Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Hasipoğlu "İşyerine gerekli işlemler uygulandı, çalışanın alacağı ödendi" Öztürkler "Meclis’in doğru tarihte olağanüstü toplanması önemli, istişarelerimiz sürüyor" Belçika'da cezaevi çalışanları 5 günlük greve gitti Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Eylül 2026) Endonezya'da bir çarşıda çıkan yangında altısı çocuk 11 kişi hayatını kaybetti Yunanistan’ın Konitsa bölgesinde çıkan orman yangını 8 gündür kontrol altına alınamadı Gülgün Betmezoğlu belgeselinin çekimleri tamamlandı Meteoroloji ve Posta Dairesi müdürleri görevden alındı! Berova "Kayıplara ulaşmak için tüm imkanlar seferber edildi" Borsa, günü yüzde 0,99 değer kazanarak tamamladı Lefkoşa'daki bir evde çıkan yangın ciddi zarara neden oldu Bilim dünyası, DAÜ işbirliğinde Kuzey Kıbrıs’ta buluşuyor Erdoğan “KKTC ile iş birliği içerisinde 9 gemi ve 11 hava aracıyla arama çalışmalarına destek veriyoruz" Çelik “Güngör’deki depolama alanı derhal rehabilite edilmeli” Jaguar Land Rover yaklaşık binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor Meteoroloji Dairesi 8-14 Eylül tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı İncirli “Meclis olağanüstü toplanmalı, sorular belgeleriyle açıklığa kavuşturulmalı” Güney Kıbrıs-ABD ilişkilerinde yeni dönem İsrail Cumhurbaşkanı Herzog perşembe günü Güney Kıbrıs’a gidiyor Nöbetçi eczaneler (7 Eylül 2026) Hasipoğlu "İşyerine gerekli işlemler uygulandı, çalışanın alacağı ödendi" Öztürkler "Meclis’in doğru tarihte olağanüstü toplanması önemli, istişarelerimiz sürüyor" Belçika'da cezaevi çalışanları 5 günlük greve gitti Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Eylül 2026) Endonezya'da bir çarşıda çıkan yangında altısı çocuk 11 kişi hayatını kaybetti Yunanistan’ın Konitsa bölgesinde çıkan orman yangını 8 gündür kontrol altına alınamadı Gülgün Betmezoğlu belgeselinin çekimleri tamamlandı Meteoroloji ve Posta Dairesi müdürleri görevden alındı! Berova "Kayıplara ulaşmak için tüm imkanlar seferber edildi" Borsa, günü yüzde 0,99 değer kazanarak tamamladı Lefkoşa'daki bir evde çıkan yangın ciddi zarara neden oldu Bilim dünyası, DAÜ işbirliğinde Kuzey Kıbrıs’ta buluşuyor Erdoğan “KKTC ile iş birliği içerisinde 9 gemi ve 11 hava aracıyla arama çalışmalarına destek veriyoruz" Çelik “Güngör’deki depolama alanı derhal rehabilite edilmeli” Jaguar Land Rover yaklaşık binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor Meteoroloji Dairesi 8-14 Eylül tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı İncirli “Meclis olağanüstü toplanmalı, sorular belgeleriyle açıklığa kavuşturulmalı” Güney Kıbrıs-ABD ilişkilerinde yeni dönem İsrail Cumhurbaşkanı Herzog perşembe günü Güney Kıbrıs’a gidiyor Nöbetçi eczaneler (7 Eylül 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

"Seyrüsefer ve sigorta denetimleri kameralara eklenebilecek"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Seyrüsefer ve sigorta denetimleri kameralara eklenebilecek"
Reklam

Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Tolga Atakan, TAK Ajansı’na verdiği röportajda plaka takip sisteminin, seyrüsefer ve sigorta denetimlerinin kameralara eklenebileceğini söyledi.

GİRNE YOLUNDA REFÜJ KALKACAK, OTO KORKULUKLAR GELECEK “Point to point” kameranın Lefkoşa-Girne yoluna da takılmasıyla olumlu sonuçlar aldıklarını bildiren Bakan Atakan, maddi kaynağın gelmesiyle Girne yolunun devamının da yenileneceğini, ayrıca refüjün tamamen kaldırılacağını ve oto korkuluklar takılacağını açıkladı. Atakan, “Refüj uygulaması dünyada yok. Bizde bir sıkıntı da şu, bu refüjler yapıldı, kim bakacak? Orası belli değil. Refüjleri otlar bürüyor” dedi. Trafikte, daha geniş açıya ve daha gelişmiş özelliklere sahip T serisi 10 kameranın iki önceki hükümet döneminde alındığını ve bazılarının da devreye girdiğini kaydeden Tolga Atakan, plaka takip sisteminin, seyrüsefer ve sigorta denetimlerinin de bu kameralara eklenebileceğini söyledi. Şu anda 112 kamera bulunduğunu, işlevini yitiren ve yeri değiştirilmesi gerekenler için de çalışma başlatıldığını kaydeden Tolga Atakan, kameraların tuzak olduğu eleştirilerine karşı fosforlayarak görünürlüğü artırma ve öncesindeki uyarıcı tabelaları artırma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Atakan, personel sayısının az olduğu ülkede teknolojiden yararlanmanın şart olduğunu belirtti. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, toplu ulaşımla ilgili bir vizyonları olup olmadığı sorusunu yanıtlarken bu konuda yasal ve teknik altyapının olmadığından dolayı yetersiz kalındığını anlattı. Geçmişte verilen toplu taşıma izinleriyle ilgili sıkıntılara değinen Atakan, belediyelerle birlikte bir çalışma yapıldığını, trafikle ilgili yasayı da yaz tatilinde Meclis’te görüşülmek üzere sunduklarını, Meclis Genel Kurulu’nun ekimde başlayacak yeni döneminde gündeme geleceğini açıkladı. Ülke koşullarına uygun, klimalı, cep telefonlarına indirilecek aplikasyonlarla otobüsün nerede olduğu ve durağa ne zaman geleceğinin görülebileceği bir sistem gerektiğini kaydeden Atakan, ülkede toplu taşımacılıktaki yetersizliğe dikkat çekerken “Lefke’de 4 yıl boyunca okuyan bir öğrenci, arabası yoksa okulu da götürmezse bu sürede hiç Mağusa’yı göremeden ülkemizden gidebilir. Ondan sonra da ‘geliyorlar ama bizi tanımıyorlar’ diyoruz, bu bizim ayıbımız…” dedi. Atakan, “Ada Kart” adı altında bir kart da tasarlandığını, bu konuda teknik bir çalışma yürütüldüğünü, taşımacılık izinleriyle ilgili hukuksal sorunlar aşılınca bunun Lefkoşa ve Girne bölgesiyle başlatılacağını anlattı. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Hasipoğlu "İşyerine gerekli işlemler uygulandı, çalışanın alacağı ödendi" 7 Eyl 2026 21:50 Öztürkler "Meclis’in doğru tarihte olağanüstü toplanması önemli, istişarelerimiz sürüyor" 7 Eyl 2026 21:39 Belçika'da cezaevi çalışanları 5 günlük greve gitti 7 Eyl 2026 21:33 Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Eylül 2026) 7 Eyl 2026 21:30 Endonezya'da bir çarşıda çıkan yangında altısı çocuk 11 kişi hayatını kaybetti 7 Eyl 2026 21:17 Yunanistan’ın Konitsa bölgesinde çıkan orman yangını 8 gündür kontrol altına alınamadı 7 Eyl 2026 21:06 Gülgün Betmezoğlu belgeselinin çekimleri tamamlandı 7 Eyl 2026 20:52 Meteoroloji ve Posta Dairesi müdürleri görevden alındı! 7 Eyl 2026 20:47 Berova "Kayıplara ulaşmak için tüm imkanlar seferber edildi" 7 Eyl 2026 20:30