Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Guterres'ten, nükleer silah kullanımını önlemek için diyaloğa geri dönme çağrısı AB'de kişi başına gıda israfı 129 kilograma ulaştı Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Eylül 2026) İran Dışişleri Bakanı "Katarlı arabuluculara önerilerimizi ilettik, ABD'nin yanıtını bekliyoruz" 41 yıl hapis yatan Carter, yeni DNA bulgularının ardından kefaletle serbest bırakıldı KKTC’deki spor heyecanı TRT Avaz’a taşınıyor Onalt'tan süt fiyatlarının yükseltilmesine tepki "Maliyet hesabı belgeleriyle açıklanmalı" Başbakanlık "Yeni bir naaşa daha ulaşıldı, iki naaşın ise kimliği belirlendi" Borsa günü yüzde 2,40 değer kaybıyla tamamladı AJet'ten yurt dışı bağlantılı uçuşlarda indirim kampanyası Baykallı "Sorunları yaratan anlayış yeniden çözümün adresi olamaz" Akdoğan’da atıl durumdaki bina Kültür Merkezi olarak düzenledi KTEZO "Kararı derhal gözden geçirin, bir günlük saadet için bütün geleceği tüketmeyin" CTP "Gençlik Vizyonu"nu paylaştı Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi ikinci toplantısını gerçekleştirdi Girne Belediyesi, "Ata Tohumu Halk Buluşması" düzenliyor Eczanelerin yeni çalışma saatleri açıklandı “Hristodulidis’in 19 Maddesi ve Guterres’in 7 Maddesi” Güvenlik kamu görevlilerine ilişkin yasa tasarıları Komiteye geri çekildi Nöbetçi eczaneler (29 Eylül 2026) Guterres'ten, nükleer silah kullanımını önlemek için diyaloğa geri dönme çağrısı AB'de kişi başına gıda israfı 129 kilograma ulaştı Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Eylül 2026) İran Dışişleri Bakanı "Katarlı arabuluculara önerilerimizi ilettik, ABD'nin yanıtını bekliyoruz" 41 yıl hapis yatan Carter, yeni DNA bulgularının ardından kefaletle serbest bırakıldı KKTC’deki spor heyecanı TRT Avaz’a taşınıyor Onalt'tan süt fiyatlarının yükseltilmesine tepki "Maliyet hesabı belgeleriyle açıklanmalı" Başbakanlık "Yeni bir naaşa daha ulaşıldı, iki naaşın ise kimliği belirlendi" Borsa günü yüzde 2,40 değer kaybıyla tamamladı AJet'ten yurt dışı bağlantılı uçuşlarda indirim kampanyası Baykallı "Sorunları yaratan anlayış yeniden çözümün adresi olamaz" Akdoğan’da atıl durumdaki bina Kültür Merkezi olarak düzenledi KTEZO "Kararı derhal gözden geçirin, bir günlük saadet için bütün geleceği tüketmeyin" CTP "Gençlik Vizyonu"nu paylaştı Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi ikinci toplantısını gerçekleştirdi Girne Belediyesi, "Ata Tohumu Halk Buluşması" düzenliyor Eczanelerin yeni çalışma saatleri açıklandı “Hristodulidis’in 19 Maddesi ve Guterres’in 7 Maddesi” Güvenlik kamu görevlilerine ilişkin yasa tasarıları Komiteye geri çekildi Nöbetçi eczaneler (29 Eylül 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Sicilya'da batan lüks yatın kaptanına "çoklu cinayet" soruşturması

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Sicilya'da batan lüks yatın kaptanına "çoklu cinayet" soruşturması
Reklam

İtalya'da savcılık, Sicilya açıklarında batan süper yatın kaptanı James Cutfield'i şüpheliler listesine aldı. Yeni Zelandalı kaptan "kusurlu gemi kazası" ve "çoklu cinayet" ile suçlanıyor. 19 Ağustos'ta batan lüks yatta, aralarında İngiliz milyarder Mike Lynch ve kızı Hannah'nında bulunduğu 22 kişiden yedisi hayatını kaybetmişti.

İtalya'nın Sicilya Adası açıklarında batan "Bayesian" adlı lüks yatın kaptanı James Cutfield hakkında "kusurlu gemi kazası" ve "çoklu cinayet" suçlarından soruşturma başlatıldı. 19 Ağustos'ta batan lüks yatta, aralarında İngiliz milyarder Mike Lynch ve kızı Hannah'nında bulunduğu 22 kişiden yedisinin cansız bedeni denizde bulunmuştu. İKİ KEZ İFADE VERDİ Yeni Zelandalı kaptan pazar günü gerçekleşen sorgulamada iki saat boyunca ifade verdi. Cutfield, bir hafta içinde ikinci kez ifade vermiş oldu. Cumhuriyet Başsavcısı Ambrogio Cartosio daha önce yaptığı bir açıklamada, "İhmal ve çoklu cinayet suçlamasıyla soruşturuluyor. Bu iş aceleyle yapılamaz. Suçların kime atfedilebileceği anlaşılmalıdır. Bunun ucu kaptana, mürettebata veya gemiyi yapan firmaya gidebilir" dedi. "KAÇMAYA ÇALIŞTIKLARI KESİN" Savcı Raffaele Cammarano, olay sırasında yattakilerin hava kabarcığı aradığı bilgisini verirken, "Yolcuların cesetleri soldaki kabinde bulundu. Hepsi burada bir arada uyumuyordu. Hayatını kaybedenlerin kaçmaya çalıştığı neredeyse kesin" ifadelerini kullandı. Bu arada, basın toplantısında kayıpları bulma çalışmaları sırasında 20 dalgıcın, dönüşümlü olarak 50 metre derinlikte 4 bin dakikanın üzerinde yaptığı dalışlarla kayıpları bulduğu belirtildi.

Benzer haberler

Dünya
Guterres'ten, nükleer silah kullanımını önlemek için diyaloğa geri dönme çağrısı 29 Eyl 2026 22:03 AB'de kişi başına gıda israfı 129 kilograma ulaştı 29 Eyl 2026 21:48 İran Dışişleri Bakanı "Katarlı arabuluculara önerilerimizi ilettik, ABD'nin yanıtını bekliyoruz" 29 Eyl 2026 21:28 41 yıl hapis yatan Carter, yeni DNA bulgularının ardından kefaletle serbest bırakıldı 29 Eyl 2026 21:19 Bilim insanları dünyanın en doğru saatini üretti 29 Eyl 2026 10:26 ABD'nin Kanada ürünlerine ithalat yasağı yürürlüğe girdi 29 Eyl 2026 09:50 Beyaz Saray ile gazeteciler arasındaki kriz büyüyor 29 Eyl 2026 08:48 Rusya - Ukrayna savaşında son durum: Putin orduyu büyütme kararı aldı 29 Eyl 2026 08:35 İsveç'te Sosyal Demokratlar lideri Andersson, hükümeti kurma görevini iade edeceğini açıkladı 28 Eyl 2026 21:57