başkanlık adaylığından çekildi
Aileler, Girne Mahkemesi önünde çağrı yaptı “Esas suçluları mahkemeye getirsinler”
ABD’den Orta Doğu'daki vatandaşlarına güvenlik uyarısı



