Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Yalnız kalmak sağlığınızdan 6 seneyi götürebilir İsveç'te Sosyal Demokratlar lideri Andersson, hükümeti kurma görevini iade edeceğini açıkladı 2026-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı BioNTech, Almanya ve Singapur'daki üretim tesislerini kapatıyor “Ters yönde” dönen gezegen bulundu: Bilim insanları nedenini bilmiyor Meksika kıyılarını tehdit eden Polo Kasırgası'nın karaya ulaşması bekleniyor Borsa günü değer kaybederek tamamladı KTTB "Sağlıkta sınavsız ve mülakata dayalı geçici istihdam kabul edilemez" Arıklı'dan Sucuoğlu'na "Bana yaptırmadılar, belki size yaptırırlar" Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası sayısı 8 bini aştı Altın fiyatları günü sert düşüşle tamamladı Neofitu başkanlık seçimlerinde aday olacağını açıkladı Cumhuriyet Meclisi ile TBMM futbol takımlarının dostluk maçının tarihi, yeri ve saati değişti KKTC’nin ilk Otizm Merkezi hizmete açıldı İncirli “Başbakanlık Denetleme Kurulu’nu bağımsız bir Yolsuzlukla Mücadele Otoritesi’ne dönüştüreceğiz” Beşinci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ameliyat oldu Hız ve adrenalin tutkunları Cemsa’da buluştu, piste 95 pilot çıktı! Trump 'hayır' dedi petrol fiyatları sıçradı Meteoroloji Dairesi son tahminlerini açıkladı: Beş gün boyunca yağmur bekleniyor KTOÖD’den belediye başkan adaylarına “Engelsiz Belediye Başkanları Taahhütnamesi” Yalnız kalmak sağlığınızdan 6 seneyi götürebilir İsveç'te Sosyal Demokratlar lideri Andersson, hükümeti kurma görevini iade edeceğini açıkladı 2026-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı BioNTech, Almanya ve Singapur'daki üretim tesislerini kapatıyor “Ters yönde” dönen gezegen bulundu: Bilim insanları nedenini bilmiyor Meksika kıyılarını tehdit eden Polo Kasırgası'nın karaya ulaşması bekleniyor Borsa günü değer kaybederek tamamladı KTTB "Sağlıkta sınavsız ve mülakata dayalı geçici istihdam kabul edilemez" Arıklı'dan Sucuoğlu'na "Bana yaptırmadılar, belki size yaptırırlar" Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası sayısı 8 bini aştı Altın fiyatları günü sert düşüşle tamamladı Neofitu başkanlık seçimlerinde aday olacağını açıkladı Cumhuriyet Meclisi ile TBMM futbol takımlarının dostluk maçının tarihi, yeri ve saati değişti KKTC’nin ilk Otizm Merkezi hizmete açıldı İncirli “Başbakanlık Denetleme Kurulu’nu bağımsız bir Yolsuzlukla Mücadele Otoritesi’ne dönüştüreceğiz” Beşinci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ameliyat oldu Hız ve adrenalin tutkunları Cemsa’da buluştu, piste 95 pilot çıktı! Trump 'hayır' dedi petrol fiyatları sıçradı Meteoroloji Dairesi son tahminlerini açıkladı: Beş gün boyunca yağmur bekleniyor KTOÖD’den belediye başkan adaylarına “Engelsiz Belediye Başkanları Taahhütnamesi”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

"Şiddete Karşı Diren"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Şiddete Karşı Diren"
Reklam

"Şiddete Karşı Diren" çalışması kapsamında hazırlanan Ev İçi Şiddet Yasası ile ilgili taslak, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya sunuldu.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi ve Avukat Mine Atlı’nın Cumhurbaşkanı’na yaptığı sunumda, dünyadaki örnek mevzuat ve hazırlanan yasa taslağı ile ilgili ayrıntılı bilgi verildi.  Cumhurbaşkanı'na, günlerde açıklanan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı ile uyumlu olduğu bilgisi verilen yasa taslağı çalışmasında, Kuzey Kıbrıs mevzuatında ev içi şiddetle mücadele yöntemleri, konuyla ilgili kurumlar arası işbirliği, ev içi şiddet gören kişilere adli yardım ve destek hizmetlerinin sunulması ile ilgili düzenlemeler yer alıyor.  Cumhurbaşkanı Akıncı, söz konusu taslağın geniş toplum kesimleri ve ilgili paydaşlarla değerlendirilerek yasalaşmasıyla bu alandaki eksikliğin en sağlıklı şekilde giderilmesinin önemi vurguladı. Avrupa Konseyi’nin Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddeti Önleme ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Sözleşmesi, Kuzey Kıbrıs Meclisi tarafından 2011 yılında onay yasası ile kabul edilmişti. İlgili sözleşmede taraflara iç hukuk düzenlemelerinin yapılması sorumluluğu veriliyor. Cumhurbaşkanına Kıbrıs Türk Barolar Birliği ve Kadından Yaşama Destek Derneği tarafından sunumu yapılan çalışmanın, kısa adıyla İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen "Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddeti Önleme ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Sözleşmesi"nin ışığında hazırlandığı belirtildi.  

Benzer haberler

Featured
Yalnız kalmak sağlığınızdan 6 seneyi götürebilir 28 Eyl 2026 22:08 İsveç'te Sosyal Demokratlar lideri Andersson, hükümeti kurma görevini iade edeceğini açıkladı 28 Eyl 2026 21:57 2026-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı 28 Eyl 2026 21:49 BioNTech, Almanya ve Singapur'daki üretim tesislerini kapatıyor 28 Eyl 2026 21:42 “Ters yönde” dönen gezegen bulundu: Bilim insanları nedenini bilmiyor 28 Eyl 2026 21:30 Borsa günü değer kaybederek tamamladı 28 Eyl 2026 21:12 KTTB "Sağlıkta sınavsız ve mülakata dayalı geçici istihdam kabul edilemez" 28 Eyl 2026 20:53 Arıklı'dan Sucuoğlu'na "Bana yaptırmadılar, belki size yaptırırlar" 28 Eyl 2026 20:01 Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası sayısı 8 bini aştı 28 Eyl 2026 19:39