Selvili Tepe “Birkan Uzun Selvili Tepesi” olarak yeniden isimlendiriliyor
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Bakanlar Kurulu, Birkan Uzun’un adının yaşatılması amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en yüksek noktası olan Selvili Tepe’nin, “Birkan Uzun Selvili Tepesi” olarak yeniden isimlendirilmesi kararı üretti.
Bakanlar Kurulu'nda alınanan kararnamede, “16 Aralık 2021 tarihinde Antartika'nın en yüksek noktası olan Vinson Dağı'nın zirvesine ulaşarak KKTC bayrağını dalgalandıran ancak 1 Ocak 2022 tarihinde ABD'de geçirdiği talihsiz kaza sonucu hayatını kaybeden Birkan Uzun'un adının yaşatılması amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en yüksek noktası olan Selvili Tepe'nin ‘Birkan Uzun Selvili Tepesi’ olarak yeniden isimlendirilmesine karar vermiştir” ifadelerine yer verildi.
Bu kararla yarın saat 15.00’de Selvili Tepe'de Başbakan Ünal Üstel ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı yanısıra Birkan Uzun’un ailesinin de katılacağı törenle, “Birkan Uzun Selvili Tepe” levhalarının gerekli yerlere Karayolları Dairesi personelleri tarafından montesi gerçekleştirilecek.
Benzer haberler
Featured
Guterres'ten, nükleer silah kullanımını önlemek için diyaloğa geri dönme çağrısı
AB'de kişi başına gıda israfı 129 kilograma ulaştı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Eylül 2026)
İran Dışişleri Bakanı "Katarlı arabuluculara önerilerimizi ilettik, ABD'nin yanıtını bekliyoruz"
41 yıl hapis yatan Carter, yeni DNA bulgularının ardından kefaletle serbest bırakıldı
KKTC’deki spor heyecanı TRT Avaz’a taşınıyor
Onalt'tan süt fiyatlarının yükseltilmesine tepki "Maliyet hesabı belgeleriyle açıklanmalı"
Başbakanlık "Yeni bir naaşa daha ulaşıldı, iki naaşın ise kimliği belirlendi"
Borsa günü yüzde 2,40 değer kaybıyla tamamladı



