Şenkul "Kaç kişi daha yollarda ölmeli Ünal bey?"

Voice Kıbrıs Haber
Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, son dönemlerde meydana gelen ölümlü trafik kazaları için hükümetin önlem almadığını, dokuz aydır bekleyen yasa çalışmasının belediyelere devredilmesi konusunda herhangi bir adım atılmadığını sosyal medya paylaşımı yaparak bir kez daha vurguladı.
Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul'un sosyal medya paylaşımı şu şekilde;
"Günaydın Kıbrıs.
Anayolların çoğu karanlık ve çevresi çöp içinde.
Oysa;
Tüm Belediyeler bizzat sayın Başbakan’ın talebiyle Gönyelide bir yayanın trafik kazasına kurban gitmesi sonrası buluşmuş, karayollarının sorumluluğunda olan bu işlemlerin belediyelere devri konusunda yasa çalışması yapılmıştır.
Bu konuyla ilgili yasa komiteden CTP’nin de oy birliği ile geçti ama yaklaşık 9 aydır tozlu raflarda tüm taleplerimize rağmen bekletiliyor.
Bu arada insanlarımız yollarda ölmeye devam ediyor.
En son kurban bizim Musa’mız.
Daha kaç kişi daha ölmeli ki bu yasa hayat bulsun Ünal bey ?
Sayın Başbakan yasayı hayata geçirme sözünü tutmasa da Girne Belediyesi olarak çok ciddi maliyet altında girerek yaklaşık 2 yıldır bozuk olan bölümlerini de tamir ettirerek:
St Hilarion kavşağından Hasan Uzuna kadar olan yolun aydınlatmalarını sürekli bakım altında tutuyoruz, sürekli temizliyoruz ama bu işlerin bedelinin artık ödenmesi şart.
Vatandaşımız ana-yollar niye karanlık diye merak ediyordur muhtemelen, bu sorunun cevabı üstte yazdıklarımdır.
Tüm vatandaşlarımızın bilgisine…"
Benzer haberler
Featured
Rüya Taner, İtalya’da konser sezonunu açtı
DP’nin Değirmenlik-Akıncılar ile Çatalköy-Esentepe Belediyesi başkan adayları açıklandı
34 araç trafikten men edildi, 5 sürücü tutuklandı
UBP’de sıralama seçiminde kullanılacak numaralar belirlendi
En çok yağış Gazimağusa’ya düştü
Kıbrıs Türk Kız İzci Örgütü Derneği’nden, “Liderlik Temel Eğitim Kursu”
“Çiftçinin Saati" ile geçen 50 yıl: Sözal Gürçınar
Fransa'da eylemler büyüdü, birçok kentte çatışmalar gece boyu sürdü
İskele'de bir restoranda yangın



