Sennaroğlu "Genel Kurul’un bugünkü toplantısı açılamadı"

Voice Kıbrıs Haber
Meclis Genel Kurulu, Meclis personelinin bir kısmının grevde olması nedeniyle toplanamadı.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, Genel Kurul’un bugünkü toplantısının Meclis personelinin grevde olması nedeniyle açılamadığını bildirdi.
Sennaroğlu, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:
“Bugün Cumhuriyet Meclisi Genel Sekreterliği örgütünde çalışan personelin bir kısmı, bağlı oldukları bazı sendikalar aracılığı ile grev hakkını kullanarak, greve katılmıştır. Dolayısıyla bu grev Genel Kurul çalışmalarını da etkilemiş ve bugün toplanması gereken Genel Kurul, İçtüzüğün 161’inci maddesi tahtında yapılamamıştır.”
“TUTANAK VE KAYIT MÜMKÜN OLAMAYACAĞI İÇİN TOPLANTI AÇILAMADI”
Meclis İç Tüzüğü’nün, 161’inci maddesi uyarınca, stenograflarca, ses alma ve görüntülü kayıt sisteminin de yardımıyla Genel Kurul’da tam tutanak tutulduğuna işaret eden Sennaroğlu “Bahse konu teknik personelin çoğunluğunun grev hakkını kullanması nedeniyle tam tutanak tutulmasının veya ses kaydı alınmasının bu şartlarda uzun süreli mümkün olamayacağı kanaatiyle Genel Kurul’un bugünkü toplantısı açılamamıştır” ifadelerini kullandı.
TAK
Benzer haberler
Featured
Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu!
İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı!
Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak
Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti
Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması
Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi
Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir"
Azra, Türkiye ikinciliğine atladı



