Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği, Zorunlu Afet Sigortası’nın bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu

Voice Kıbrıs Haber
KKTC Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği, son günlerde şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketlerinin, doğal afetlere karşı daha güçlü ve sürdürülebilir bir güvence sistemine duyulan ihtiyacı bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, Zorunlu Afet Sigortası’nın bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.
Birlik, sigorta sektörü olarak Zorunlu Afet Sigortası’nın yürürlüğe girmesi için tüm teknik bilgi birikimi ve kurumsal desteğin sunulmaya hazır olduğunu dile getirdi.
Birlik tarafından yapılan açıklamada, Zorunlu Afet Sigortası’nın devletin vatandaşına sunabileceği en önemli güvencelerden biri olduğu kaydedilerek, “Bu sistem, halkımızın ‘keşke sigorta yaptırsaydım’ demesine fırsat bırakmadan, afetlere karşı önceden korunmasını sağlayacak; halkımızın emeğini, birikimini ve yaşam alanını teminat altına alacaktır.” ifadelerine yer verildi.
Dünya ve Türkiye’deki uygulama örneklerine işaret edilen açıklamada, Zorunlu Afet Sigortası’nın hane bütçesine ek bir yük getirmeyecek ve toplumun tüm kesimleri tarafından karşılanabilecek tutarlarda uygulanabileceği belirtilirken; sistemin hayata geçmesi için gerekli olanın siyasi irade olduğu görüşü dile getirildi.
Açıklamada ayrıca, Zorunlu Afet Sigortası’nın uygulanmasının afet sonrası tazminat ödemelerinin hızlı ve adil biçimde yapılmasını sağlayacağı, aynı zamanda kamu üzerindeki mali yükü azaltarak ülke ekonomisine sürdürülebilir bir koruma kalkanı kazandıracağı savunuldu.
Benzer haberler
Featured
Nöbetçi eczaneler (15 Ekim 2026)
Brent petrol 104,47 dolardan işlem görüyor
CTP “K-Pet çalışanlarının hak arama mücadelesinin yanındayız”
AB Liderleri Brüksel’de toplandı
ABD’nin Atina Büyükelçiliği’ne Joshua Huck vekâlet edecek
Serdaroğlu’ndan Akansoy’a… “Taşeron sistemini ortadan kaldıracak mısınız?”
Bilim Kafe’nin 4. Buluşması’nda yapay zekâ konuşulacak
Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı, 2026-2027 eğitim yılında 219 destek bursu verecek
Güney'de küçükbaş hayvan üreticileri zarar ediyor



