Sendikalar eylemleri askıya aldı

Voice Kıbrıs Haber
Sendikalar, Toplu İş Sözleşmesi ve Hayat Pahalılığı yasa tasarılarına karşı başlatılan eylemi askıya aldı.
Meclis önünde Maliye Bakanı ile yapılan görüşme sonrası, dünden beri genel grev ve eylem yapan 30'dan fazla sendika adına basına ve kalabalığa açıklama yapan Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, Toplu İş Sözleşmesi yasa tasarısının geri çekildiğini, hayat pahalılığı yasa tasarısının ise sendikalarla ocak ayında yapılacak görüşme sonrası komitede ele alınacağını kaydetti.
Bıçaklı, şimdi bu kararın alındığını ancak verilen sözler yapılmazsa ve tersi yapılırsa aynı gün süresiz greve gidileceğini ve “on bin kişiyle Meclise gireceklerini” söyledi.
Bıçaklı, amaçlarının halka sıkıntı yaratmak olmadığını, halka karşı olanlara karşı da tavırlarının net olduğunu kaydetti.
Benzer haberler
Featured
Nöbetçi eczaneler (6 Kasım 2026)
İrlanda'da bomba ihbarları: Dublin'deki medya kuruluşları tahliye edildi
Başbakan Üstel, Hakan Fidan’ı kabul etti
2026 YKS Giriş Sınavları ile puan türlerine göre ilk beşe giren ve Başarı Bursu almaya hak kazanan öğrenciler açıklandı
Mevlevi'de havan atışı yapılacak
KTAMS Ekim ayı açlık sınırını açıkladı
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü
İsrail 4 milyar dolarlık ABD yardımını kesecek
Kıbrıs Türk Malları Fonu’nun 2027 bütçesi 16,83 milyon euro olarak onaylandı




