Silhalı gezen onlarca siyasi, iş adamı, gazeteci...

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs’ta siyasi, iş adamı, emekli polis, gazeteci, vatandaş onlarca kişinin silahlı gezdiği haber verildi.
Fileleftheros, “Silahlı Dolaşıyorlar… Silah Taşıma İzinli Onlarca Siyasi, İş Adamı, Emekli Polis, Gazeteci vb.” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Bakanlar Kurulu’nun Adalet Bakanı Stefi Draku’dan silah taşıma ruhsatı olanların listesinin gözden geçirilmesini istediğini, “ruhsatlara onay verme yükümlülüğünden kurtulmak” için de yasa değişikliğini gündeme getirdiğini yazdı.
Habere göre Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu dünkü toplantısında, Adalet Bakanı’nın, 15 civarındaki silah taşıma ruhsatı sahibi kişinin ruhsatlarının yenilenmesi önerisi ve ülkesinde aranan kişi olmasına karşın 2016’da Güney Kıbrıs’tan vatandaşlık alan Rus iş adamı Dimitri Çivektov ve iki korumasına silah ruhsatı verilmesi nedeniyle meselenin bir düzene sokulmasına karar verdi.
Gazete edindiği bilgilere dayanarak bugün siyasi, iş adamı, emekli polis, gazeteci, vatandaş onlarca kişinin, Bakanlar Kurulu onayıyla silah taşımakta olduğunu, ilgili listede eski/aktif milletvekilleri, devlet yetkilileri vb. bulunduğunu yazdı. Bakanlar Kurulu’nun bu tavrına, ülkesinde aranmasına rağmen yatırım karşılığı vatandaşlık uygulaması kapsamında 2016’da vatandaşlık, 2017’de de iki korumasına ve şahsına silah taşıma ruhsatı verilen Rus iş adamı nedeniyle gelen eleştiriler gerekçe gösterildi.
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
AB, obezite tedavisinde ağızdan kullanılan ilk GLP-1 ilacına onay verdi
Akpınar "GAÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi projesi tamamlanma aşamasına geldi"
Grönland'ın güney kıyılarına doğru dev bir buzdağı sürüklenerek ilerliyor
Piyasalarda gün sonu...
MSB'den Avrupa Parlamentosu'nun Kıbrıs kararına sert tepki
Akpınar “Hükümet adına yürütülen tüm projeler, koalisyon hükümetinin ortak icraatlarıdır”
CTP Beyarmudu'nda Ahmet Zort'a destek kararı aldı
İçişleri Bakanlığı "Üç kişi hakkında sınır dışı işlemi başlatıldı"
Küresel piyasalarda artan jeopolitik gerilim, ABD'de yavaşlayan enflasyonun pozitif etkilerini sınırlıyor



